Důležité je vytáhnout si mléko a smetany cca hodinku předem, aby měly pokojovou teplotu, než začneme vařit.
2
V hrnci na mírném plameni smícháme odhadem půl litra mléka se špetkou soli a pepře a kostičkou masoxu. Pomály lehce povaříme, dokaď sa všecko nerozpustí, potem přidáme smetanu.
3
V hrníčku si v trošce mléka rozkvrdláme mouku na zahuštění. Jakmile sa mouka dokonale spojí s mlékem, přidáme ju do hrnca. Po temto kroku je důležité omáčku téměř neustále míchat, aby nevznikaly hrudky.
4
Přidáme plátek másla pro jemnější chuť a sytější barvu a necháme asi čtvrt hodinky povařit lehkým varem.
5
Nakonec přidáme kopr a několik minut eště za stálého míchání necháme vařit, aby kopr změkl a uvolnil svoju chuť do omáčky.
6
Hotovou teplou omáčkou zalijeme uvařené vajca a zemáky přímo na taléřku. :)