Kuře rozřízneme na polovinu, osolíme a v koňaku podusíme do poloměkka. Potom jednu polovinu naplníme játry a posypeme hřebíčkem, druhou naplníme nakrájenými žampiony a posypeme chilli kořením.
2
Obě poloviny dáme do pekáče, podlijeme koňakem, ve kterém se dusily a v troubě dopečeme do měkka. Podáváme s hranolky nebo pečenými brambory.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza Jarčušková
|20. 1. 2006 07:11
ˇAno, ozaj tam ide 6 dl koňaku, ničím iným sa kurča nepodlieva. Veľa sa vám pri dusení a následnom pečení vyparí, a alkoholu sa nebojte, ten sa vyparí určite, zostanú len príchute. Nemusíte používať drahý koňak, stačí najlacnejšia brandy.Pre pána Petra : Ak nemáte husaciu pečeň, môžete dať kačaciu, ak ani tú, úplne postačí aj bravčová pečeň v kuse. Ono je tá husacia pečeň aj dosť drahá.
Marie Horáková
|19. 1. 2006 18:07
Opravdu je tam 6 deci koňaku ? To je skoro celá láhev ! To kuře je opilé !
Petr Kazik
|19. 1. 2006 17:10
to zni fajne, je to velky rozdil , kdyz nemam husi jatra? cim je nejlepe nahradit?