Z mouky, rozpuštěné Hery, kvásku, soli, žloutku, vejce a mléka vypracujeme těsto, které necháme vykynout na teplém místě. Těsto rozdělíme na 2 části, do 1 části dáme kakao. Světlé těsto rozválíme, potřeme rozpustěnou Herou, posypeme rozinkami a svineme. Hnědé těsto rozválíme, potřeme Herou, posypeme mletými ořechy, cukrem a svineme. Oba záviny spleteme jako korbáč, uložíme na plech a necháme nakynout. Plech potřeme tukem a uložíme na něj závin potřený rozpuštěnou Herou se žloutkem. Nakonec posypeme zbylými mletými ořechy smíchanými s krystalovým cukrem - krupice a pečeme při teplotě 180 °C přibližně 30 minut. Ještě horký závin potřeme cukrovou polevou a necháme vychladnout.
2
Závin si můžeme potřít máslem nebo džemem, nebo suché s teplým kakaem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
tonca
|20. 12. 2010 17:33
http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU
niobe nightingale
|5. 3. 2009 15:44
ahá, děkuju za vysvětlení - už nejsem z generace, která zažila slovenštinu "naživo" :D ... ale naevokovalo mi to nápad udělat něco naslano právě s tim sýrem ;-)
Tereza J.
|5. 3. 2009 13:24
Korbáč je niečo, čo je spletené. Pôvodný význam slova je spletený biť, ktorým sa udiera. Od toho je odvodený iný význam pre veci spletené takým spôsobom, ako sa pletie korbáč. Takže to môžu byť aj tie syrové nite spletenené do korbáčika, alebo aj koláč :)))
niobe nightingale
|5. 3. 2009 12:38
a já myslela, že korbáč je ten sejra... ale asi to teda znamená něco jinýho slovensky, což? :/