• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kopřivová velikonoční nádivka s vejci
Napište svůj komentář k receptu

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 99
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kopřivová velikonoční nádivka s vejci
Kopřivová velikonoční nádivka s vejci
Kopřivová velikonoční nádivka s vejci
Kopřivová velikonoční nádivka s vejci
Kopřivová velikonoční nádivka s vejci
Kopřivová velikonoční nádivka s vejci
Kopřivová velikonoční nádivka s vejci
Kopřivová velikonoční nádivka s vejci
Kopřivová velikonoční nádivka s vejci
Kopřivová velikonoční nádivka s vejci
Kopřivová velikonoční nádivka s vejci
Kopřivová velikonoční nádivka s vejci
10fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • máslo - kousek
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek -nemusí být
    • 4
      ks vejce
    • 1
      špetka muškátový květ -nemusí být
    • 150
      ml mléko
    • 2
      lžíce pažitka nebo petrželka 1 -
    • pepř mletý
    • 4
      ks houska
    • 3
      ks vařená vejce (nebo křepelčí - cca10-12 ks)
    • 200
      g uzené maso nebo uzené tofu
    • 14
      plátek uzená slanina - moravská, vahalova... cca
    • 1
      hrst kopřiva - spařená vroucí vodou

Postup přípravy receptu

1
Dvě housky nakrájíme na kostičky a opečeme je na kousku másla dozlatova. Další dvě housky také pokrájíme, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Žloutky rozšleháme, přidáme je k namočeným houskám, přidáme drobně pokrájené uzené maso nebo tofu, opečené kostičky housky, hrst spařených a nasekaných kopřiv, pažitku, osolíme a opepříme, dochutíme muškátovým květem a česnekem (nemusíme). Nakonec do kopřivové nádivky vmícháme tuhý sníh z bílků.

RADA: VIDEO, jak na špenátovou nádivku bez masa

2
Velkou chlebíčkovou formu vytřeme olejem, vyložíme plátky slaniny, naplníme polovinou směsi, pokryjeme přepůlenými oloupanými vejci nebo celými oloupanými křepelčími vajíčky, zakryjeme zbytkem směsi, vložíme do předehřáté trouby a nádivku upečeme dozlatova (cca 35-40 minut)- prvních 20 minut přikryté alobalem.

RADA: Jak oloupat česnek?

3
Pokud chceme mít Velikonoční kopřivovou nádivku víc barevnou, přidáme červenou nebo žlutou papriku.

RADA: Tradiční velikonoční recepty

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nádivka s uzeným masem a obilnými klíčky

Nádivka s uzeným masem a obilnými…

Nádivkové muffiny

Nádivkové muffiny

Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Mašláňová | 12. 4. 2017 12:20

    Už jsem taky chutnala a je výborná, v manželovi už zmizela skoro půlka. Oběd prý ani nebude a že se ještě dojí nádivkou. Děkuji za recept, který v neděli budu muset pro všechny udělat ve větším pekáči.

  • katuusss | 27. 3. 2016 20:04

    Nejlepší co jsme kdy jedli! :-*

  • Patricie | 27. 3. 2016 10:14

    Ja bych chtela tento recept doporucit opravdu vsem, kteri maji radi a delaji nadivky, protoze tak dobrou jsem jeste nejedla a moje rodina se na tom, ze se bude delat i nadale jednohlasne shodla.

  • Veronika Babková | 10. 4. 2015 18:25

    My taky do nádivky housky smažíme na másle, aby nebyla rozblemcaná a dostala šmak. U nás se jí říká zámecká nádivka, ale ta vychytávka se slaninou vykládanou zapékací nádobou, ta mě dostala. Uzené musí nádivka v sobě mít, ale ta vypečená slanina vynese nádivku ještě výš k dokonalosti. Je nejlepší a jedna je proto opravdu málo.

  • ZOEN | 5. 4. 2015 18:26

    Byla vynikající, ale bohužel byla. Příště musím udělat alespoň z deseti housek, protože čtyři jsou opravdu akorát do chlebíčkové formy a ta byla okamžitě pryč.

  • Jana Myšíková | 5. 4. 2015 13:22

    Jsem ráda,že jsem zkusila zrovna tento recept a moc za něj děkuji.Je to nejlepší nádivka jakou jsem kdy upekla a vřele jí můžu doporučit.

  • Stáňa | 30. 3. 2015 14:58

    Nádhera!!!!!!!! a jsou v ní samé dobroty, takže nádivku na Velikonoce mám už vyřešenou a už se na ní těším.

  • Pokorná | 2. 2. 2014 11:35

    Vřele doporučuji, zkusila jsem jí včera. Je nejen výborná je to taky pastva pro oko stejně jako nějaký dortík. A taky jsem dala petrželku, ale jen trochu.

  • Denisa | 30. 3. 2013 19:10

    Kopřivy nemám, taky nikde nerostou a tak bude muset stačit ta petrželka. Zítra se do ní pustím a to by bylo, aby se mi nepovedla, když beránky mám tak pěkné. Mazance peče maminka, na kynuté si netroufám a pak už jen nabarvit vajíčka a je hotovo :-) .

  • Lenka Boudová | 11. 4. 2012 11:33

    Když zbydou housky nádivka to jistí.Dělám jí ráda a docela často,někdy taky bez masa a třeba s houbama,hlavně v ní musí být hodně česneku.Tahle vypadá hodně exkluzivně a o vyzkoušení si úplně říká.Tak až zase zbydou housky vím co s nima.Ahoj

  • Hanka | 8. 4. 2012 19:25

    Nejdřív jsem si říkala, že se nádivka dost prodraží, když u nás stojí vajíčko čtyři koruny a víc a sem jich dám sedm =-O , ale nakonec mě to neodradilo a pustila jsem se do ní. Kdybych vynechala vejce natvrdo asi by se nic nestalo, ale to co udělalo vyloženání formy se slaninou se nedá ani napsat. Spotřeba je docela velká, to mě zaskočilo, skoro 20 deka, ale je to jednou za rok, tak to přežijeme. Bezpečně vím, že chybět příští velikonoce nebude.

  • Ilca | 23. 1. 2012 07:50

    <:-) absolutni spicka, recept vybrouseny do posledniho detailu chutove i esteticky, jen koprivy musel nahradit listovy spenat ;-) , za recept dekuji a vsem doporucuji upect :-*

  • Běla Chomátová | 18. 5. 2011 08:50

    Z kopřiv si dělám jen odvar na vlasy, v jídle byla prvně. Manžel to ani nepoznal a pochutnal si zrovna jako já, Byla velice dobrá i druhý den, děkuji za pěkný recept. Chomátová B.

  • Mirka | 1. 5. 2011 20:56

    V receptu je psáno: nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků ;-) , určitě je nadýchaná dost :-) ! Nádivku určitě v nejbližší době vyzkouším, moc se mi líbí :-)) .

  • Káťa | 25. 4. 2011 18:29

    Nádivka byla výborná :-) :-) pekla sem nádivku poprvé v životě a sklidila jsem s ní úspěch :-[ :-) doporučuji každému:)

  • Dana H. | 23. 4. 2011 16:54

    Nádivek jsem se už něco napekla, ale tuhle budu opakovat často. Výborná teplá i zastudena a je radost jí servírovat, protože se každému i líbí. Posílám za všechny velkou jedničku a děkuji za pěkný recept.

  • Mášenka M | 22. 4. 2011 20:31

    Výborná nádivka! Ta vychytávka s osmařenou žemlí nemá chybu, vejce dodá pravý velikonoční vzhled a opečená slanina je tím bonbonkem navrch. Množství na hřbet je tak akorát, ale pro nás málo :-)) . U nás je zvykem na jedno vejce jedna žemle a není třeba dalšího zlehčování ;-), měla jsem dilema s tou kopřivou a vůbec jí není cítit . Jinou snad už ani dělat nebudu, je exkluzivní, díky moc!!! M.

  • martavon@seznam.cz | 22. 4. 2011 14:36

    nádivka je velice dobrá, já ale dávám víc vajec a z bílků sníh. Je pak více nadýchaná.--

  • Míla | 21. 4. 2011 14:51

    Určitě vyzkouším, líbí se mi ten nápad s vajíčkem :-))

  • Mirka | 18. 4. 2011 09:38

    To vypadá krásně O:-) :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Slané koláče a quiche Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Velikonoce Recepty z vajec
Maso Pokrmy Chuťovky Uzené Z vajec Slané Březen Duben Oběd Svačina Večeře Pečení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Houska Kopřiva Máslo Mléko Muškátový květ Pažitka Pepř mletý Sůl Uzená slanina Uzené maso Vařená vejce Vejce

Velikonoční špenátová nádivka bez masa

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Cuketový koláč II.

Cuketový koláč II.

Čokoládový Baileys

Čokoládový Baileys

Jednoduchý meruňkový koláč

Jednoduchý meruňkový koláč

Pomazánka z "vepřovky"

Pomazánka z "vepřovky"

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Penne se špenátem

Penne se špenátem

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Velikonoční špenátová nádivka bez masa

Poslední sledované recepty

34
Čočkové ragú
Čočkové ragú
31
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
31
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
29
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
27
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Generace na nože: Proč si v práci lezeme na nervy kvůli věku?

Generace na nože: Proč si v práci lezeme na nervy kvůli věku?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Koprovka podle Barunky
Koprovka podle Barunky
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem
Koprovka z Valašska
Koprovka z Valašska
Kopřivové bramboráčky
Kopřivové bramboráčky
Kopřivové lívance
Kopřivové lívance
korbačíky
korbačíky
  • Recepty.cz
  • Kopřivová velikonoční nádivka s vejci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact