• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Koprová omáčka od maminky
Napište svůj komentář k receptu

Koprová omáčka od maminky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koprová omáčka od maminky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l mléko
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      hrst kopr
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce rozkvedláme mouku a přidáme do omáčky. Asi 15 minut povaříme. Necháme trochu vychladnout a dochutíme citrónem a cukrem.
2
Podáváme s knedlíkem a na tvrdo uvařeným vejcem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Koprová omáčka expres

Koprová omáčka expres

Jednoduchá koprová omáčka z mléka

Jednoduchá koprová omáčka z mléka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vepe | 7. 12. 2016 11:55

    Už jsem jako milovník Koprovky jedl všechny možné, ale jako naprosto dokonalou mohu označit jen tu, uvařenou přesně podle "normy" - tedy podle receptu z knihy "RECEPTURY TEPLÝCH POKRMŮ". Moje dnes již "salátové" provedení vydané v roce 1983 bylo určeno pro veřejné stravování v době, kdy platily ČSN pro vše, takže špekáčky byly stejně všude skvělé, gothaj stejně atd, takže i ceny byly všude stejné. Pak už záleželo jen na tom, jaký je kuchař flink, či ožrala, nebo milovník dobrého jídla. Na str. 491, jako první z omáček se dozvíte, že zásmažku z tuku a hl.m. uděláme zásmažku, zalijeme ji vývarem B ;-) a mlékem a vaříme min 1/2 hod.,pak zjemníme smetanou, velmi krátce povaříme a mírně okyselíme převařeným octem, přisladíme cukrem, krátce povaříme a přecedíme. Na závěr přidáme spařený kopr a zjemníme máslem. ´ÚŽASNÁ DOBROTA! <3

  • HelenaPa | 1. 7. 2013 09:07

    Dělám stejnou, jen místo mléka a citronu používám kysanou smetanu. Dávám 1.

  • iVictorka
    iVictorka | 30. 6. 2013 11:26

    Máma dělala koprovku narychlo v podstatě totožně, jen tu mouku rozkvedlala ve smetaně, což dodalo obyčejné rychlé omáčce trochu vyšší úřoveň. Jdu to zkusit na rodinu, co mi na to řeknou :-)

  • Ladia
    Ladia | 10. 10. 2011 13:50

    Zálivky a omáčky

  • skripatko | 5. 7. 2011 22:00

    Super je vyborna akorat jsem dala misto citronu ocet!!fakt skvela

  • Marie Pospíšilová | 6. 12. 2007 06:47

    Paní Aleno, máte pravdu, jsem to ale truhlík, na cukr jsem dočista zapomněla ;-( Jak to jeden dělá zpaměti, považuje některé suroviny za samozřejmé :). Ona špetka cukru krásně zvýrazní chuť i jiných jídel...

  • Alena H. | 5. 12. 2007 20:59

    Paní Marie, takhle ji dělám taky a moje mamča taky. Já ještě přidávám trošku cukru.. Docela bych si jí dala!!Taky to netrvá tak dlouho a chuť je podle mého názoru lepší, ale proti gustu...

  • Marsí | 5. 12. 2007 09:36

    Když byl náš mladej ještě hodně mladej..:-) tak jsem ve stánku koupila časák, jmenovalo se to "Vaříme pro děti a nemocné chutně"..podle toho dělám koprovku už léta.Nasucho opražím v v hrnci do zlatava asi dvě lžíce hl.mouky, pak to zaleju mlékem, rozkvedlám, převařím, tím to zhoustne a pak už jen dochucuji koprem, solí, citronovou šťávou a špetkou cukru.Přidám bobek a nové koření a nechám dovařit, dítě je už dospělák tak i trohu vegety a je to fakt moc dobré..:-)

  • Marie Pospíšilová | 5. 12. 2007 07:54

    Hmm... jako nouzovka jo, ale jinak děláme jíšku, zalít vývarem, povařit, přidat smetanu, chvilku povařit, osolit, opepřit, okyselit citronovou šťávou a nakonec po stažení z plamene přidat kopr. Jen se jíška musí dělat světlounká, jinak přehluší chuť omáčky. Stejně děláme křenovou nebo okurkovou omáčku :)

  • Alena H. | 4. 12. 2007 13:57

    No, nic proti, ale moje maminka dělala koprovku jinak a troufám si říct, že lepší...ale jako rychlé nouzové řešení, proč ne?

  • Marketa | 3. 12. 2007 21:33

    Delam ji stejne, akorat solim az nakonec a okyseluji octem, zatim se mi nikdy nesrazila.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Koprová
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Hladká mouka Kopr Mléko Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťouchané brambory

Šťouchané brambory

Dudácký guláš

Dudácký guláš

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Čočková polévka s párkem

Čočková polévka s párkem

Vaječná omeleta se zeleninou

Vaječná omeleta se zeleninou

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

Dietní buchta

Dietní buchta

Zeleninová frittata

Zeleninová frittata

Jahodový džem podle Dity P.

Jahodový džem podle Dity P.

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

29
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše…
27
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
26
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
"Míša" roláda
"Míša" roláda

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Leon Tsoukerník vysvětluje… Výjimečné pouto s Karlem Gottem (†80) a Michalem Davidem (64)!

Leon Tsoukerník vysvětluje… Výjimečné pouto s Karlem Gottem (†80) a Michalem Davidem (64)!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Koprová omáčka od maminky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact