• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kořeněná bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Kořeněná bábovka

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 20
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kořeněná bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 80
      g máslo
    • 250
      g cukr
    • 2
      ks vejce
    • 40
      g strouhané ořechy
    • 2
      lžíce kakao
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžíce skořice
    • 5
      ks hřebíček
    • 5
      ks nové koření
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 0,25
      l mléko plnotučné

Postup přípravy receptu

1
Máslo, cukr a vejce utřeme do pěny (nejlépe v robotu). Do našlehané hmoty přidáme kakao, rum, oříšky, koření a mouku s práškem do pečiva střídavě s mlékem. Těsto lijeme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy, pečeme zvolna ve vyhřáté troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kořeněná rajská omáčka

Kořeněná rajská omáčka

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná vinná klobása

Kořeněná vinná klobása

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie Blechová | 27. 4. 2009 15:06

    Byla jsem zvědavá, pekla jsem včera a je to jako perník v bábovkové formě. Chuťově se sice nedá nic vytknout, ale asi jsem čekala něco jiného.. to už je ale můj problém :-)). Nicméně i tak za 1!!

  • iva nemcova | 1. 5. 2008 18:08

    tahle babovka je proste bozi ! delala jsem ji mamine,zkusene kucharce,tak si pochutnala. zato komentar tchyne byl - hm,je dobra,ale priste tam nedavej to koreni... tak jsem se jen zasmala,korenena babovka je holt s korenim.Aspon mi toho zbylo vic ;- )))

  • jolana behalova | 4. 3. 2008 08:50

    Moc dobrá, chutnalo to jako něco mezi bábovkou a perníkem!

  • Janka Krištofová | 25. 2. 2008 11:08

    Opravdu moc dobrá, místo tučnějšího mléka jsem dala šlejačku, paráda

  • marie rusnokova | 25. 2. 2008 08:47

    Luxusni babovka!!!!

  • Hela - | 20. 2. 2008 19:15

    Je velká škoda, že už se tu p. Vlasta Vencová nevyskytuje. V dnešních TOP 10 má celkem 4 recepty! A všechny fakt moc dobrý. Jen malou poznámečku: nové koření i hřebíček se dají koupit i mleté. Tenhle recept mi unikl - jako určitě spousta dalších výborných - určitě vyzkouším a pak oznámkuji.

  • Lubica K. | 20. 2. 2008 18:24

    Dělala jsem ji včera a je fakt výborná, krásně voní a vůbec není suchá

  • iva nemcova | 20. 2. 2008 11:27

    Vyzkouseno,je opravdu vyborna!Pani Vencova je sikulka!Krasne voni,nadychana je,dala jsem na radu dat misto mleka slehacku a dobre jsem udelala.To se mi zas neco povedlo,chichi,muj mlsny manzel si pochutna a koneckoncu ja taky. Nezbyva mi nez ohodnotit krasnou 1.

  • Anonym | 20. 11. 2006 17:40

    Tak tahle bábovka je super. Je úplně jiná než klasická bábovka. Fakt supr.

  • Stáňa Nová | 31. 1. 2006 22:21

    fakt krásně voní je taková vánoční, ale je lepší dát šlehačku, také to tak dávám a hned horké pocukruji, aby měla pěkně chrupavou kůrčičku

  • Anonym | 23. 10. 2005 11:13

    Místo mléka dávám šlehačku, je fajn

  • Anonym | 23. 10. 2005 11:12

    Fakt dobrá, krásně voní

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Hřebíček Kakao Máslo Mléko plnotučné Nové koření Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Strouhané ořechy Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nanukové řezy

Nanukové řezy

Mandarinkové řezy

Mandarinkové řezy

Brambory - cukroví

Brambory - cukroví

Dětská pomazánka

Dětská pomazánka

Báječné tuňákové placičky s ricottou

Báječné tuňákové placičky s ricottou

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

53
Stehýnka  v pivním těstě
Stehýnka v pivním těstě
40
Tvarůžkový steak
Tvarůžkový steak
37
Nejlehčí pečené kuře a brambory
Nejlehčí pečené kuře a…
28
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
28
Ajťácké Chilli con carne
Ajťácké Chilli con carne

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Zpěvák z O5 a Radeček Polák a dohra stížnosti: Doktor „Hovado“ se ozval

Zpěvák z O5 a Radeček Polák a dohra stížnosti: Doktor „Hovado“ se ozval

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Kořeněná bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact