Cibule rozsekáme (možno v roboru) na jemno a vložíme na olej na pánvi. Přidáme lžičku kari a osolíme. Smažíme do zlatova. Do misky nasypeme necelé balení strouhanky (300-400 g) a asi 2 hrsti krupice. Vsypeme cibuli osmaženou do zlatova a zamícháme, aby se olej z cibule vpil do strouhanky. Kopřivy opláchneme v čisté studené vodě a pak spaříme vařící vodou. Do robotu (mixéru) rozklepneme dvě vejce a rozšleháme s trochou mléka. Přidáme spařené kopřivy a chvíli mixujeme. Vzniklou hustou tekutinu nalejeme na strouhanku s cibulí a vypracujeme husté těsto jako na knedlíky. Podle potřeby přidáme mléko nebo strouhanku. Z těsta tvoříme mezi dlaněmi koule a vaříme v osolené vodě cca 8 minut. Pak vylovíme jeden knedlík, překrojíme napůl a zjistíme, zda je uvařený. Podle výsledku buď servírujeme, nebo dovaříme.
2
Podáváme jako špekové knedlíky, tj. s tradičně upraveným kysaným zelím, nebo s dušenou zeleninou. Knedlíky poléváme slaninou nebo (pro vegetariány) osmaženou cibulkou (v tom případě zvýšíme počet cibulí v ingrediencích na 5).