Uděláme máslovou jíšku ze 40 g másla a 30 g hladké mouky, kterou zalijeme studeným mlékem a povaříme s 2 lžícemi kopru a solí. Omáčku zjemníme smetanou s rozkvrdlaným zbytkem mouky. Stále mícháme, aby se nám to nepřipálilo. Nakonec dochutíme octem a přidáme zbytek kopru.
2
Podáváme s vařením hovězím masem, vařeným vajíčkem a bramborem nebo houskovým knedlíkem.
Přítel si poručil koprovku,tak jsem si vybrala Váš recept a byla to pro mě premiéra :-D Čekala jsem,že se mi nepovede,jako většina jídel,co vařím poprvé,ale koprovka je luxusní a přítel si pomlaskává :-D Akorát jsem dělala dvojnásobné množství a stejně je jí málo :-D Moc děkuji,je skvělá...
Nemám ráda koprovku. Vařím ji jen výjimečně na přání manžela a obvykle si ji ani nedám. Této jsem neodolala a musím říct, že jsem si opravdu pochutnala. Dávám velkou 1 a už se těším na příště :-)
Stáňa
|26. 2. 2013 12:09
Výborná koprovka .... nič lepšieho som nejedla :-)
Dnes jsem dělala a je úžasná - rychlá, chuťově vynikající. Doporučuji.
recepty 73
|10. 9. 2010 11:40
Výborná,jednoduchá,rychlá!Nechápu proč jsem jako dítě nejedl koprovku :-o ... .
Edita Dlasková
|28. 8. 2010 10:51
Skvělá koprovka, ve finále jsem přidala i trochu cukru (máme rádi sladší omáčky), ale nebylo to nutné, je opravdu dobrá. Podávala jsem s vařeným hovězím, vejcem a bramborem Příště budu dělat z dvojité dávky, manžel si 3x přidal :-D
Martina Jurošková
|11. 3. 2010 19:10
Výýýýýýýýýýýýýýborná ! Dodala jsem ještě asi 100gr nastrouhaného eidamu a byla ještě lepší :-)
Lenka Copková
|23. 6. 2009 17:53
Teď jsem ji dodělala a je výborná! Respektive...už je skoro pryč jak ji pořád "ochutnávám". Teď už jen čekám až mi příjde muž a zhodnotí výsledek Děkuji a dávám za jedna!
Lenka Copková
|23. 6. 2009 13:53
Mám tak velkou chuť na koprovku, že jsem se kvůli tomuhle receptu speciálně zaregistrovala. Valím do alberta pro kopr. A držte pěsti
Hana Ghazali
|22. 11. 2008 10:49
jednoduchy a moc chutny recept! Chutna jako od maminky :o)
renata jenistova
|18. 11. 2008 08:38
Koprovych omaček je tady na vyběr až až ale zkusim tuhle,postup se mi zda ze všech nejlepši i co se tyče surovin.
Tomáš Chloupek
|19. 9. 2008 19:01
Tak tento recept je přesný. Omáčka je akorát hustá, prostě lahoda. 1!
jarmila vaľová
|23. 11. 2007 21:53
Milá kačí,kôpor sa dá kúpiť aj sterilizovaný v sladkokyslom náleve.
kačí
|23. 11. 2007 12:49
nojo jenze kde jako mam sehnat kopr?jedine mrazenej
Zuzana Coufalová
|10. 10. 2007 10:57
My jsme masožravci, takže koprovku jedině s hovězím. Ale zkusím tu pro děti od Jany a tu udělám s vajíčkem a bramborem, hovězí je těžko stravitelné. Snad už je to vhodná strava pro roční děcko.
Blanča
|21. 5. 2007 09:11
Tak tahkle to dělává moje babička a je to supeeer. Nejlepší koprovka co znám :-)
Maida Al
|17. 6. 2006 21:37
Taky znám koprovku jen tu, jak vaří Jana. Je výborná, ale vařím si ji jen pro sebe, takže jednou za rok. U nás to nikdo jiný nejí. Určitě ji zkusím i s dušeným hovězím masem - bude to změna a určitě dobrá.
Jana
|15. 6. 2006 22:42
Já jsem dětem vařila koprovku trošku jinak-dala jsem vařit mléko,nebo mléko a smetanu,když se zahřálo,přilila jsem rozkvedlanou mouku s trochou mléka,povařila pomalu a za stálého míchání.Pak jsem osladila cukrem a okyselila citr.šťávou,dala špetku soli,a až bylo uvařeno,vmíchala jsem kousek nerozpuštěného másla a lžíci nebo dvě sekaného kopru.Pak stačí nechat pod poklicí 5 min dojít.Je to voňavé,pro prcky snadno stravitelné.
Marie Horáková
|9. 6. 2006 13:21
Ta k to dělala kdysi moje babička, když neměla kopr, tak jen svítek s nakyslou omáčkou a bylo to strašně dobré.
Jana Kutačová
|9. 6. 2006 13:16
Elen,tak to je skvělá kombinace,taky jsem to zkoušela,dá se to i s hooubovou omajdou...hovězí a ta jeho šťávička..mńam,mńam..o))
Jaroslava Oumarová
|9. 6. 2006 11:35
Moje tchýně dělávala koprovku se svítkem a byla to neskutečná dobrota. Ani maso nebylo třeba:-))
chemik
|9. 6. 2006 09:11
Zkuste polovinu kopru malinko povařit v osolené a okyselené trešce vody a to přidat do základu. čerstvý kopr pak dát na konec a už nevařit.
Elena
|8. 6. 2006 15:15
Zkuste někdy koprovku sdušeným hovězím! Když se potká ta hnědá šťáva s tou bílou....