• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Koprová polévka - mňam
Napište svůj komentář k receptu

Koprová polévka - mňam

autor: werunka19
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koprová polévka - mňam
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      l podmáslí
    • voda
    • smetana
    • 2
      ks žloutek
    • kari
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • kopr dávám 50 na 50 čerstvý a nakládaný
    • houby
    • vařené brambory vařit s kmínem
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce vylijeme 3 podmáslí a přidáme stejné množství vody - doporučuji vodou vypláchnout krabičku od podmáslí - je to úspornější a přesně vím, kolik dát vody. Přidáme 2 žloutky, vrchovatou lžíci mouky, kari podle chuti a rozmícháme. Na plotnu nedáváme dříve, než se nám podaří mouku rozmíchat dohladka.
2
Poté za stálého míchání vaříme, dokud nezačne polévka bublat. Přidáme houby (klidně i žampiony, nebo sušené) a uvařené nakrájené brambory (přidávám je i s vodou a kmínem, ve které se vařily), znovu počkáme, až začne polévka bublat. Přidáme kopr, necháme zabublat a poté přilijeme smetanu a dosolíme podle chuti. Doporučuji stále míchat, aby se polévka nesrazila. Na druhý den je ještě lepší, ale u nás tak dlouho nevydrží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pirožky mňam mňam

Pirožky mňam mňam

Koprová polévka s francouzskými knedlíčky

Koprová polévka s francouzskými…

Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem

Smetanová koprová polévka s fazolkami…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kristulka :D | 10. 7. 2012 14:20

    moc mi chutnala ..dělala jsem jí po prvé.. :)

  • Tereza T
    Tereza T | 14. 7. 2011 11:52

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 14. 7. 2011 11:15

    Kolik toho podmáslí?

  • Anonym | 6. 5. 2009 07:29

    Právě díky tomu podmáslí se už nemusí dokyselovat octem. Nebo když použijete steril.kopr - ten je také kyselejší

  • Pája S | 24. 4. 2009 17:43

    Já když dělám koprovku,tak octuji ke konci,před přidáním smetany,provařím ocet.Odstavím chviličku počkám,až se zastaví var a pak vmíchám smetanu.:-)

  • Zuzana Šindlerová | 24. 4. 2009 14:41

    To určitě ano, vyzkoušíme všechno, zrovna v pondělí máme koprovou polévku s bramborem, tak se pak ozvu, jak jsme dopadli.

  • ladislava staffenová | 24. 4. 2009 14:12

    Zuzko - polévka nemusí být úplně studená, může být i horká - nesmí klokotat!!! A to už se zařídit dá ne?

  • Zuzana Šindlerová | 24. 4. 2009 13:46

    Děkuju za rady, jsme už z toho celkem zoufalé, my totiž musíme dovářet všechno na poslední chvíli, takže zchládnutí polévky asi nedocílím, dováříme v 11 hodin 50 litrů polévky a ve 1/4 na dvanáct už vydáváme obědy. Paní kuchařka přidá do polévky jíšku, osolí,provaří, smetanu, zase projít varem, vypne, nechá chvilku stát, přidá převařený kopr (někdy se jí to zdrcne už v této chvíli, někdy ne) a pak přidá převařený teplý ocet. V tu chvíli je všechno v háji. A dělá nám to tak už asi 2 roky, nevíme si fakt rady. Není to sice tak hrozné, že by polévka byla nepoživatelná, ale nemá tak krásnou smetanovou vizáž.

  • Tereza J. | 24. 4. 2009 09:50

    Klárika, to je dobrý nápad, len v školskej jedálni ťažko realizovateľný.

  • Miroslava Severová | 24. 4. 2009 07:43

    Přesně tak, jak říkají všichni nad mým prvním příspěvkem, s octem už nevařit a když nejdříve osolím a pak teprve přidávám ocet a promíchávám tak se nesrazí.

  • Klára Keselyova | 23. 4. 2009 19:54

    U nás sa do každej polievky, kam patrí ocot,/biela zemiaková, fazuľová, šošovicová/ pridáva vždy už len na tanier do polievky. A určite sa nesrazí.

  • Tereza J. | 23. 4. 2009 14:38

    Zuzanka, s octom už nesmiete variť, ale pridávať ho do odstavenej polievky alebo prívarku. Ale aby ste tomu predišli, rada jednoduchá : Odoberte z polievky do kastrólika, pridajte ocot, rozmiešajte a vlejte do všetkej polievky. Ale všetko bez varenia.

  • ladislava staffenová | 23. 4. 2009 13:26

    Zuzko, ale já ocet nepřevářím a nikdy se mi s ním nic nezdrclo - vleju na konci vaření a prohřeju, ale nevařím. Je celkem logické, že vařící mléko (nebo podmáslí, smetanou se ve styku s kyselou tekutinou zdrcne

  • Zuzana Šindlerová | 23. 4. 2009 12:36

    Teď bojujeme ve Školní jídelně s problémem, pokaždé se nám "koprovka" zdrcne. Ocet převaříme, polévku vypneme a nalijeme ocet, stejně se trošku vždycky srazí, poradí někdo co s tím?

  • Miroslava Severová | 23. 4. 2009 11:53

    Takovouhle polévku jsme dělali doma, pokud jsem byla ještě dítě, ale byla jen z mléka, to podmáslí je zajímavé asi to bude jemnější. A také jsme si ji trošku přikyselili octem, ale nejdříve osolit, aby se nezdrcla.A k tomu nové brambory.Mńam!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Houby Kari Kopr Podmáslí Smetana Sůl Vařené brambory Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvová oříšková bábovka

Mrkvová oříšková bábovka

Hrníčková buchta

Hrníčková buchta

Špenátovka

Špenátovka

Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Bramborový knedlík podle norem

Bramborový knedlík podle norem

Domácí nugát

Domácí nugát

Jednoduchá vajíčková pomazánka se salámem

Jednoduchá vajíčková pomazánka se…

Výborné müsli - tyčinky

Výborné müsli - tyčinky

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

41
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
22
Cibulový filet
Cibulový filet
21
Vepřové s cibulí na černém pivu
Vepřové s cibulí na…

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Pravda o utajované dceři Freddieho Mercuryho (†45): Počal ji s manželkou blízkého přítele!

Pravda o utajované dceři Freddieho Mercuryho (†45): Počal ji s manželkou blízkého přítele!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

  • Recepty.cz
  • Koprová polévka - mňam
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact