• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Korbáčový závin
Napište svůj komentář k receptu

Korbáčový závin

autor: janaon
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Korbáčový závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 1 velký kus
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 300
      ml mléko 250-300
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      lžička cukr krystal
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce hera 1-2
    • 2
      lžíce kakao 1-2
  • Náplň
    • 2
      lžíce hera 1-2
    • 100
      g rozinky nebo sušené švestky - namočené v rumu
    • 3
      lžíce cukr krystal
    • mleté vlašské ořechy podle chuti
    • 1
      ks žloutek
  • Poleva
    • 3
      lžíce voda
    • 4
      lžíce cukr krystal necháme rozpustit

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, rozpuštěné Hery, kvásku, soli, žloutku, vejce a mléka vypracujeme těsto, které necháme vykynout na teplém místě. Těsto rozdělíme na 2 části, do 1 části dáme kakao. Světlé těsto rozválíme, potřeme rozpustěnou Herou, posypeme rozinkami a svineme. Hnědé těsto rozválíme, potřeme Herou, posypeme mletými ořechy, cukrem a svineme. Oba záviny spleteme jako korbáč, uložíme na plech a necháme nakynout. Plech potřeme tukem a uložíme na něj závin potřený rozpuštěnou Herou se žloutkem. Nakonec posypeme zbylými mletými ořechy smíchanými s krystalovým cukrem - krupice a pečeme při teplotě 180 °C přibližně 30 minut. Ještě horký závin potřeme cukrovou polevou a necháme vychladnout.
2
Závin si můžeme potřít máslem nebo džemem, nebo suché s teplým kakaem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rumový závin se švestkovou náplní

Rumový závin se švestkovou náplní

Listový závin pro gurmány

Listový závin pro gurmány

Plundrový závin s ořechy a čokoládou

Plundrový závin s ořechy a čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tonca | 20. 12. 2010 17:33

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • niobe nightingale | 5. 3. 2009 15:44

    ahá, děkuju za vysvětlení - už nejsem z generace, která zažila slovenštinu "naživo" :D ... ale naevokovalo mi to nápad udělat něco naslano právě s tim sýrem ;-)

  • Tereza J. | 5. 3. 2009 13:24

    Korbáč je niečo, čo je spletené. Pôvodný význam slova je spletený biť, ktorým sa udiera. Od toho je odvodený iný význam pre veci spletené takým spôsobom, ako sa pletie korbáč. Takže to môžu byť aj tie syrové nite spletenené do korbáčika, alebo aj koláč :)))

  • niobe nightingale | 5. 3. 2009 12:38

    a já myslela, že korbáč je ten sejra... ale asi to teda znamená něco jinýho slovensky, což? :/

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Droždí Hera Kakao Mléko Mleté vlašské ořechy Polohrubá mouka Rozinky Sůl Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí čína s ananasem

Kuřecí čína s ananasem

Štrůdl se zelím a nivou

Štrůdl se zelím a nivou

Houbový kuba II.

Houbový kuba II.

Koule Raffaelo

Koule Raffaelo

Lesklá citronová poleva

Lesklá citronová poleva

Cuketa na medu

Cuketa na medu

Bílý roládový dort

Bílý roládový dort

Bezmasá žampionová směs s mozzarellou

Bezmasá žampionová směs s mozzarellou

Drožďová (kvasnicová) pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová (kvasnicová) pomazánka s…

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

909
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
58
Klasické lečo
Klasické lečo
25
Dýňová tortila
Dýňová tortila
14
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
13
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Kolečko o novém filmu Kouzlo derby: Langoš neměl styk s žádnou ženou! Proč odmítl Most 2?

Kolečko o novém filmu Kouzlo derby: Langoš neměl styk s žádnou ženou! Proč odmítl Most 2?

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Další doporučené recepty:

Kopřivové bramboráčky
Kopřivové bramboráčky
Kopřivové lívance
Kopřivové lívance
korbačíky
korbačíky
Korejská lidovka
Korejská lidovka
Korejská rýže Bibimbap
Korejská rýže Bibimbap
Korma z kuřete
Korma z kuřete
  • Recepty.cz
  • Korbáčový závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact