• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kořeněná rajská omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Kořeněná rajská omáčka

autor: lada.patkova
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kořeněná rajská omáčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule menší
    • 1
      lžíce tuk
    • 1
      plechovka rajský protlak velká
    • 1
      kostka masox
    • vepřový vývar nemusí být
    • 3
      lžíce cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks pepř mletý kuličky
    • 1
      ks skořice celá - asi 2 cm
    • 1
      plátek citron
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks hřebíček
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      dl mléko
    • 1
      dl kečup - jemný

Postup přípravy receptu

1
Asi půl hodiny před přípravou omáčky si připravíme vývar z koření. 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, asi 2 cm celé skořice, 1 bobkový list, plátek omytého citronu a 2 hřebíčky zalijeme 3 dcl vroucí vody a necháme vyvařit na polovinu. Nakonec do vody vhodíme Masox a necháme ho rozpustit. Na oleji zpěníme cibulku, posypeme ji 3 lžícemi cukru a necháme lehce zkaramelizovat. Zalijeme přes sítko vývarem z koření a dolijeme vývarem z masa nebo vodou. Pak přidáme rajčatový protlak. Lžíci mouky rozmícháme v cca 1 dcl (půl hrnku) mléka a omáčku zahustíme. Pokud je třeba, tak dosolíme, dosladíme nebo dochutíme kečupem.
2
Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Játrová omáčka - kořeněná a rychlá

Játrová omáčka - kořeněná a rychlá

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná vinná klobása

Kořeněná vinná klobása

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamyla
    Kamyla | 25. 8. 2018 11:27

    Tahle omáčka je naprosto luxusní. A pro prudiče, kteří frflají, ale nedokázali by to uvařit, i když je to popsáno i pro prvňáky, jen poznámka - masox - vážené - vážení, můžete nahradit pořádným vývarem a kečup si tam dejte domácí - jestli ovšem vůbec tušíte, že takováhle záležitost se dá udělat i doma. Já už jsem kupovaný neměla několik let. Jenže radši brblat a pomlouvat, než vyzkoušet a uznat, že vývar z koření, ze kterého se následně udělá tahle úžasná záležitost je něco, co jaksi né každý dokáže pochopit a ocenit. Jinak bych fakt moc ráda (no....vlastně ani ne) ochutnala výtvory těch, co mají nejvíc negativních a "odborných" poznámek. Většinou si neumějí ani udělat čaj a v krámech potajmu berou Vepřové ve vlastní šťávě.

  • Lucka | 20. 5. 2016 11:39

    Takovej fujtaxl :-$ už podle fotky to vypadá jak vylitej kečup :-$ by mi zajímalo jestli si někdo přečet složení kečupu a masoxu ?

  • agentkajarka | 17. 5. 2015 16:56

    masox, kečup, paráda :-D :-$

  • konrade | 7. 5. 2015 11:22

    Rajskou jsem dělala na dva způsoby - podle mamky s tymiánem a zahuštěnou smetanou, podle babičky zahuštěnou strouhaným perníkem. Ale podle tohoto receptu je fakt asi nejlepší - nám moc chutná. (Nedávám masox, ale vařím si zvlášť zadní hovězí a vývar samozřejmě použiji :) a určitě není potřeba dochucovat kečupem :-[ Jinak jedu podle tohoto receptu :-)

  • Josefa | 8. 2. 2015 09:03

    Hodně nepovedených jídel se dá zachránit, ale tuhle EE nikdo :-$ :-$ :-( :'( :'( =-O :-S :-))

  • sasa | 7. 7. 2014 09:46

    to si uz muzu knedliky zalit kecupem rovnou, fujky

  • shimako | 15. 6. 2014 17:59

    přesně - kečup a masox zalijeme mlékem - na zvracení

  • Zuzana | 10. 4. 2014 11:11

    Bez výhrad?To nemyslíte vážně?A kečup s masoxem vám vyhovuje?Hmm

  • hmm | 5. 4. 2014 11:39

    nic moc

  • jaja | 24. 1. 2014 11:22

    Masox to snad né!!!!Patli patli no hrůza :-) :-( :-S

  • Bára | 18. 11. 2013 08:38

    Rajská je to výborná, a hlavně rychlá. :-) Akorát kečup do ní nedávám vůbec, ten tam prostě nepatří. A masox jen tehdy, pokud nemám udělaný vývar. Jinak je výborná, a s přítelem se po ní můžeme utlouct ;-)

  • JaraZ | 16. 11. 2013 10:16

    Kečup a masox.....sláva Babicovi :)

  • Tereza | 9. 9. 2013 12:09

    Nejlepsi rajska jakou jsem kdy ochutnala!!!!! Dekuji! :-)

  • hanka | 8. 7. 2013 12:47

    Omáčku jsem vařila také prvně a vřele doporučuji. Ten karamel nemá chybu :-)

  • LL | 19. 6. 2013 15:21

    Moje první rajská a jinou už dělat nebudu. :-) výborná, vyvážená chuť, skvěle napsaný recept. Děkuji a doporučuji.

  • lucia briestenská | 9. 6. 2013 11:52

    výborná rajská..doporučuji:-))

  • Jana z Plzně | 30. 5. 2013 18:48

    Já ještě přidávám do vývaru kousek mrkve, celeru a petržele, též dobré.

  • Leelloo | 30. 5. 2013 09:00

    Opravdu luxusní !!!

  • Jitka | 16. 5. 2013 16:19

    Dnes jsem vařila poprvé v životě a dopadla skvěle. Děkuji za výborný recept. :-)

  • chlapína v akci | 24. 11. 2012 19:49

    jo , ale nedali jsme mlíko a kečup.... a nevadilo nám to...

  • chlapína v akci | 24. 11. 2012 19:46

    dnes na večeři s králíkem - super , mám rád rychlé máčky... díky

  • MARIE | 3. 11. 2012 20:26

    Dnes jsem zkusila a je opravdu výtečná,lepší jsem nejedla ani od mámy,vřele doporučuji!!!Jinou už dělat nebudu,s tím kořením zvlášt' je skvělá a vyvážená chut'. :-[

  • r-kralova | 31. 10. 2012 12:17

    Výborná, výborná, výborná ! Miluji rajskou a nikdy se mi jí nepodařilo udělat opravdu výbornou, až nyní :-)

  • Suffran | 4. 8. 2012 14:19

    Výborná !!!

  • nikol | 30. 5. 2012 20:48

    opravdu dokonala rajská.. dík ;)

  • routteer | 15. 3. 2012 19:36

    Ahoj. Možnost stálého měsíčního platu. Zkuste http://pritel007.w-e-b-n-o-d-e.cz Vše je zdarma, přečtěte si info. Z odkazu si vymazte pomlcky.

  • recepty73
    recepty73 | 24. 1. 2012 21:35

    ...používám masový vývar, skořici a kečup vynechávám ;-)

  • usoun1 | 22. 1. 2012 14:27

    Připojuji se ke kladnému ohodnocení. Nevěřila bych co udělá vývar z koření. Doporučuji. Není nijak náročné pro mě ideální recept.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 12. 1. 2012 21:13

    Absolutně bez výhrad, dobrá omáčka!

  • pitbullka
    pitbullka | 28. 12. 2011 20:11

    Byla naprosto dokonalá... :-*

  • Ladia
    Ladia | 10. 10. 2011 13:45

    Zálivky a omáčky

  • evaevaa | 29. 1. 2011 15:37

    Nedala jsem tam tu skořici a hřebíček a dala tam dva velký protlaky a nakonci osolila a přidala ještě citr=onovou šťávu a bylo to výýborný :-) Byla to moje první rajská omáčka a prostě skvělý ;-)

  • Roman Raba | 14. 3. 2009 13:36

    Bylo to výborné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Rajská a rajčatová
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Citron Cukr Hladká mouka Hřebíček Kečup - jemný Masox Mléko Nové koření Pepř mletý Rajský protlak Skořice Sůl Tuk Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bigos

Bigos

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Česneková pomazánka z tvarohu

Česneková pomazánka z tvarohu

Čokoládový dort z jablek

Čokoládový dort z jablek

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Mexická polévka Sopa Tarasca

Mexická polévka Sopa Tarasca

Česneková pomazánka z červené řepy a nivy

Česneková pomazánka z červené řepy a…

Krůtí na smetaně

Krůtí na smetaně

Bramborový salát

Bramborový salát

Doporučujeme

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

63
Dýňová tortila
Dýňová tortila
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
26
Máslové řízky
Máslové řízky
23
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14 geniálních způsobů!
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14…
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
AHA.cz Bude mela? Dědické řízení po Bartoškovi (†78) začalo

Bude mela? Dědické řízení po Bartoškovi (†78) začalo

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle oslavenkyně Nicole Kidman: Tyto kousky vám uberou roky!

Módní inspirace podle oslavenkyně Nicole Kidman: Tyto kousky vám uberou roky!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Proč Vémolovu Lelu museli operovat: Krvácení! 2,5 měsíce po porodu…

Proč Vémolovu Lelu museli operovat: Krvácení! 2,5 měsíce po porodu…

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

Další doporučené recepty:

Kořeněná panenka - grilovaná
Kořeněná panenka - grilovaná
Kořeněná panenka ve slanině
Kořeněná panenka ve slanině
Kořeněná prsíčka v kabátku
Kořeněná prsíčka v kabátku
Kořeněná ryba se žampiony
Kořeněná ryba se žampiony
Kořeněná rýže s tuňákem
Kořeněná rýže s tuňákem
Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou…
  • Recepty.cz
  • Kořeněná rajská omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact