Plec odblaníme a dáme do pekáčku. Mírně ji osolíme a poklademe 40 g másla nakrájeného na plátky. Maso podlijeme 150 ml vody a přiklopíme. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 2 hodiny.
Zbylé máslo rozehřejeme v kastrolu, vsypeme cukr, přilijeme 4 lžíce octa, necháme přejít varem a vlijeme vývar. Jakmile začne základ vřít, přilijeme mléko a omáčku dochutíme solí a pepřem. Necháme ji na mírném ohni probublávat.
Do omáčky vsypeme na kostičky nakrájený toastový chléb a vaříme cca 10 minut, dokud se nerozvaří a omáčka nezhoustne. Připravenou omáčku odstavíme a rozmixujeme dohladka. Pokud je příliš hustá, přilijeme vývar či vodu, pak ji propasírujeme přes síto.