• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kološvárské zelí z remosky
Napište svůj komentář k receptu

Kološvárské zelí z remosky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 25
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 0,50
      l rýže - suchá
    • 1
      kg mleté maso vepřové nebo mix
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      lžíce mletá sladká paprika lze přidat i trochu pálivé, cca
    • 5
      stroužek česnek cca
    • 3
      ks cibule 2 -
    • olej nebo sádlo
    • 3
      dl vývar 2,5 -
    • 1
      kg kysané zelí neproplachovat!
    • 400
      ml zakysaná smetana
    • mléko - trochu na rozředění smetany

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme rýži a mleté maso. Remosku používáme s průměrem 30 cm +.
2
Rýži propereme a dáme do hrnce s osolenou vodou vařit dle návodu téměř doměkka.
3
Na osmažené pokrájené cibuli dozlatova osmažíme mleté maso, které osolíme, opepříme a po osmažení přidáme krátce zpěnit i sušenou papriku s nastrouhaným česnekem. Maso následně zalijeme vývarem (cca 2,5 dl, případně přilijeme) a krátce podusíme.
4
Zelí necháme trochu okapat, ale hlavně neproplachujeme.
5
Do vymazané remosky sádlem nebo olejem vrstvíme polovinu zelí, polovinu předvařené rýže, polovinu mletého masa. Déle vrstvíme opět rýži, mleté maso i se šťávou a zasypeme zbylým zelím.
6
Kdo má rád chuť klobásek, může přidat na plátky pokrájenou klobásku pod vrchní vrstvu zelí.
7
Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 45 minut. Potom odklopíme, zalijeme smetanou, kterou osolíme a s trochou mléka naředíme do tekutějšího stavu, aby se lépe rozlila po vrstvě zelí a dopečeme zaklopené dalších asi 10 - 15 minut.
8
Po dopečení necháme košvárské zelí chvíli odpočinout, aby se nám lépe krájelo.
9
Pokud nejme majiteli remosky, můžeme si recept připravit klasicky v troubě, kdy pekáč vkládáme do předehřáté trouby na 200 stupňů a dopékáme se smetanou již nepřikryté.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Karbanátky Zelenina
Mleté Z mléka / sýra Z rýže Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Dušení Vaření Výjimečný den Návštěva Maďarsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kysané zelí Mléko Mletá sladká paprika Mleté maso Olej Pepř mletý Rýže Sůl Vývar Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Indická kuřecí stehna

Indická kuřecí stehna

Malínský špaček od sestry Ireny

Malínský špaček od sestry Ireny

Koláčky na neděli

Koláčky na neděli

LEHKÝ DORT S JABLKY A PUDINKEM

LEHKÝ DORT S JABLKY A PUDINKEM

Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou

Sorrentinos, ravioly se sýrovou…

Slaný koláč z listového těsta

Slaný koláč z listového těsta

Muffiny na více způsobů

Muffiny na více způsobů

Kulaté kynuté knedlíky - příloha

Kulaté kynuté knedlíky - příloha

Jednoduché špenátové palačinky

Jednoduché špenátové palačinky

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

Poslední sledované recepty

28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
18
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od…
18
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
16
Pravá boloňská omáčka
Pravá boloňská omáčka

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Kolečka den a noc
Kolečka den a noc
Koleno v alobalu na grilu
Koleno v alobalu na grilu
Kolínka se zelím a nivou
Kolínka se zelím a nivou
Koložvárské zelí
Koložvárské zelí
Kombuchový čaj
Kombuchový čaj
Kompot z hroznového vína
Kompot z hroznového vína
  • Recepty.cz
  • Kološvárské zelí z remosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact