Tradiční omáčka vonící koprem patří ke stálicím české kuchyně. Můžete si ji vychutnat s vařeným masem nebo vejcem natvrdo, s knedlíkem nebo bramborem, jak je libo. Tahle jemná smetanová omáčka vás ohromí!
RADA: Jak na koprový čaj?
Tak za chvilku půjdu kuchtit.Budu ji dělat poprvé v životě, tak jsem zvědavej co z toho vznikne :-) :-)
Tak za chvilku půjdu kuchtit.Budu ji dělat poprvé v životě, tak jsem zvědavej co z toho vznikne :-) :-)
výborná. Dělala jsem z větší dávky a místo vývaru dala kostku a místo čerstvého kopru sterilovaný a kopračka je znamenitá. Takže za mě bodík :-)
Výborná kopračka, měla jsem doma jen trošku čerstvého kopru, takže jsem přidala i sterilovaný. Dělala jsem tedy z větší dávky a z kostky místo vývaru a je vynikající. Takže dávám bodík. ;-)
Super, jen jsem místo vývaru dal kostku a 1 a půl lžíce octu, jinač OK :)
výborná...te´d jsem jí dovařila a jíšku jsem dělala máslovou :-)
Za mě fajnové :) Jíšku uděláme dorůžova a hned zalejeme vývarem. Doporučuji větší hrnec, než potřebujete - olej i s horkým vývarem docela zapění. Já přidávám na 500ml vývaru 1 kelímek 33% smetany a dvě deci mléka. Pak ještě lehce dohustím dle potřeby. Poupravila jsem si i dochucení - dvě malá víčka octu, jedna polévková lžíce cukru a půlka malé lžičky soli. Kdo se bojí tohoto receptu, nemá proč. Je boží, univerzální a hlavně jednoduchý :)
mamka jí vždy měla moc dobroučkou, ;-) tak se oní pokusím i já hurá na to. :-)
Vyborna,jen o lzici vic cukru a citronove stavy. Co jsem tehotna,kopr miluju a driv jsem ho nesnasela ;-)
Vyborna omáčka :-P ..ocet vzdy vynecham davam radeji jen zakysanou smetanu.. :-)
Já dělala z vývar zkostky a smetanu jsem dala JEN zakysanou, kopru cim vic tim lip a ocet pokojove teploty a nezdrcla se a je vyborna a prave ji obedvam :) Po celou dobu ji sleham metlickou a nepotrebuji ani cedit. Luxus mnam :) a Navic s knedlikem a vajickem je lahoda
Ať žije technika :-D
Výborná neměla chybicku ;-) :-)
Varim uz 25 let a asi mam nejake stesti, ale zatim se mi nikdy zadne jidlo po pridani octa nezdrclo a to ho davam primo studeny. Jinak, vrtalo mi v hlave, proc varit jisku zalitou vyvarem 30 minut, nasel jsem odpoved, ze kvuli chuti mouky na patre - nezaznamenal jsem chutove rozdily a tak dale varim jen 5-10 minut. Jo a kdyz uz mate recept na koprovku a tam vyvar z hoveziho, je lepsi koupit opravdu hovezi maso a nesidit tak dobrou omacku vyvarem z kostky a vajickem ;-)
Místo octu je lepší citron ;-)
Ale cukr se v omáčce použije. Ma byt sladko kyselá. ;-)
Nemam rada kdyz je v ingrediencich surovina ( v tomto pripade cukr krystal ) a v receptu se nepouzije!
Výborný, snadný a rychlý recept... vyzkoušela jsem i tu variantu s kokosovým mlékem ( viz níže v komentářích ) a musím říct, že chutná také skvěle... :-\
Náhodou MŇAM! :-)
jíšku dělám na másle a ocet dávám jako poslední, nakonec je toi stejně dobrá a rychlá omáčka jako tahle :-)
Skvělý a jednoduchý recept, děkuji. Jen toho cukru a octa jsem musela přidat více, ale to asi každý podle své chuti... :-)
Tak tohle opravdu funguje, s omáčkami mívám obecně problém a moc je nevařím, ale tohle je prostě bezvadný recept. Při dodržení postupu se omáčka nikdy nesrazí (při dokyselování ocet ohřívám). Když ji dělám pro dceru, která má alergii na mléko, přidám místo smetany kokosové mléko z konzervy, mouku dávám celozrnnou, cukr třtinový - je výborná i v této podobě.
Taky tam musim dát víc cukru.Ale místo octa dávam rači citron,ale až když omáčku dovařim/a odstevim/,aby se mi nezdrcla....Jdu vařit. :-P
No teda, kdybych tam nechala jen jednu lžíci cukru a octa, nikdo by mi to nejedl. Pořádná koprovka má být sladkokyselá, a množství záleží na každém kuchaři. Jinak co dodá koprovce úžasnou chuť je ten vývar - pořádný, silný hovězí vývar - jestli máte slowcooker ("pomalý hrnec"), tak ráno tam dejte maso, vodu a trochu soli a do oběda máte vývar hotový. Taky zahušťuju škrobovou vodou napůl s jíškou, nemusím to potom tak dlouho vařit (osobně si myslím, že dlouhé vaření pro smetanu není dobré)
Prima jídlo :-) Taky vařím déle, aby se vytratila chuť mouky. 30 min je akurát. Koprovka je moje oblíbená, manžel raději křenovou. :-) :-P
vynikající!!!! Jsem zvyklej na koprovku ze školních jídelen pouze a jednou vod kámošky - všechny mi chutnali, ale TOHLE je teda lahoda :-) a to jsem neměl hotovej vývar a použil jsem pouze vodu... jen bych možná dodal, že soli jsem nepoužil špetku, ale několik špetek...ale to si každej doladí podle chuti :-)
Nojo , taky se mi zdcla :-[ bo jsem ten ocet nedal horkej ( jak je někdy dobrý číst komentáře , že ? :-D ) No - ale tyčovej mixer je super pomocník , že jo ? Od chvíle , co jsem si ho pořídil se s jíškou už nijak netrápím..a teď se mi hodil taky :-) Takže - z hrudek se nekácejte , technika nás zachrání 8-)
Nevím, nejdřív to vypadalo dobře, ale nakonec omáčka byla příliš řídká ( a to jsme tam dala o maličko víc smetany než bylo psané) a totálně divně ochucená... tedy spíš úplně neochucená.
máš na mysli asi zásmaŽku, že? ;) ne, cibule se opravdu nedává..
Dávám kromě sladké smetany i zakysanou. A jíšku vařím taky jen cca 10 minut. Jinak výborná.
Manželka ji právě dodělala a je skutečně výborná.
Tak jsem ji zkusila, místo smetany jsem musela použít mléko, jelikož by byla omáčka hodně hustá. Na mě bylo málo octa, soli i cukru takže jsem vše přidávala. Poté byla super :-) Asi záleží na chuti nicméně kdybych vařila přesně podle uvedené receptury tak pro nás nic moc. Vidím, ale, že komentáře jsou kladné, takže nebudu kazit známkování a píšu pouze svoje poznatky. Hezký den všem :-)
tak to je pouze a jedině mlékem, přidáním kvalitní smetany nebo šlehačky se tento problém odstraní, prostě nynější mléko není mléko.....
Pro Petuli: když se omáčka zdrcne, znamená to, že jsi přidala ocet (i v nálevu s koprem) až po smetaně či mléce. Ocet musí přijít vždy do omáčky dříve!!! Pokud je málo kyselá a je třeba ocet přilít, musí být horký - převařený. Já to dělám v malém hrníčku v mikru. Pak se hrudky neudělají. Je to tip od mé maminky, která vařila před 45 lety v Peci pod Sněžkou pro papaláše... 8-)
do zasmášky - jíšky se cibule může dát
Teď jsem ji uvařila a je výýýtečná. Nikdy jsem koprovku nedělala, ale asi začnu častěji. Už teď se těším na zítřejší oběd :-)))
Nějak mi tam chybí cibulka... Všechny omáčky začínají cibulí, ne? :-!
dělala jsem jí prvně v životě a měla obrovský úspěch, je opravdu výborná 8-)
take jsem pouzila konzervovany kopr, cerstvy nemam ;o) a mrazeny nemeli. Nevidim na tom nic spatneho, udelala jsem to tak poprve (narozdil od omacky ;o)) na zaklade prispevku v diskuzi a omacka i tak je vyborna!
Snad se mi povede :-D :-D :-D :-D :-D 8-) ;-)
Ve sterilovaném kopru je ocet, proto se ti mléčná omáčka zdrcne. Musíš hodně míchat a kopr přidávat pomalu. Taky je dobré kopr s nálevem před nalitím do omáčky prohřát na teplotu podobnou omáčce (provařit v kastrůlku). Jinak dělat omáčku pouze z mléka podle mě není dobrý nápad, já dávám napůl vývar (vodu) a napůl mléko, pak jednu smetanu ke šlehání a omáčka je krásně krémová. Jo a jestli se ti budou dál dělat v omáčce hrudky, tak do ní rozkvedlej jedno-dvě vajíčka a hrudky nebudou vidět ;-)
Dobrý den,stane se vám také, že se vám zdrcne??? Já ji teda nedělám z vývaru ale z mléka, aby byla krémovější, ale jak přidám kopr...šup a už jsou tam malinkaté hrudky... a jsem v .... :-D
mouka by se měla vařit minimálně 30 min, aby nebyla cítit na patře.
NEJLEPSI JAKOU JSEM KDY DELALA, A POPRVE SE MI I NESRAZILA.TAKZE ZA ME URCITE NEJLEPSI RECEPT!!!! 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
Tato koprovka je výborná!!!
každý nálev obsahuje konzervanty a to jako jíte a dávate to dětem ? No to je jednoduché udělat si zvlášt čerstvé ochucení (kopr,cukr,vývar,ocet event.sůl) a pak to smíchat s bešamelovým základem tak,jak vám hustota vyhovuje.Při dovaření se zdá řídčí ale pak zhoustne ochlazením tak ten dochucovací koprový základ nevyhazovat a nechat jej na další zředění,v případě,že vám omáčka zbyde na druhý den. <:-)
No co tam vaříte jíšku 30 min.? ta je po 10 min uvařená přeci....vařím zvlášt bešamel (rozředěnou jíšku) a vývar s koprem,octem,cukrem a pak to spojím a smetanu opatrně nakonec a už nevařím ...
Ten se dává tak dvě kákové lžíčky aby se nesrazila smetana ;) přidat před přidáním smetany :-)
:-D :-D :-D
No tak jsem jí dodělala a moc se mi to asik nepovedlo uvidíme co na to řekne muž :-!
Tak jsem ji právě dovařila. Byla to má premiéra a musím říct, že chutná jako od mojí babičky, tudíž fantasticky. Už jen dovařit knedlíky a s hovězím masíčkem bude skvělá.
a kde je ten cukr krystal?
Fakt skvělá, moooc nám chutnala ;-)
delala jsem koprovku poprve a babicka mi radila jisku delat na sadle tak jsem udelala na sadle misto oleje a je úzasna. ;-)
tak taky davam jednicku, delala jsem svoji prvni koprovku, dle tohoto receptu a i manzel, ktery ji nema rad konstatoval, ze ji budeme delat asi casteji ;-)
:-) Ja ji dnes budu delat tak sem zvedava jak se mi povede. O:-)
Je výborná, ani náznak zdrcnutí. S bramborem a vejci neměla chybu!
se mi srazila :-( smetanu jsem měla teplou, takže asi ocet :-(
Koprovku jsem delal sice podruhe,ale tentokrat podle tohoto receptu.Napred jsem byl velmi prekvapeny tim co vzniklo po doliti vyvaru do jisky,ale dolel jsem vodu a mleko a nakonec se to povedlo.Diky.
Co tam kuchařinky cedíte?
Výborná koprovka, dávám sterilovaný kopr i s troškou nálevu, perfektně omáčku ochutí.
ted jsem omacku dodelala a moooc mi chutna.Je rychla a snadna vsem doporucuji :-P
koprovka je vynikající. :-\ lepší snad ani udělat nejde :-)
Výborná omáčka. Vždy jsem dělala koprovku jinak a nikdy jsem ji nemohla pořád tak nějak dochutit. Tahle omáčka má výbornou chuť díky vývaru. Já použila obyčejný masox a všem chutnala. Akorát nejsem si jista zdali je to porce pro čtyři
Vše je uvedeno v receptu, množství vývaru i počet osob.
hezkej recept jen s malou chybičkou neumim vařit takže netuším jaké množství vývaru je zapotřebí pro 4 osoby nejdřív to byla koprová voda a pak pokrm pro toaletu a k obědu bude asi knedlík ve vajíčku
dneska jsem dělala koprovku podle tohoto receptu a je vynikající, jen ten poměr sem musela upravit takže od oka udělala jsem ktomu domácí houskové knedlíky a vajíčko a všem moc chutnala už neudu vařit jinou
moc mě chutnala pouze příště dám pouze 2 lžíce mouky
Jen musím dodat, že přítel, jakožto zapřísáhlý nekoprovák, si pošušňal :-)
Tak jsem dělala z hovězího vývaru. Bylo to dobré, ale musím říct, že víc mi chutná naše "tradiční" koprovka bez vývaru se zakysanou smetanou a brambory. Klasickou koprovku už dělat nebudu, přesto hodnotím jedna, protože špatná rozhodně nebyla :) .
Mam na ní strašnou chuť, ještě jsem nezkoušela s vývarem. Ale vím, že bujón bych do toho nedala...prostě si to neumim představit, jak by to chutnalo. Ale věřim, že s vývarem to dostane šmak :-) Škoda, že přítel jí nemusí... Ale co.. snim jí sama :-D Až vyzkoušim, napíšu, jak chutnalo.
Musím říct, že napřed jsem byla dost zděšena, když jsem udělala jíšku a nalila vývar,stala se mi z toho moučná kaše,ale pak jsem přilila více vody a omáčka je bezkonkurenční. Dělala jsem vše dle oka, vývar z masa- kvůli manželovi dělám z vepřového, ale ta jemná chuť,hmmm :-). Moje první omáčka takto zahuštěná, jinak zahušťuji tak,že dám mouky do hrníčku s vodou a naliji do omáčky. Touto variantou jsem velmi překvapená, a hlavně tím bezvadným výsledkem!!!1*
Výborná, povedla se..
Jíšku dělám na másle a ještě trošku přisladím.Je to raz-dva,a když není maso,postačí vejce na tvrdo.Jiří
Není co dodat.Prostě skvělá
Tahle se vždycky povede ... ;-)
Omáčka byla výborná
Teď sem jí dovařil.Rychlé a dobré. Jen doporučuji koupit kopr již naložený ve sladkokyselém nálevu a tím se eliminuje ocet.Dobrou chuť
Právě jsem dovařila. Je jednoduchá, ale málo hustá...jako polévka a ne omáčka.
JE TO JEDNODUCHÝ A RYCHLÝ RECEPT,ALE JE DOBRÝ.DÍK.
Zdravím, přidávám se ke chvále. Včera jsem omáčku zkoušela uvařit přesně podle receptu a myslím, že se povedla. Jen mi zhoustla trochu víc než jsem čekala, takže jsem ji musela trochu naředit, ale jinak dávám receptu za 1 :-) a smetanu jsem nepoužila, myslím, že není potřeba, a také jsem do vývaru, který jsem pak přecedila, dala vyvařit stonky kopru, aby omáčka chytla tu správnou koprovou chuť :-)
Therez, místo vývaru z masa můžeš použít rozpuštěný instantní vývar nebo kostku masoxu
dobry den.chci se zeptat jak pripravit vyvar.nejsem z cech a u nas nemame nic podobneho.a jestli misto vyvaru muzu pouzit neco jineho
dobry den.chci se zeptat jak pripravit vyvar.nejsem z cech a u nas nemame nic podobneho.
Super. Fakt dobra.
Tak se omlouvám, dneska jsem koprovku uvařil dle vašeho receptu. A je VÝBORNÁ.
Stando, jestli je zde neco odflaknute, tak je to pouze Vas komentar. Koprovka je vyborna.
Stando,co se ti na této koprovce zdá odfláknuté?Napiš,jak ji vaříš ty,třeba je lepší,díky
No tak takhle odfláklou koprovku můžou udělat jenom, ženský. Chápu čas je drahý.
Používám sterilovaný kopr a zakysanou smetanu,jinak je to výborné!
Právě jsme ji dojedli a je naprosto výborná a v přípravě jednoduchá. Děkuji, doporučuji a dávám za 1
Právě jsme jí dojedli a je naprosto výborná!!! Doporučuji a dávám za 1
Jo, klasická koprovka, ale moc dobrá. Dávám 1.
Udělala jsem koprovku podle tohoto receptu už podruhé a vždy jsem byla velice pokojená já (je snadná) i strávníci (je klasicky chutná) :-)
Právě bublá na plotně a je výýýborná ! Chtěla jsem použít čerstvý kopr, ale to bych se nesměla spoléhat na ALBERTA u nás na sídlišti, spíš se divím, že měli alespoň ten nakládaný. Nicméně omáčka výborná a rychlá, díky za recpet.
Vážená paní Bakiro, vařila jsem dle vašeho receptu, ale zřejmě jsem něco udělala špatně, neboť to byly sotva 2 porce... Jinak chuťově byla dobrá. Děkuji
vážená paní bakiro. moc děkuji za recept, který uvádíte. konečně jsem našla to, co mi vyhovuje. Je velice chutná. trochu mám mezery v dochucování, ale to se snad časem vychytá. díky.
teď jsem dovařila a je to dobrota...
Pani Renato, pouzivam kupovany kopr ve sladkokyselem nalevu, myslim ze je od Hame. Davam i s nalevem, pak uz neni treba ocet.
Renato, me taky vic chutna s nalozenym koprem, ale cestvy ma zas aromatictejsi vuni. I kdyz mam ale cerstvy kopr, davam jej pul na pul s nalozenym. Nikdy jsem ho ale nenakladala sama, i kdyz koprovku mame moc radi a rodina si ji zada casto, mozna by se to i vyplatilo :-)
bakiro, diky za radu, z reci anonyma si nic nedelejte, kdyz se neumi ani podepsat :-( Kdyz specham delam ji stejne jak jste radila a rodina ji basti s boulema za usima, stejne jako z vyvaru :-) Jen se mi 2x stalo, ze se mi mleko srazilo, kdyz jsem hodne spechala a mleko nepovarila a brzo nalila kysely nalev. Mozna to byla souhra nahod.
Paní Bakiro, dáváte tam ten kopr i s nálevem? A máte kopr sterilovaný kupovaný, nebo doma naložený,popř. nemáte náhodou recept na nálev na kopr? Zkoušela jsem to s nálevem na okurky, ale není to vůbec ono. Koprovka s tím naloženým koprem mi chutná víc než s čerstvým.
drahy anonyme, muj 4lety syn umi rozeznat koprovku od maminky. jelikoz ji take ji ve skolce u babicek, popr v restauraci, mylite se
drahy anonyme, byt jsou synovi 4 roky umi rozeznat jestli je to koprovka ze skolky, ci od jedne nebo od druhe babicky, popripade z restaurace.vsude se dela trochu jinak. dle jeho usudku mu chutna moje nejvic, proto jsem napsala, co jsem napsala
Pani Sarko, kdyz prilevam mleko odstavim smes jiska + kopr z plotny, pak dukladne rozmicham metlickou. nikdy se mi mleko nesrazilo.
Váš syn ji miluje nejspíš proto, že nezná jinou, drahá bakiro.
bakiro, nemela jste nekdy problem, ze se vam mleko na tom kyselem kopru srazilo? Ja driv koprovku delala z mleka, ale dukladne ho povarila s jiskou a kysely nalev nebo ocet pridavala az aspon po 15 minutovem povareni.
zbytecne moc komplikovane, udelejte jisku, dejte tak 2 lzice kopru ve sladkokyselem nalevu, zalejte mlekem, cukr a sul podle chuti. pokud je ridka da se zahustit svetlou jiskou v granulich. muj 4 lety syn ji miluje, bez prilohy, bez masa, jenom s vajickem.
Skvělé! Dala jsem i zakysanou smetanu, i ocet a taky trošku cukru (máme rádi trošku kyselejší). Akorát uvedené množství rozhodně není na 4 porce, my z toho měli tak 1,5 porce. Nevadi, příště vynásobím 2. :-)
Výborná. Nejlepší jakou jsem kdy dělala. Místo hovězího vývaru jsem použila masox s vodou. Ocet jsem nedávala , stačila zakysaná smetana.
vyborna a jednoducha davam1
Kdo nerad ocet, může přidat citronovou nebo limetkovou šťávu (ta je ještě lepší, není tak "ostrá" jako citronová). Vůbec nejlepší je kysaná smetana, ta dá omáčce krémovou konzistenci a velmi jemně nakyslou příchuť. Lze přidat i něco málo bílého pepře a chuť omáčky dostane parádní, jemně,ale hodně jemně pikantní chuť. Vyzkoušejte!
já si zase nedokáži představit koprovku bez octu:)byla moc dobrá,díky za recept!sklidila jsem úspěch,takže ji řadím do svého jídelníčku:)
nikdy jsem do koprovky nedala ocet
malá rada - zapomeňte na ocet a dejte kysanou smetanu
no akorát me tam stve ten ocet asi jsem to s nim prehnala,ale skoroj sem ho tam nedala tak nevim no. asi ho tam vubec nebudu daVAT!!!
tak už to je!!!mě to docela chutná sice jsem jen tak trošku koštovala,neboť je to pálivé,ale me to docela chutná,jsem zvědavá co na to řekne můj kluk!no na to že jsem dělala poprve omacku je to super!doporučuji...
no tak už se mi to dělá,ale nevím nevím moc se mi to nelíbí,ale uvidíme až zkusíme...pak se zase ozvu!
tak jsem narazila tady na ten recept chci ho zkusit, tak doufám,že se mi povede,ještě nikdy jsem koprovku nedělala a pak napíšu jak mě a mému přítelovi chutnala...
Výborná omáčka. Dělala jsem ji s hovězím masem a moc jsme si pochutnali.
Super recept, lepší jsem nejedla a to jsem vařila poprvé. Těch 30min varu jsem si zkrátila na 15min, ale ničemu to nevadilo.
kterou mám dat smetanu ?
Moc dobrá,doporučuju pro začínající kuchařky.Opravdu jsme si pochutnaly.
super vyborna taku omacku som uz davno nejedol a podarila sa mi na prvy krat este keby som mal cerstvy kopor zo zahradky dal som suseny v lete spravim z cerstveho kopru a to bude uz papanicko
skusam to dneska myslim ze bude vyborna mam rad omacky dam potom vediet ked ju zbastim
Koprovku jsem podle tohoto receptu dělala již několikrát, je to moc dobrá omáčka, celé rodině chutná. Díky za recept.
Omáčka byla výborna, akorát jsem ji také dodatečně musela zahustit. Ale rozhodně doporučuju.
Jednoduchá, rychlá a hlavně dobrá.
Chuti aj v Coloradskom Aspene, dakujem, vyborny recept
Asi záleží na chuti. Já bych nikdy omáčku nedělala z žádné náhražky.Vždycky jen z vývaru.Jinak dobrý nápad-budu vařit koprovku v sobotu.
Prikláňam sa k názoru pani Anny, podobne robím aj ja. Vždy mám rád keď prevažuje chuť toho, čo robím, v tomto prípade kôpor. To si aj vychutnám. Už som robila dávnejšie s bujónom, ale mi vadilo, že chuť bola narušená chuťou bujónu. Keď už, tak by som dala tak, ako spomína pani Jančušková - bujón bez vône.
Chutna i v Miami
Masox chutna jako magi (myslim to tekute z Vitany do polevek) Lepsi je od Opravdoveho Maggi "Zlaty bujon Hovezi"
právě jsem ji dodělala a nevim nevim,asi ji neumim dochutit,není to ono...
ted jsem ji dělala zkrátila jsem dobu vaření místo smetany dala mlíko a ani jsem ji nemusela cedit a je mocd dobrá nato že jsem ji dělala poprvé v životě
Veroniko,v takovém případě se omáčky dají zahustit i dodatečně,když zjistíte,že je málo hustá,dá se rozmíchat trochu mouky a solamylu v mléce nebo ve vodě,vlít do omáčky a chvíli povařit a dohustit tak pokrmy.
Omáčka byla opravdu velice dobrá, akorát nebyla ideálně hustá, ale to nevadí, příště už budu vědět a udělám víc jížky §:-)
výborná...není co dodatm uz ji musim dělat ze dvou várek
Ja dývam vývar, pokiaľ ho mám doma, ak nie, tak kupujem klasický masox, pretože ten je bez príchutí, je neutrálny.
Katko,myslím tím bujón podle chuti,kdo co má rád.Já do téhle omáčky dávám nějaký drůbeží-kuřecí,slepičí,ale zkoušela jsem i masox a vůbec nám to chuťově nepřekáželo.Vyzkoušejte,uvidíte...:o))
Jano a Terezko, děkuji za radu. snad bych se ještě pro jistotu zeptala na bujón. myslí se tím masox, zeleninový vývar či podobné kostičky? díky
Ja tiež nedávam smotanu ale mlieko. Robím presne tak ako Janka, len ochucujem octom, nie šťavou.
Katko,já koprovku dělávám z mléka a aby to mělo lepší jakoby smetanovější chuť,tak smažím cibulku na másle,zasypu moukou,poředím mlékem a přidám kostu bujónu,a hodně kopru.Dochucuji solí,cukrem.Omáčku vypnu,přidám pár kapek citron.šťávy a octu promíchám.Občas přidám do vaření 1 žloutek.
je mi to opravdu líto, ale včera jsem ji dělala a nechutná mi. myslím, že se to dá sníst, ale nebyla jsem spokojená. v některých z níže uvedených komentářů někdo píše, že ji dělá z mléka na másle a cibulce, tak to tak příště zkusím.
No pan Dominik, ked robite koprovu omacku, nemoze ocakavat chut paradajkovu ??? Nahodou omacku je velmi chutna, treba vediet dochutit, ja do zaprazky pridavam i trochu struhanej cibule..
Mě ten recept nepřipadá jako blivajs,ale záleží asi na dodržení postupu a na konečné fázi dochucení.S tím octem opatrně..:o)
Je to úplný blivajz.Vůbec mi to nechutnalo.
Asi ste dali málo cukru a veľa octu. Pridajte cukor a ocot opatrne pridávajte a chutnajte zároveň pri premiešaní. Radšej ho dolejete aj 3x ako raz a veľa.
tak jsem teda udelal tu koprovku. nejak sem ji ale nemoh dochutit porad byla takova kysela asi jsem tam dal moc octa. ale nebyla spatna. napriste to bude urcite lepsi
dik moc za rady. dnes jsem slibil pritelkyni veceri, ona koprovku zboznuje, tak snad se blysknu. drzte mi palce
Můžete použít kopr ve sladko-kyselém nálevu, myslím, že je k dostání v každém obchodě s potravinami, ale čerstvý je čerstvý.
Lepší je čerstvý kôpor. So sušeným to nemá ten šmrnc. Ocot a cukor dajte až nakoniec, na dochutenie.
jo a kdy se tam dava ten cukr??
muzu pridat suseny kopr, tedy koreni nebo musi byt nutne cerstvy
Taky musím pochválit, vařila jsem minulý týden, neb nadúroda vcelikonočních vajec je značná... Jen jsem místo oleje dělala jíšku na másle.
opravdu moc dobre, dala jsem 2 lzice octa a klaplo to :-)
Koprovku miluju, ale nikdy jsem ji nedělala, tak jsem se bála, ať to nezkazím. Je to opravdu snadné a byla výborná!!!
Je moc dobrá dělala jsem jí úplně prvně a budu dělat často. Moc jsme si pochutnali děkujeme.
Vzhledem k tomu, ze se mi pro me z neznamych duvodu nedari jiska, vyresila jsem dnes koprovku tak, ze jsem na masle lehce zpenila nakrajenou cerstvou mladou cibuli, v hrnicku jsem si rozmichala v mlece asi 4 lzice hladke mouky, nalila do zpenene hmoty, zalila dalsim mlekem, nechala povarit, pridala nasekany kopr, sul, cukr a ocet a na zaver jednu malou zakysanou smetanu. vysledek je skvely, i kdyz tradicni koprovkar by zrejme pohrdl:-)
prave to jdeme delat, tak uvidime :-)
tak jsem ji vařila a musím říci, že je opravdu výborná....děkuji moc za jednoduchý a výborný recept
Je opravdu super, prave jsem ji dodelala a ikdyz uz jsem nechtela jist, tak jsem neodolala, muzu jenom doporucit
Moc děkuji za recept,žiju v Káhiře a moc se mi stýská po české kuchyni,tak jsem ted doma změnila jídelníček,omáčka všem moc chutná,díky!
mnam mnam, prave ji pojidam a jsem s ni moc spokojena
Opravdu moc dobrá!
Nejen v Torontu ci Amsterdamu ,ale i v Brne ...mooc dobry..
byla vyborna tady v Amsterdamu mmmmmm
Teda, ta je dobra. Zrovinka jsem ji dodelala.. Delala jsem ji z bujonu, protoze jsem ve Vidni a neumim poradne nemecky :o) opravdu vyyyyborne. Muzete mi nekdo poradit recept na PRAVE videnske knedliky v ubrousku, byla jsem zdesena, kdyz po me pritel chtel knedlik v ubrousku, dekuji moc
muzu pouzit jako vyvar bujon???
Vývarem z masa rozumím masový bujon!
Moc nam chutnala v Dallasu ! Ceska kuchyne nam chybi!
lze použít i zavařený kopr?úplný amatér,Honza
Kde vzít vývar z masa? :-))) Koupit si kousek zadního hovězího a uvařit v osolené vodě. Nebo stačí i přední s kostí. Ale já dělám klidně i koprovku bez masa - když ho zrovna nemám. Dělám téměř stejně, jen přidám trošku tymiánu. Jako přílohu dělám svítek ( sníh ze 3 bílků + sůl, do toho lehce vmíchat žloutky, 3 lžíce vody, 1/2 prášku do pečiva a přiměřeně dětské krupičky. Upéci ve vymazaném a vysypaném pekáčku do růžova. Ještě horké spařit vřelým mlékem. - asi 1/4 l) K tomu ještě ztracená vejce.Výborné bezmasé a rychlé jídlo!
tak bych si taky dala koprovku,ale jako uplnej amater fakt nevim kde mam vzit vyvar z masa.Porfadite me nekdo?Moc diky.
Je fakticky skvělá a to i u nás na Moravě.Díky za ni.Mňam
Doporučuji, čerstvý kopr byl nejprve spláchnut horkým ocetem a pak teprve nakrájen a vložen do připravené omáčky.
Dneska jí taky zkusím, jsem na to zvědavá.
už jdu vařit - mňam
Výborná a přitom jednoduchá.
V Monterey CA se osvedcila tez.
Alo neboj, v Toronte se osvedcila
Take se ji dneska pokusim uvarit,dam vam vedet jak nam chutnala v Canade.
skvely recept,varime koprovku podle vas v Americe
Snad se mi povede, teď jí vařím. Věřím vašim receptům a využívám jich.Děkuji moc za rady...
je vyborna chutname v americe protoze nam nase kuchyne moc chybi hlavne babicky
Byla vynikající, celá rodina si pochutnala.
MNAM:o)!
Tak já ji dnes zkusím uvařit a uvidíme. Díky moc za recept! Martina