Do smetany rozmícháme solamyl, žloutek a za stálého míchání ve vodní lázni vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme sekaný kopr, ochutíme solí a octem nebo citronovou šťávou.
...vyzkoušel jsem jen jednou a vrátil jsem se od solamylu zpět k mouce, nějak mi tam nesedí...
Olga Zehnalová
|20. 3. 2009 19:34
Kôprovú omáčku robievam dosť často, ale robím ju zo zásmažky - jíšky. Zalievam vývarom a mliekom, na zjemnenie dávam smotanu. Zo solamylu som ešte nikdy nerobila. Keď mám čerstvý kôpor- stačí aj jedna hrsť.
Jana Wernischova
|20. 3. 2009 19:09
Recept je dobrý, jen je prostě zapotřebí nakonec ochutit dle rodinných zvyklostí, v tom je půlka kouzla vaření, to se moc nadiktovat nedá. Pro naší rodinu by byla třeba hrst kopru žalostně málo, dala bych nejméně 1 sklenici sterilovaného v sladkokyselém nálevu - a i s tím nálevem, který současně omáčku příjemně okyselí.
Zdena z JM
|28. 11. 2007 11:56
Koprovku,kterou uvaříte jen z mléka nebo smetany a mouky nebo solamylu, nikdy dobře neochutíte.Zkuste udělat jíšku, zalít vývarem z masa a smetanou pouze zjemnit.
Petra
|28. 11. 2007 11:47
Tak nevím co jsem mohla udělat špatně, ale tato koprovka nám nechutnala.
Mallenna
|27. 6. 2005 08:09
No vážení, tuto koprovku jsem uvařila. Je rychlá, nic moc se na ní nedá zkazit, ale: lžíce škrobové moučky je moc (3/4 by stačilo). Musela jsem docela dost rozředit mlékem a chuť taky nic moc. Přišlo mi to jako ze sunaru. Rychlost a jednoduchost je na úkor chuti.Dávám 3!
Ifuška
|23. 6. 2005 15:19
Dávám taky 1, já omáčky vůbec neumím, ale tato mi nepřijde složitá, tu bych mohla zvládnout.