Dvě housky nakrájíme na kostičky a opečeme je na kousku másla dozlatova. Další dvě housky také pokrájíme, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Žloutky rozšleháme, přidáme je k namočeným houskám, přidáme drobně pokrájené uzené maso nebo tofu, opečené kostičky housky, hrst spařených a nasekaných kopřiv, pažitku, osolíme a opepříme, dochutíme muškátovým květem a česnekem (nemusíme). Nakonec do kopřivové nádivky vmícháme tuhý sníh z bílků.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Mašláňová
|12. 4. 2017 12:20
Už jsem taky chutnala a je výborná, v manželovi už zmizela skoro půlka. Oběd prý ani nebude a že se ještě dojí nádivkou. Děkuji za recept, který v neděli budu muset pro všechny udělat ve větším pekáči.
Ja bych chtela tento recept doporucit opravdu vsem, kteri maji radi a delaji nadivky, protoze tak dobrou jsem jeste nejedla a moje rodina se na tom, ze se bude delat i nadale jednohlasne shodla.
Veronika Babková
|10. 4. 2015 18:25
My taky do nádivky housky smažíme na másle, aby nebyla rozblemcaná a dostala šmak. U nás se jí říká zámecká nádivka, ale ta vychytávka se slaninou vykládanou zapékací nádobou, ta mě dostala. Uzené musí nádivka v sobě mít, ale ta vypečená slanina vynese nádivku ještě výš k dokonalosti. Je nejlepší a jedna je proto opravdu málo.
Byla vynikající, ale bohužel byla. Příště musím udělat alespoň z deseti housek, protože čtyři jsou opravdu akorát do chlebíčkové formy a ta byla okamžitě pryč.
Jana Myšíková
|5. 4. 2015 13:22
Jsem ráda,že jsem zkusila zrovna tento recept a moc za něj děkuji.Je to nejlepší nádivka jakou jsem kdy upekla a vřele jí můžu doporučit.
Stáňa
|30. 3. 2015 14:58
Nádhera!!!!!!!! a jsou v ní samé dobroty, takže nádivku na Velikonoce mám už vyřešenou a už se na ní těším.
Pokorná
|2. 2. 2014 11:35
Vřele doporučuji, zkusila jsem jí včera. Je nejen výborná je to taky pastva pro oko stejně jako nějaký dortík. A taky jsem dala petrželku, ale jen trochu.
Denisa
|30. 3. 2013 19:10
Kopřivy nemám, taky nikde nerostou a tak bude muset stačit ta petrželka. Zítra se do ní pustím a to by bylo, aby se mi nepovedla, když beránky mám tak pěkné. Mazance peče maminka, na kynuté si netroufám a pak už jen nabarvit vajíčka a je hotovo :-) .
Lenka Boudová
|11. 4. 2012 11:33
Když zbydou housky nádivka to jistí.Dělám jí ráda a docela často,někdy taky bez masa a třeba s houbama,hlavně v ní musí být hodně česneku.Tahle vypadá hodně exkluzivně a o vyzkoušení si úplně říká.Tak až zase zbydou housky vím co s nima.Ahoj
Hanka
|8. 4. 2012 19:25
Nejdřív jsem si říkala, že se nádivka dost prodraží, když u nás stojí vajíčko čtyři koruny a víc a sem jich dám sedm =-O , ale nakonec mě to neodradilo a pustila jsem se do ní. Kdybych vynechala vejce natvrdo asi by se nic nestalo, ale to co udělalo vyloženání formy se slaninou se nedá ani napsat. Spotřeba je docela velká, to mě zaskočilo, skoro 20 deka, ale je to jednou za rok, tak to přežijeme. Bezpečně vím, že chybět příští velikonoce nebude.
Ilca
|23. 1. 2012 07:50
<:-) absolutni spicka, recept vybrouseny do posledniho detailu chutove i esteticky, jen koprivy musel nahradit listovy spenat ;-) , za recept dekuji a vsem doporucuji upect :-*
Běla Chomátová
|18. 5. 2011 08:50
Z kopřiv si dělám jen odvar na vlasy, v jídle byla prvně. Manžel to ani nepoznal a pochutnal si zrovna jako já, Byla velice dobrá i druhý den, děkuji za pěkný recept. Chomátová B.
Mirka
|1. 5. 2011 20:56
V receptu je psáno: nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků ;-) , určitě je nadýchaná dost :-) !
Nádivku určitě v nejbližší době vyzkouším, moc se mi líbí :-)) .
Káťa
|25. 4. 2011 18:29
Nádivka byla výborná :-) :-) pekla sem nádivku poprvé v životě a sklidila jsem s ní úspěch :-[ :-) doporučuji každému
Dana H.
|23. 4. 2011 16:54
Nádivek jsem se už něco napekla, ale tuhle budu opakovat často. Výborná teplá i zastudena a je radost jí servírovat, protože se každému i líbí. Posílám za všechny velkou jedničku a děkuji za pěkný recept.
Výborná nádivka! Ta vychytávka s osmařenou žemlí nemá chybu, vejce dodá pravý velikonoční vzhled a opečená slanina je tím bonbonkem navrch. Množství na hřbet je tak akorát, ale pro nás málo :-)) . U nás je zvykem na jedno vejce jedna žemle a není třeba dalšího zlehčování ;-), měla jsem dilema s tou kopřivou a vůbec jí není cítit . Jinou snad už ani dělat nebudu, je exkluzivní, díky moc!!! M.