• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kološvárské zelí z remosky
Napište svůj komentář k receptu

Kološvárské zelí z remosky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 24
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 0,50
      l rýže - suchá
    • 1
      kg mleté maso vepřové nebo mix
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      lžíce mletá sladká paprika lze přidat i trochu pálivé, cca
    • 5
      stroužek česnek cca
    • 3
      ks cibule 2 -
    • olej nebo sádlo
    • 3
      dl vývar 2,5 -
    • 1
      kg kysané zelí neproplachovat!
    • 400
      ml zakysaná smetana
    • mléko - trochu na rozředění smetany

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme rýži a mleté maso. Remosku používáme s průměrem 30 cm +.
2
Rýži propereme a dáme do hrnce s osolenou vodou vařit dle návodu téměř doměkka.
3
Na osmažené pokrájené cibuli dozlatova osmažíme mleté maso, které osolíme, opepříme a po osmažení přidáme krátce zpěnit i sušenou papriku s nastrouhaným česnekem. Maso následně zalijeme vývarem (cca 2,5 dl, případně přilijeme) a krátce podusíme.
4
Zelí necháme trochu okapat, ale hlavně neproplachujeme.
5
Do vymazané remosky sádlem nebo olejem vrstvíme polovinu zelí, polovinu předvařené rýže, polovinu mletého masa. Déle vrstvíme opět rýži, mleté maso i se šťávou a zasypeme zbylým zelím.
6
Kdo má rád chuť klobásek, může přidat na plátky pokrájenou klobásku pod vrchní vrstvu zelí.
7
Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 45 minut. Potom odklopíme, zalijeme smetanou, kterou osolíme a s trochou mléka naředíme do tekutějšího stavu, aby se lépe rozlila po vrstvě zelí a dopečeme zaklopené dalších asi 10 - 15 minut.
8
Po dopečení necháme košvárské zelí chvíli odpočinout, aby se nám lépe krájelo.
9
Pokud nejme majiteli remosky, můžeme si recept připravit klasicky v troubě, kdy pekáč vkládáme do předehřáté trouby na 200 stupňů a dopékáme se smetanou již nepřikryté.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Karbanátky Zelenina
Mleté Z mléka / sýra Z rýže Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Dušení Vaření Výjimečný den Návštěva Maďarsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kysané zelí Mléko Mletá sladká paprika Mleté maso Olej Pepř mletý Rýže Sůl Vývar Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pikantní pečená kuřecí stehna

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Bábovka vídeňská

Bábovka vídeňská

Jogurtové řezy II.

Jogurtové řezy II.

Špagety s kuřecím masem, žampiony a hráškem

Špagety s kuřecím masem, žampiony a…

Králík na medu

Králík na medu

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Rybí steak

Rybí steak

Domácí langoše

Domácí langoše

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

86
Fežoáda
Fežoáda
83
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
40
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
34
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
30
Jednoduchý grenadýrmarš
Jednoduchý grenadýrmarš

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Moderátor Karel Šíp (79): Spor s Českou televizí! Kvůli Všechnopárty

Moderátor Karel Šíp (79): Spor s Českou televizí! Kvůli Všechnopárty

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Mystická česká jména pro muže: Jakou sílu v sobě nesou?

Mystická česká jména pro muže: Jakou sílu v sobě nesou?

Další doporučené recepty:

Kolečka den a noc
Kolečka den a noc
Koleno v alobalu na grilu
Koleno v alobalu na grilu
Kolínka se zelím a nivou
Kolínka se zelím a nivou
Koložvárské zelí
Koložvárské zelí
Kombuchový čaj
Kombuchový čaj
Kompot z hroznového vína
Kompot z hroznového vína
  • Recepty.cz
  • Kološvárské zelí z remosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact