• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kompot z hroznového vína
Napište svůj komentář k receptu

Kompot z hroznového vína

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kompot z hroznového vína
Kompot z hroznového vína
Kompot z hroznového vína
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      l voda 1 -
    • 1
      lžička kyselina citronová
    • hroznové víno
    • 400
      g cukr krupice
  • Dále dle chuti:
    • hřebíček
    • maliny
    • jablka nebo hrušky

Postup přípravy receptu

1
Hroznové víno (zelené, žluté, modré, růžové...) omyjeme pod tekoucí vodou a obereme od třapin. Nejlepší jsou odrůdy bezsemenné nebo s malým počtem semínek v bobulích. Pevné a neporušené bobule nandáme do čistých sklenic cca 2 - 3 cm pod okraj sklenice a zalijeme horkým nálevem, který jsme uvařily z vody, kyseliny citronové a cukru.
2
Množství cukru je orientační a záleží vždy na sladkosti vína. Kompoty může udělat i míchané, kdy společně s vínem dáváme do sklenic i oloupané na kostičky pokrájené jablka či hrušky a přidat můžeme pár hřebíčků. Výborné jsou také vínové kompoty, kdy do sklenic přidáme pár malin. Ty dodají kompotu velmi příjemnou chuť.
3
Ovocem naplněné a nálevem zalité sklenice dobře uzavřeme čistými víčky a sterilujeme v horké vodě na 80 - 85 stupňů cca 10 - 15 minut, dle velikostí bobulí. Pak necháme zchladnout a uložíme na temném místě (sklep, komora). Odebíráme dle chuti.
4
Kyselinu citronovou není nutné používat za každou cenu. Kdo není jejím zastáncem, nemusí jí použít.
5
Kompot si můžeme udělat i na přímou konzumaci a to tak, že si svaříme trochu nálevu z vody a cukru, do kterého přidáme omyté bobule vína, klidně i s kousky oloupaných jablek nebo hrušek (ty podle pevnosti můžeme dát vařit o něco dříve). Kompot si můžeme také dochutit kouskem očištěné citronové kůry, skořicí, hřebíčkem...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Cukroví z vína

Cukroví z vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Kompoty
Pokrmy Ostatní Zavařování a nakládání Z ovoce Dopolední svačina Svačina Večeře Zavařování Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hřebíček Hroznové víno Jablka Kyselina citronová Maliny Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

Houby na kyselo bez zavařování

Houby na kyselo bez zavařování

Kapustové karbanátky s uzeninou

Kapustové karbanátky s uzeninou

Plněná sekaná z bůčku

Plněná sekaná z bůčku

Rychlé chuťovky nejen ke kávě

Rychlé chuťovky nejen ke kávě

Lístkoví šnečci s marmeládou

Lístkoví šnečci s marmeládou

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Čínská dýně

Čínská dýně

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

78
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
37
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
37
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
33
Arašídovo tvarohový koláč
Arašídovo tvarohový koláč

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Moderátor Karel Šíp (79): Spor s Českou televizí! Kvůli Všechnopárty

Moderátor Karel Šíp (79): Spor s Českou televizí! Kvůli Všechnopárty

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Další doporučené recepty:

Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Koložvárské zelí
Koložvárské zelí
Kombuchový čaj
Kombuchový čaj
Kompotová buchta na plech
Kompotová buchta na plech
Konšelské peklo
Konšelské peklo
Kontrabáš z pohanky
Kontrabáš z pohanky
  • Recepty.cz
  • Kompot z hroznového vína
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact