Ked chcete robit exoresne nerobte to vobec. Vsetky 'expresne' nahrazky stoja za hovno.
...vyzkoušel jsem jen jednou a vrátil jsem se od solamylu zpět k mouce, nějak mi tam nesedí...
Kôprovú omáčku robievam dosť často, ale robím ju zo zásmažky - jíšky. Zalievam vývarom a mliekom, na zjemnenie dávam smotanu. Zo solamylu som ešte nikdy nerobila. Keď mám čerstvý kôpor- stačí aj jedna hrsť.
Recept je dobrý, jen je prostě zapotřebí nakonec ochutit dle rodinných zvyklostí, v tom je půlka kouzla vaření, to se moc nadiktovat nedá. Pro naší rodinu by byla třeba hrst kopru žalostně málo, dala bych nejméně 1 sklenici sterilovaného v sladkokyselém nálevu - a i s tím nálevem, který současně omáčku příjemně okyselí.
Koprovku,kterou uvaříte jen z mléka nebo smetany a mouky nebo solamylu, nikdy dobře neochutíte.Zkuste udělat jíšku, zalít vývarem z masa a smetanou pouze zjemnit.
Tak nevím co jsem mohla udělat špatně, ale tato koprovka nám nechutnala.
No vážení, tuto koprovku jsem uvařila. Je rychlá, nic moc se na ní nedá zkazit, ale: lžíce škrobové moučky je moc (3/4 by stačilo). Musela jsem docela dost rozředit mlékem a chuť taky nic moc. Přišlo mi to jako ze sunaru. Rychlost a jednoduchost je na úkor chuti.Dávám 3!
Dávám taky 1, já omáčky vůbec neumím, ale tato mi nepřijde složitá, tu bych mohla zvládnout.
davam 1, koprovku ja rad , tahle funguje