• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kološvárské zelí z remosky
Napište svůj komentář k receptu

Kološvárské zelí z remosky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 25
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 0,50
      l rýže - suchá
    • 1
      kg mleté maso vepřové nebo mix
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      lžíce mletá sladká paprika lze přidat i trochu pálivé, cca
    • 5
      stroužek česnek cca
    • 3
      ks cibule 2 -
    • olej nebo sádlo
    • 3
      dl vývar 2,5 -
    • 1
      kg kysané zelí neproplachovat!
    • 400
      ml zakysaná smetana
    • mléko - trochu na rozředění smetany

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme rýži a mleté maso. Remosku používáme s průměrem 30 cm +.
2
Rýži propereme a dáme do hrnce s osolenou vodou vařit dle návodu téměř doměkka.
3
Na osmažené pokrájené cibuli dozlatova osmažíme mleté maso, které osolíme, opepříme a po osmažení přidáme krátce zpěnit i sušenou papriku s nastrouhaným česnekem. Maso následně zalijeme vývarem (cca 2,5 dl, případně přilijeme) a krátce podusíme.
4
Zelí necháme trochu okapat, ale hlavně neproplachujeme.
5
Do vymazané remosky sádlem nebo olejem vrstvíme polovinu zelí, polovinu předvařené rýže, polovinu mletého masa. Déle vrstvíme opět rýži, mleté maso i se šťávou a zasypeme zbylým zelím.
6
Kdo má rád chuť klobásek, může přidat na plátky pokrájenou klobásku pod vrchní vrstvu zelí.
7
Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 45 minut. Potom odklopíme, zalijeme smetanou, kterou osolíme a s trochou mléka naředíme do tekutějšího stavu, aby se lépe rozlila po vrstvě zelí a dopečeme zaklopené dalších asi 10 - 15 minut.
8
Po dopečení necháme košvárské zelí chvíli odpočinout, aby se nám lépe krájelo.
9
Pokud nejme majiteli remosky, můžeme si recept připravit klasicky v troubě, kdy pekáč vkládáme do předehřáté trouby na 200 stupňů a dopékáme se smetanou již nepřikryté.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Karbanátky Zelenina
Mleté Z mléka / sýra Z rýže Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Dušení Vaření Výjimečný den Návštěva Maďarsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kysané zelí Mléko Mletá sladká paprika Mleté maso Olej Pepř mletý Rýže Sůl Vývar Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maďarský paprikový salát

Maďarský paprikový salát

Bramborový salát s okurkou

Bramborový salát s okurkou

Maminčino kuře

Maminčino kuře

Tříbarevný tvarohový koláč

Tříbarevný tvarohový koláč

Boršč III.

Boršč III.

Květáková nádivka

Květáková nádivka

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Kokosovo-tvarohová roláda

Kokosovo-tvarohová roláda

Oreo muffiny

Oreo muffiny

Doporučujeme

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

82
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
82
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
71
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
37
Cuketovomrkvové placky
Cuketovomrkvové placky
34
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Ženy.cz Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Blesk.cz Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Další doporučené recepty:

Kolečka den a noc
Kolečka den a noc
Koleno v alobalu na grilu
Koleno v alobalu na grilu
Kolínka se zelím a nivou
Kolínka se zelím a nivou
Koložvárské zelí
Koložvárské zelí
Kombuchový čaj
Kombuchový čaj
Kompot z hroznového vína
Kompot z hroznového vína
  • Recepty.cz
  • Kološvárské zelí z remosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact