• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Kološvárské zelí z remosky
Napište svůj komentář k receptu

Kološvárské zelí z remosky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 25
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 0,50
      l rýže - suchá
    • 1
      kg mleté maso vepřové nebo mix
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      lžíce mletá sladká paprika lze přidat i trochu pálivé, cca
    • 5
      stroužek česnek cca
    • 3
      ks cibule 2 -
    • olej nebo sádlo
    • 3
      dl vývar 2,5 -
    • 1
      kg kysané zelí neproplachovat!
    • 400
      ml zakysaná smetana
    • mléko - trochu na rozředění smetany

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme rýži a mleté maso. Remosku používáme s průměrem 30 cm +.
2
Rýži propereme a dáme do hrnce s osolenou vodou vařit dle návodu téměř doměkka.
3
Na osmažené pokrájené cibuli dozlatova osmažíme mleté maso, které osolíme, opepříme a po osmažení přidáme krátce zpěnit i sušenou papriku s nastrouhaným česnekem. Maso následně zalijeme vývarem (cca 2,5 dl, případně přilijeme) a krátce podusíme.
4
Zelí necháme trochu okapat, ale hlavně neproplachujeme.
5
Do vymazané remosky sádlem nebo olejem vrstvíme polovinu zelí, polovinu předvařené rýže, polovinu mletého masa. Déle vrstvíme opět rýži, mleté maso i se šťávou a zasypeme zbylým zelím.
6
Kdo má rád chuť klobásek, může přidat na plátky pokrájenou klobásku pod vrchní vrstvu zelí.
7
Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 45 minut. Potom odklopíme, zalijeme smetanou, kterou osolíme a s trochou mléka naředíme do tekutějšího stavu, aby se lépe rozlila po vrstvě zelí a dopečeme zaklopené dalších asi 10 - 15 minut.
8
Po dopečení necháme košvárské zelí chvíli odpočinout, aby se nám lépe krájelo.
9
Pokud nejme majiteli remosky, můžeme si recept připravit klasicky v troubě, kdy pekáč vkládáme do předehřáté trouby na 200 stupňů a dopékáme se smetanou již nepřikryté.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Karbanátky Zelenina
Mleté Z mléka / sýra Z rýže Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Dušení Vaření Výjimečný den Návštěva Maďarsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kysané zelí Mléko Mletá sladká paprika Mleté maso Olej Pepř mletý Rýže Sůl Vývar Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Zázvorový čaj II.

Zázvorový čaj II.

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Lehká rajská omáčka

Lehká rajská omáčka

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Salát Rukola s cherry rajčátky a pomerančem

Salát Rukola s cherry rajčátky a…

Hrnková buchta s ovocem

Hrnková buchta s ovocem

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

31
Dýňová tortila
Dýňová tortila
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Banánová buchta II.
Banánová buchta II.
17
Máslové řízky
Máslové řízky
14
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Vyzkoušeli jste: LEGO Herní agenti aneb Když se fantazie spojí s rodinnou zábavou

Vyzkoušeli jste: LEGO Herní agenti aneb Když se fantazie spojí s rodinnou zábavou

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Felix Slováček (82) o své sexy společnici: Než umřu, tak chci…

Felix Slováček (82) o své sexy společnici: Než umřu, tak chci…

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Kolečka den a noc
Kolečka den a noc
Koleno v alobalu na grilu
Koleno v alobalu na grilu
Kolínka se zelím a nivou
Kolínka se zelím a nivou
Koložvárské zelí
Koložvárské zelí
Kombuchový čaj
Kombuchový čaj
Kompot z hroznového vína
Kompot z hroznového vína
  • Recepty.cz
  • Kološvárské zelí z remosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact