• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Korbáčový závin
Napište svůj komentář k receptu

Korbáčový závin

autor: janaon
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Korbáčový závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 1 velký kus
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 300
      ml mléko 250-300
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      lžička cukr krystal
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce hera 1-2
    • 2
      lžíce kakao 1-2
  • Náplň
    • 2
      lžíce hera 1-2
    • 100
      g rozinky nebo sušené švestky - namočené v rumu
    • 3
      lžíce cukr krystal
    • mleté vlašské ořechy podle chuti
    • 1
      ks žloutek
  • Poleva
    • 3
      lžíce voda
    • 4
      lžíce cukr krystal necháme rozpustit

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, rozpuštěné Hery, kvásku, soli, žloutku, vejce a mléka vypracujeme těsto, které necháme vykynout na teplém místě. Těsto rozdělíme na 2 části, do 1 části dáme kakao. Světlé těsto rozválíme, potřeme rozpustěnou Herou, posypeme rozinkami a svineme. Hnědé těsto rozválíme, potřeme Herou, posypeme mletými ořechy, cukrem a svineme. Oba záviny spleteme jako korbáč, uložíme na plech a necháme nakynout. Plech potřeme tukem a uložíme na něj závin potřený rozpuštěnou Herou se žloutkem. Nakonec posypeme zbylými mletými ořechy smíchanými s krystalovým cukrem - krupice a pečeme při teplotě 180 °C přibližně 30 minut. Ještě horký závin potřeme cukrovou polevou a necháme vychladnout.
2
Závin si můžeme potřít máslem nebo džemem, nebo suché s teplým kakaem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rumový závin se švestkovou náplní

Rumový závin se švestkovou náplní

Listový závin pro gurmány

Listový závin pro gurmány

Plundrový závin s ořechy a čokoládou

Plundrový závin s ořechy a čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tonca | 20. 12. 2010 17:33

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • niobe nightingale | 5. 3. 2009 15:44

    ahá, děkuju za vysvětlení - už nejsem z generace, která zažila slovenštinu "naživo" :D ... ale naevokovalo mi to nápad udělat něco naslano právě s tim sýrem ;-)

  • Tereza J. | 5. 3. 2009 13:24

    Korbáč je niečo, čo je spletené. Pôvodný význam slova je spletený biť, ktorým sa udiera. Od toho je odvodený iný význam pre veci spletené takým spôsobom, ako sa pletie korbáč. Takže to môžu byť aj tie syrové nite spletenené do korbáčika, alebo aj koláč :)))

  • niobe nightingale | 5. 3. 2009 12:38

    a já myslela, že korbáč je ten sejra... ale asi to teda znamená něco jinýho slovensky, což? :/

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Droždí Hera Kakao Mléko Mleté vlašské ořechy Polohrubá mouka Rozinky Sůl Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Jedničkové rybí filé

Jedničkové rybí filé

Salát z červené řepy s křenem II.

Salát z červené řepy s křenem II.

Kuře s bramborami pečené v troubě

Kuře s bramborami pečené v troubě

Tvarohové lívance

Tvarohové lívance

Bylinková krkovička na černém pivu

Bylinková krkovička na černém pivu

Ledový salát s karotkou

Ledový salát s karotkou

Nudle se shiitake

Nudle se shiitake

Čokoládová babka

Čokoládová babka

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

59
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč
50
Masové kuličky v rajčatové omáčce z pomalého hrnce
Masové kuličky v…
28
Polévka Machi
Polévka Machi
27
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…
21
Maďarský guláš
Maďarský guláš

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Kopřivové bramboráčky
Kopřivové bramboráčky
Kopřivové lívance
Kopřivové lívance
korbačíky
korbačíky
Korejská lidovka
Korejská lidovka
Korejská rýže Bibimbap
Korejská rýže Bibimbap
Korma z kuřete
Korma z kuřete
  • Recepty.cz
  • Korbáčový závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact