• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kompot z hroznového vína
Napište svůj komentář k receptu

Kompot z hroznového vína

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kompot z hroznového vína
Kompot z hroznového vína
Kompot z hroznového vína
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      l voda 1 -
    • 1
      lžička kyselina citronová
    • hroznové víno
    • 400
      g cukr krupice
  • Dále dle chuti:
    • hřebíček
    • maliny
    • jablka nebo hrušky

Postup přípravy receptu

1
Hroznové víno (zelené, žluté, modré, růžové...) omyjeme pod tekoucí vodou a obereme od třapin. Nejlepší jsou odrůdy bezsemenné nebo s malým počtem semínek v bobulích. Pevné a neporušené bobule nandáme do čistých sklenic cca 2 - 3 cm pod okraj sklenice a zalijeme horkým nálevem, který jsme uvařily z vody, kyseliny citronové a cukru.
2
Množství cukru je orientační a záleží vždy na sladkosti vína. Kompoty může udělat i míchané, kdy společně s vínem dáváme do sklenic i oloupané na kostičky pokrájené jablka či hrušky a přidat můžeme pár hřebíčků. Výborné jsou také vínové kompoty, kdy do sklenic přidáme pár malin. Ty dodají kompotu velmi příjemnou chuť.
3
Ovocem naplněné a nálevem zalité sklenice dobře uzavřeme čistými víčky a sterilujeme v horké vodě na 80 - 85 stupňů cca 10 - 15 minut, dle velikostí bobulí. Pak necháme zchladnout a uložíme na temném místě (sklep, komora). Odebíráme dle chuti.
4
Kyselinu citronovou není nutné používat za každou cenu. Kdo není jejím zastáncem, nemusí jí použít.
5
Kompot si můžeme udělat i na přímou konzumaci a to tak, že si svaříme trochu nálevu z vody a cukru, do kterého přidáme omyté bobule vína, klidně i s kousky oloupaných jablek nebo hrušek (ty podle pevnosti můžeme dát vařit o něco dříve). Kompot si můžeme také dochutit kouskem očištěné citronové kůry, skořicí, hřebíčkem...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Cukroví z vína

Cukroví z vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Kompoty
Pokrmy Ostatní Zavařování a nakládání Z ovoce Dopolední svačina Svačina Večeře Zavařování Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hřebíček Hroznové víno Jablka Kyselina citronová Maliny Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slaný závin s plísňovým sýrem

Slaný závin s plísňovým sýrem

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan…

Hermelínka-pomazánka

Hermelínka-pomazánka

Kořeněná panenka - grilovaná

Kořeněná panenka - grilovaná

Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

Perník s kokosem

Perník s kokosem

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Valentýnský řez

Valentýnský řez

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Domácí kečup
Domácí kečup
30
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
29
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
26
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Koložvárské zelí
Koložvárské zelí
Kombuchový čaj
Kombuchový čaj
Kompotová buchta na plech
Kompotová buchta na plech
Konšelské peklo
Konšelské peklo
Kontrabáš z pohanky
Kontrabáš z pohanky
  • Recepty.cz
  • Kompot z hroznového vína
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact