v ingrediencích je 2kg cukru, a v postupu jen 1.80 cukru. Co je tedy správně?
Jak dlouho lze takto připravený sirup skladovat. Jak dlouho vydrží ve sklenicích? Neskazí se nebo třeba nesplesnivý?
KYSELINA CITRONOVA - TU BYCH NEDÁVALA JE RAKOVINOTVORNÁ. :-S Na jaře celé rostliny a na podzim sbíráme vršky cca 5cm,
Letos jsem ho dělala, líbí se mi, že se ty kopřivy nepřevařují a luhují se čerstvé. Také používám na přislazení čajů, na pití do vody přidávám ještě kolečko citronu.
Léčit tedy jako (to slovo je u v uvozovkách). Sirup používám do vody a nebo na oslazení čajů. Dle mého je tento sirup zdravější než kupované, ale sirup se vlastně dá udělat z čehokoliv co kdo má rád :-))
Zdravím, jak často a v jakém množství se tento sirup užívá? Mohou ho i náctileté děti? Děkuji
Vršek kopřivy je to co roste navrchu cca 3-7 cm, nejlépe první a druhé lístečky. Alespoň mě to tak učili. Zdravím a věřte, kopřiva je královnou rostlinné říše, i když tak nevypadá.
Podle Marie Treben je kopřiva nejlepší rostlina na čištění krve a krvetvorbu a na kožní choroby a ekzémy. Má významný podíl železa. Snižuje hladinu cukru v krvi - to ale neplatí o tomto sirupu:-))
I já se ptám co se tím léčí?
A co se tím léčí?
Děkuju, doufám,že jsem se neukázala jako největší hlupák
Myslim, ze "vrsky kopriv" je mlade zelene listi kopriv, tzn. ze ne zdrevnately stonek a spodni listi.
chtěla jsem se zeptat co se konkrétně myslí tím "vršky kopřiv" znamená to,že se nedávají listy ani stonek?děkuju