lžíce
kopr
čerstvý nebo mražený, jemně nasekaný 1,5 -
citronová šťáva
citronová kůra
sůl
bílý pepř
máslo
200
g
těstoviny
dle chuti: široké nudle, špagety... cca
4
lžíce
zakysaná smetana
cca 3 -
Postup přípravy receptu
1
Krevety očistíme, kdo chce, poslední díl (ocásek) můžeme ponechat. Během jídla si je za ocásek můžeme brát rovnou z talíře a až poté dávat na odkládací misku či talířek. Uvaříme těstoviny.
V pánvi rozehřejeme dvě lžíce másla a očištěné krevety, které jsme po očištění pokapali citronem, do něj vložíme. Přidáme jemně nasekaný kopr, trošku jemně nastrouhané citronové kůry, osolíme a opepříme. Smažíme z obou stran nepříliš zprudka, aby se nám máslo nepřepalovalo. Smažení netrvá dlouho, zhruba 2-3 minuty (dle velikosti) z každé strany.
3
Po osmažení krevety vyndáme stranou a do máslového výpeku s koprem nasypeme těstoviny, které jsme uvařili a osolené vodě dle návodu a poté scedili. Těstoviny v pánvi prohřejeme, promícháme, chceme-li, přidáme kopr, sůl, pepř a odstavíme. Do horkých těstovin vmícháme zakysanou smetanu pokojové teploty a můžeme podávat.
Postup čištění jsem nepopisoval, jelikož je mnoho rychlých a dobrých rad plný internet. Kdo nemá rád smetanová jídla, může krok s vmícháním smetany vynechat. Pokud chceme jednoduchou obměnu, vyměníme citronovou šťávu a kůru za jemně nasekaný česnek, který ke krevetám přidáme při vložení do másla.