• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kořeněná rajská omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Kořeněná rajská omáčka

autor: lada.patkova
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kořeněná rajská omáčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule menší
    • 1
      lžíce tuk
    • 1
      plechovka rajský protlak velká
    • 1
      kostka masox
    • vepřový vývar nemusí být
    • 3
      lžíce cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks pepř mletý kuličky
    • 1
      ks skořice celá - asi 2 cm
    • 1
      plátek citron
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks hřebíček
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      dl mléko
    • 1
      dl kečup - jemný

Postup přípravy receptu

1
Asi půl hodiny před přípravou omáčky si připravíme vývar z koření. 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, asi 2 cm celé skořice, 1 bobkový list, plátek omytého citronu a 2 hřebíčky zalijeme 3 dcl vroucí vody a necháme vyvařit na polovinu. Nakonec do vody vhodíme Masox a necháme ho rozpustit. Na oleji zpěníme cibulku, posypeme ji 3 lžícemi cukru a necháme lehce zkaramelizovat. Zalijeme přes sítko vývarem z koření a dolijeme vývarem z masa nebo vodou. Pak přidáme rajčatový protlak. Lžíci mouky rozmícháme v cca 1 dcl (půl hrnku) mléka a omáčku zahustíme. Pokud je třeba, tak dosolíme, dosladíme nebo dochutíme kečupem.
2
Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Játrová omáčka - kořeněná a rychlá

Játrová omáčka - kořeněná a rychlá

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná vinná klobása

Kořeněná vinná klobása

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamyla
    Kamyla | 25. 8. 2018 11:27

    Tahle omáčka je naprosto luxusní. A pro prudiče, kteří frflají, ale nedokázali by to uvařit, i když je to popsáno i pro prvňáky, jen poznámka - masox - vážené - vážení, můžete nahradit pořádným vývarem a kečup si tam dejte domácí - jestli ovšem vůbec tušíte, že takováhle záležitost se dá udělat i doma. Já už jsem kupovaný neměla několik let. Jenže radši brblat a pomlouvat, než vyzkoušet a uznat, že vývar z koření, ze kterého se následně udělá tahle úžasná záležitost je něco, co jaksi né každý dokáže pochopit a ocenit. Jinak bych fakt moc ráda (no....vlastně ani ne) ochutnala výtvory těch, co mají nejvíc negativních a "odborných" poznámek. Většinou si neumějí ani udělat čaj a v krámech potajmu berou Vepřové ve vlastní šťávě.

  • Lucka | 20. 5. 2016 11:39

    Takovej fujtaxl :-$ už podle fotky to vypadá jak vylitej kečup :-$ by mi zajímalo jestli si někdo přečet složení kečupu a masoxu ?

  • agentkajarka | 17. 5. 2015 16:56

    masox, kečup, paráda :-D :-$

  • konrade | 7. 5. 2015 11:22

    Rajskou jsem dělala na dva způsoby - podle mamky s tymiánem a zahuštěnou smetanou, podle babičky zahuštěnou strouhaným perníkem. Ale podle tohoto receptu je fakt asi nejlepší - nám moc chutná. (Nedávám masox, ale vařím si zvlášť zadní hovězí a vývar samozřejmě použiji :) a určitě není potřeba dochucovat kečupem :-[ Jinak jedu podle tohoto receptu :-)

  • Josefa | 8. 2. 2015 09:03

    Hodně nepovedených jídel se dá zachránit, ale tuhle EE nikdo :-$ :-$ :-( :'( :'( =-O :-S :-))

  • sasa | 7. 7. 2014 09:46

    to si uz muzu knedliky zalit kecupem rovnou, fujky

  • shimako | 15. 6. 2014 17:59

    přesně - kečup a masox zalijeme mlékem - na zvracení

  • Zuzana | 10. 4. 2014 11:11

    Bez výhrad?To nemyslíte vážně?A kečup s masoxem vám vyhovuje?Hmm

  • hmm | 5. 4. 2014 11:39

    nic moc

  • jaja | 24. 1. 2014 11:22

    Masox to snad né!!!!Patli patli no hrůza :-) :-( :-S

  • Bára | 18. 11. 2013 08:38

    Rajská je to výborná, a hlavně rychlá. :-) Akorát kečup do ní nedávám vůbec, ten tam prostě nepatří. A masox jen tehdy, pokud nemám udělaný vývar. Jinak je výborná, a s přítelem se po ní můžeme utlouct ;-)

  • JaraZ | 16. 11. 2013 10:16

    Kečup a masox.....sláva Babicovi :)

  • Tereza | 9. 9. 2013 12:09

    Nejlepsi rajska jakou jsem kdy ochutnala!!!!! Dekuji! :-)

  • hanka | 8. 7. 2013 12:47

    Omáčku jsem vařila také prvně a vřele doporučuji. Ten karamel nemá chybu :-)

  • LL | 19. 6. 2013 15:21

    Moje první rajská a jinou už dělat nebudu. :-) výborná, vyvážená chuť, skvěle napsaný recept. Děkuji a doporučuji.

  • lucia briestenská | 9. 6. 2013 11:52

    výborná rajská..doporučuji:-))

  • Jana z Plzně | 30. 5. 2013 18:48

    Já ještě přidávám do vývaru kousek mrkve, celeru a petržele, též dobré.

  • Leelloo | 30. 5. 2013 09:00

    Opravdu luxusní !!!

  • Jitka | 16. 5. 2013 16:19

    Dnes jsem vařila poprvé v životě a dopadla skvěle. Děkuji za výborný recept. :-)

  • chlapína v akci | 24. 11. 2012 19:49

    jo , ale nedali jsme mlíko a kečup.... a nevadilo nám to...

  • chlapína v akci | 24. 11. 2012 19:46

    dnes na večeři s králíkem - super , mám rád rychlé máčky... díky

  • MARIE | 3. 11. 2012 20:26

    Dnes jsem zkusila a je opravdu výtečná,lepší jsem nejedla ani od mámy,vřele doporučuji!!!Jinou už dělat nebudu,s tím kořením zvlášt' je skvělá a vyvážená chut'. :-[

  • r-kralova | 31. 10. 2012 12:17

    Výborná, výborná, výborná ! Miluji rajskou a nikdy se mi jí nepodařilo udělat opravdu výbornou, až nyní :-)

  • Suffran | 4. 8. 2012 14:19

    Výborná !!!

  • nikol | 30. 5. 2012 20:48

    opravdu dokonala rajská.. dík ;)

  • routteer | 15. 3. 2012 19:36

    Ahoj. Možnost stálého měsíčního platu. Zkuste http://pritel007.w-e-b-n-o-d-e.cz Vše je zdarma, přečtěte si info. Z odkazu si vymazte pomlcky.

  • recepty73
    recepty73 | 24. 1. 2012 21:35

    ...používám masový vývar, skořici a kečup vynechávám ;-)

  • usoun1 | 22. 1. 2012 14:27

    Připojuji se ke kladnému ohodnocení. Nevěřila bych co udělá vývar z koření. Doporučuji. Není nijak náročné pro mě ideální recept.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 12. 1. 2012 21:13

    Absolutně bez výhrad, dobrá omáčka!

  • pitbullka
    pitbullka | 28. 12. 2011 20:11

    Byla naprosto dokonalá... :-*

  • Ladia
    Ladia | 10. 10. 2011 13:45

    Zálivky a omáčky

  • evaevaa | 29. 1. 2011 15:37

    Nedala jsem tam tu skořici a hřebíček a dala tam dva velký protlaky a nakonci osolila a přidala ještě citr=onovou šťávu a bylo to výýborný :-) Byla to moje první rajská omáčka a prostě skvělý ;-)

  • Roman Raba | 14. 3. 2009 13:36

    Bylo to výborné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Rajská a rajčatová
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Citron Cukr Hladká mouka Hřebíček Kečup - jemný Masox Mléko Nové koření Pepř mletý Rajský protlak Skořice Sůl Tuk Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Andělská očka

Andělská očka

Fazolová polévka II.

Fazolová polévka II.

Cukrářská vánočka (mazanec)

Cukrářská vánočka (mazanec)

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Slaný mrkvový koláč

Slaný mrkvový koláč

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Ředkvičková pomazánka s tvarohem a tatarkou

Ředkvičková pomazánka s tvarohem a…

Cuketová buchta se skořicí

Cuketová buchta se skořicí

Doporučujeme

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

198
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
160
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
112
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
83
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
77
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho recept na bublaninu nebo tvarohové vafle
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho…
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku, hlavní jídlo i salát
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku,…
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle zhubnout do plavek
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle…
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
AHA.cz Odcizování Čvančarové s Čadkem graduje! Dusno v přímém přenosu

Odcizování Čvančarové s Čadkem graduje! Dusno v přímém přenosu

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hele, jaké má náměstíčko... Brad Pitt plešatí!

Hele, jaké má náměstíčko... Brad Pitt plešatí!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

Další doporučené recepty:

Kořeněná panenka - grilovaná
Kořeněná panenka - grilovaná
Kořeněná panenka ve slanině
Kořeněná panenka ve slanině
Kořeněná prsíčka v kabátku
Kořeněná prsíčka v kabátku
Kořeněná ryba se žampiony
Kořeněná ryba se žampiony
Kořeněná rýže s tuňákem
Kořeněná rýže s tuňákem
Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou…
  • Recepty.cz
  • Kořeněná rajská omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact