• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Koprovka podle Barunky
Napište svůj komentář k receptu

Koprovka podle Barunky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koprovka podle Barunky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l mléko
    • 0,25
      l sladká smetana
    • 40
      g hladká mouka
    • 5
      lžíce kopr
    • sůl
    • ocet
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Uděláme máslovou jíšku ze 40 g másla a 30 g hladké mouky, kterou zalijeme studeným mlékem a povaříme s 2 lžícemi kopru a solí. Omáčku zjemníme smetanou s rozkvrdlaným zbytkem mouky. Stále mícháme, aby se nám to nepřipálilo. Nakonec dochutíme octem a přidáme zbytek kopru.
2
Podáváme s vařením hovězím masem, vařeným vajíčkem a bramborem nebo houskovým knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlá koprovka bez jíšky

Rychlá koprovka bez jíšky

Koprovka - polévka

Koprovka - polévka

Koprovka z Valašska

Koprovka z Valašska

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Xanthippe | 21. 8. 2015 14:18

    Přítel si poručil koprovku,tak jsem si vybrala Váš recept a byla to pro mě premiéra :-D Čekala jsem,že se mi nepovede,jako většina jídel,co vařím poprvé,ale koprovka je luxusní a přítel si pomlaskává :-D Akorát jsem dělala dvojnásobné množství a stejně je jí málo :-D Moc děkuji,je skvělá...

  • cccGlenisla | 13. 10. 2013 12:18

    Výborná. Budu ji vařit pravidelně. Děkuji za recept.

  • Verunidlo | 14. 7. 2013 08:32

    Skvělá a rychlá koprovka,dávám 1 :-)

  • Hella | 8. 4. 2013 09:19

    Nemám ráda koprovku. Vařím ji jen výjimečně na přání manžela a obvykle si ji ani nedám. Této jsem neodolala a musím říct, že jsem si opravdu pochutnala. Dávám velkou 1 a už se těším na příště :-)

  • Stáňa | 26. 2. 2013 12:09

    Výborná koprovka .... nič lepšieho som nejedla :-)

  • puffisheek | 31. 8. 2012 15:06

    super rychlá, super dobrý...přítel se chlubil i v práci že má koprovku k obědu...:)

  • Eden | 6. 8. 2011 17:38

    Dělám stejně a chutná nám se ztraceným vajíčkem

  • Tereza T
    Tereza T | 14. 7. 2011 13:04

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 14. 7. 2011 12:59

    Zálivky a omáčky

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 13:53

    1*a foto jsem přidával už před časem?!? :-(

  • Lukla | 17. 10. 2010 10:51

    Výborná koprovka, i malé moc chutnala!!!

  • Ratynka | 16. 10. 2010 15:54

    Dnes jsem dělala a je úžasná - rychlá, chuťově vynikající. Doporučuji.

  • recepty 73 | 10. 9. 2010 11:40

    Výborná,jednoduchá,rychlá!Nechápu proč jsem jako dítě nejedl koprovku :-o ... .

  • Edita Dlasková | 28. 8. 2010 10:51

    Skvělá koprovka, ve finále jsem přidala i trochu cukru (máme rádi sladší omáčky), ale nebylo to nutné, je opravdu dobrá. Podávala jsem s vařeným hovězím, vejcem a bramborem Příště budu dělat z dvojité dávky, manžel si 3x přidal :-D

  • Martina Jurošková | 11. 3. 2010 19:10

    Výýýýýýýýýýýýýýborná ! Dodala jsem ještě asi 100gr nastrouhaného eidamu a byla ještě lepší :-)

  • Lenka Copková | 23. 6. 2009 17:53

    Teď jsem ji dodělala a je výborná! Respektive...už je skoro pryč jak ji pořád "ochutnávám". Teď už jen čekám až mi příjde muž a zhodnotí výsledek :) Děkuji a dávám za jedna!

  • Lenka Copková | 23. 6. 2009 13:53

    Mám tak velkou chuť na koprovku, že jsem se kvůli tomuhle receptu speciálně zaregistrovala. Valím do alberta pro kopr. A držte pěsti :)

  • Hana Ghazali | 22. 11. 2008 10:49

    jednoduchy a moc chutny recept! Chutna jako od maminky :o)

  • renata jenistova | 18. 11. 2008 08:38

    Koprovych omaček je tady na vyběr až až ale zkusim tuhle,postup se mi zda ze všech nejlepši i co se tyče surovin.

  • Tomáš Chloupek | 19. 9. 2008 19:01

    Tak tento recept je přesný. Omáčka je akorát hustá, prostě lahoda. 1!

  • jarmila vaľová | 23. 11. 2007 21:53

    Milá kačí,kôpor sa dá kúpiť aj sterilizovaný v sladkokyslom náleve.

  • kačí | 23. 11. 2007 12:49

    nojo jenze kde jako mam sehnat kopr?jedine mrazenej:(

  • Zuzana Coufalová | 10. 10. 2007 10:57

    My jsme masožravci, takže koprovku jedině s hovězím. Ale zkusím tu pro děti od Jany a tu udělám s vajíčkem a bramborem, hovězí je těžko stravitelné. Snad už je to vhodná strava pro roční děcko.

  • Blanča | 21. 5. 2007 09:11

    Tak tahkle to dělává moje babička a je to supeeer. Nejlepší koprovka co znám :-)

  • Maida Al | 17. 6. 2006 21:37

    Taky znám koprovku jen tu, jak vaří Jana. Je výborná, ale vařím si ji jen pro sebe, takže jednou za rok. U nás to nikdo jiný nejí. Určitě ji zkusím i s dušeným hovězím masem - bude to změna a určitě dobrá.

  • Jana | 15. 6. 2006 22:42

    Já jsem dětem vařila koprovku trošku jinak-dala jsem vařit mléko,nebo mléko a smetanu,když se zahřálo,přilila jsem rozkvedlanou mouku s trochou mléka,povařila pomalu a za stálého míchání.Pak jsem osladila cukrem a okyselila citr.šťávou,dala špetku soli,a až bylo uvařeno,vmíchala jsem kousek nerozpuštěného másla a lžíci nebo dvě sekaného kopru.Pak stačí nechat pod poklicí 5 min dojít.Je to voňavé,pro prcky snadno stravitelné.

  • Marie Horáková | 9. 6. 2006 13:21

    Ta k to dělala kdysi moje babička, když neměla kopr, tak jen svítek s nakyslou omáčkou a bylo to strašně dobré.

  • Jana Kutačová | 9. 6. 2006 13:16

    Elen,tak to je skvělá kombinace,taky jsem to zkoušela,dá se to i s hooubovou omajdou...hovězí a ta jeho šťávička..mńam,mńam..o))

  • Jaroslava Oumarová | 9. 6. 2006 11:35

    Moje tchýně dělávala koprovku se svítkem a byla to neskutečná dobrota. Ani maso nebylo třeba:-))

  • chemik | 9. 6. 2006 09:11

    Zkuste polovinu kopru malinko povařit v osolené a okyselené trešce vody a to přidat do základu. čerstvý kopr pak dát na konec a už nevařit.

  • Elena | 8. 6. 2006 15:15

    Zkuste někdy koprovku sdušeným hovězím! Když se potká ta hnědá šťáva s tou bílou....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Koprová
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kopr Máslo Mléko Ocet Sladká smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní česneková pomazánka

Pikantní česneková pomazánka

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Piškotové řezy s angreštem

Piškotové řezy s angreštem

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Smažené cibulky

Smažené cibulky

Kynutá cmunda

Kynutá cmunda

Králík na medu

Králík na medu

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

152
Citronové špagety s křupavou posýpkou
Citronové špagety s…
52
Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem
Zeleninový salát s…
47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Grilované vepřové koleno
Grilované vepřové koleno
33
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Smrt Jřího Bartošky (†78): Řekli, jak to bude s pohřbem

Smrt Jřího Bartošky (†78): Řekli, jak to bude s pohřbem

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Koprové pesto
Koprové pesto
Koprové pesto (různé použití)
Koprové pesto (různé použití)
Koprovka - polévka
Koprovka - polévka
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem
Koprovka z Valašska
Koprovka z Valašska
Kopřivová velikonoční nádivka s vejci
Kopřivová velikonoční nádivka s vejci
  • Recepty.cz
  • Koprovka podle Barunky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact