• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Koprovka s vejcem
Napište svůj komentář k receptu

Koprovka s vejcem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 44
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Populární smetanové omáčka patří mezi českou klasiku. Podává se s bramborami či kynutým knedlíkem, buď s natvrdo uvařeným vajíčkem nebo s plátkem uvařeného hovězího. Nejlepší je s voňavým čerstvým koprem, nahradit ho ale můžete také sušeným nebo sterilovaným.

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg brambory menší, varný typ B
    • 4
      ks vejce
    • 2
      lžíce máslo
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      l hovězí vývar
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • citronová šťáva z 1 citronu
    • 1
      svazek kopr
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Brambory očistěte a uvařte v osolené vodě doměkka. Vejce uvařte natvrdo a po vychlazení oloupejte.
2
V hrnci rozehřejte máslo, přisypte mouku a na středním plameni umíchejte světlou jíšku, pak ji zalijte vývarem. Důkladně rozmíchejte metlou, osolte a na mírném plameni alespoň 25 minut povařte. Do základu omáčky vmíchejte smetanu a dochuťte solí, cukrem a citronovou šťávou, všeho přidejte podle vlastní preference. Na závěr vmíchejte najemno nasekaný kopr.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat bešamel

3
Omáčku podávejte s vejci a bramborami nebo houskovým knedlíkem.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (září/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koprová omáčka s hříbky

Koprová omáčka s hříbky

Filety s koprovým přelivem

Filety s koprovým přelivem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Koprová FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Citronová šťáva Cukr krupice Hladká mouka Hovězí vývar Kopr Máslo Smetana ke šlehání Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Poleva z "ledových kaštanů"

Poleva z "ledových kaštanů"

Pórková polévka III.

Pórková polévka III.

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Špenátové brambory - příloha

Špenátové brambory - příloha

Vepřová omáčka s žampiony

Vepřová omáčka s žampiony

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky, dýní...

Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky,…

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

50
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
41
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
39
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
37
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
29
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Koprové pesto (různé použití)
Koprové pesto (různé použití)
Koprovka - polévka
Koprovka - polévka
Koprovka podle Barunky
Koprovka podle Barunky
Koprovka z Valašska
Koprovka z Valašska
Kopřivová velikonoční nádivka s vejci
Kopřivová velikonoční nádivka s vejci
Kopřivové bramboráčky
Kopřivové bramboráčky
  • Recepty.cz
  • Koprovka s vejcem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact