• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kološvárské zelí z remosky
Napište svůj komentář k receptu

Kološvárské zelí z remosky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 25
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 0,50
      l rýže - suchá
    • 1
      kg mleté maso vepřové nebo mix
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      lžíce mletá sladká paprika lze přidat i trochu pálivé, cca
    • 5
      stroužek česnek cca
    • 3
      ks cibule 2 -
    • olej nebo sádlo
    • 3
      dl vývar 2,5 -
    • 1
      kg kysané zelí neproplachovat!
    • 400
      ml zakysaná smetana
    • mléko - trochu na rozředění smetany

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme rýži a mleté maso. Remosku používáme s průměrem 30 cm +.
2
Rýži propereme a dáme do hrnce s osolenou vodou vařit dle návodu téměř doměkka.
3
Na osmažené pokrájené cibuli dozlatova osmažíme mleté maso, které osolíme, opepříme a po osmažení přidáme krátce zpěnit i sušenou papriku s nastrouhaným česnekem. Maso následně zalijeme vývarem (cca 2,5 dl, případně přilijeme) a krátce podusíme.
4
Zelí necháme trochu okapat, ale hlavně neproplachujeme.
5
Do vymazané remosky sádlem nebo olejem vrstvíme polovinu zelí, polovinu předvařené rýže, polovinu mletého masa. Déle vrstvíme opět rýži, mleté maso i se šťávou a zasypeme zbylým zelím.
6
Kdo má rád chuť klobásek, může přidat na plátky pokrájenou klobásku pod vrchní vrstvu zelí.
7
Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 45 minut. Potom odklopíme, zalijeme smetanou, kterou osolíme a s trochou mléka naředíme do tekutějšího stavu, aby se lépe rozlila po vrstvě zelí a dopečeme zaklopené dalších asi 10 - 15 minut.
8
Po dopečení necháme košvárské zelí chvíli odpočinout, aby se nám lépe krájelo.
9
Pokud nejme majiteli remosky, můžeme si recept připravit klasicky v troubě, kdy pekáč vkládáme do předehřáté trouby na 200 stupňů a dopékáme se smetanou již nepřikryté.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Karbanátky Zelenina
Mleté Z mléka / sýra Z rýže Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Dušení Vaření Výjimečný den Návštěva Maďarsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kysané zelí Mléko Mletá sladká paprika Mleté maso Olej Pepř mletý Rýže Sůl Vývar Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové smaženky jako dezert

Tvarohové smaženky jako dezert

Hamburská vepřová kýta

Hamburská vepřová kýta

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Cuketa zapečená s Nivou

Cuketa zapečená s Nivou

Kuřecí prsa na majolce

Kuřecí prsa na majolce

Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

Pomerančová marmeláda pro domácí…

"Piknik" medové kuličky - kokosové

"Piknik" medové kuličky - kokosové

Pomerančové mojito

Pomerančové mojito

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
24
Dršťková polévka podle mojí babičky
Dršťková polévka podle…
22
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…
20
Voňavý blumový džem
Voňavý blumový džem

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Muž roku 2025 už zná vítěze: Je to pohledný fitness trenér!

Muž roku 2025 už zná vítěze: Je to pohledný fitness trenér!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

Další doporučené recepty:

Kolečka den a noc
Kolečka den a noc
Koleno v alobalu na grilu
Koleno v alobalu na grilu
Kolínka se zelím a nivou
Kolínka se zelím a nivou
Koložvárské zelí
Koložvárské zelí
Kombuchový čaj
Kombuchový čaj
Kompot z hroznového vína
Kompot z hroznového vína
  • Recepty.cz
  • Kološvárské zelí z remosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact