koření
dle chuti-gyros,country,grilovací,mexické...
sůl
olej
na smažení
Postup přípravy receptu
1
Množství surovin záleží na počtu strávníků. Panenku si nakrájíme na plátky. Pokud máme plátky silnější, jemně je naklepeme. Plátky okořeníme z obou stran kořením, které nám chutná a osolíme (pokud již koření neobsahuje sůl). Plátek masa položíme na plátek slaniny, okraj slaniny přehneme přes plátek, přimáčkneme a necháme proležet alespoň 2 hodiny.
2
Připravenou kořeněnou panenku ve slanině smažíme na trošce oleje na teflonové pánvi s troškou oleje, dozlatova z obou stran. Podáváme s bramborovou přílohou a zeleninovou oblohou.
3
**Poznámky:** Místo koření můžeme použít sójovou nebo worcesterovou omáčku.Plátky pokapeme,necháme proležet a pak dáme do plátku slaniny.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Radka
|18. 5. 2015 06:44
Panenku jsme si pěkně ugrilovali na našem miláčkovi, kterého jsme dostali k Vánocům a bylo to skvělý :D
marketa
|22. 2. 2014 13:53
výborné, moc jsme si pochutnali - děkuji za recept.
Dala jsem kvalitní gril. koření Argentina, zabalila do pikantního bůčku (bok flamendr) a smažila jsem na trošce domácího sádlíčka + volské oko, opečený brambor a zeleninový salát. ;-)
Zuzana
|9. 9. 2013 10:14
co je to za recept? je to rychlý recept, jednoduchý a prudce jedlý! asi by to chtělo zkusit a pak hudrat, my jsme byli nad míru spokojení!
Byla to dobrota a mému příteli chutnala tolik, že si vyžádal brzo opáčko :D !
Běželová
|4. 6. 2012 17:26
Zkusila jsem a nemůžu jinak než pochválit. Recept je jednoduchý na přípravu a taky moc dobrý. Se šťouchaným bramborem s jarní cibulkou ideální <3 :-* <3
JA PRVNI
|7. 4. 2012 23:34
CO TO JE JAKO ZA RECEPT ??? ...vemte si maso ,dejte na nej nejaky koreni ,oblate to ve slanine a udelejte ? :-D
Vránová
|17. 1. 2012 07:58
Proležet jsem nenechala a přesto to byla moje nejlepší panenka. Myslela jsem, že se slanina odpojí od masa, ale držela na ní jako čert :-D .
dajánek
|3. 10. 2011 20:07
výborný recept, děkuji :-*
Morávková Míla
|27. 8. 2011 20:44
Chutná a rychlá večeře. Když se talíř ozdobí bohatě zeleninou, je to u nás i časově nenáročná slavnostnější dobrota a hlavně chutná všem <:-) . Míla