g
vepřový perkelt
vepřové maso podušené s cibulí, s lžící rajského protlaku, s mletou sladkou paprikou, s rajčetem a s
vejce
200
g
vařená rýže
400
g
kysané zelí
0,40
l
kyselá smetana
2
ks
vepřová klobása
nožičky
4
ks
kotlety
3
lžíce
sádlo
sůl
Postup přípravy receptu
1
Kološvárské zelí je recept pro slavnostní příležitosti.
2
Připravíme si perkelt, vejce uvaříme natvrdo, klobásu nakrájíme na tenké plátky. Kotlety naklepeme, okraje nařízneme. Zelí udusíme do poloměkka. Rýži uvaříme ve slané vodě do poloměkka a scedíme ( 10 minut varu).
3
Do zapékací mísy vymaštěné sádlem, dáme vrstvu dušeného zelí, na ně vrstvu perkeltu, dále rýži, kousky sádla a plátky klobásy. Nakonec přijde zelí, na které položíme osolené a opepřené kotlety, zalijeme smetanou a pečeme v předehřáté troubě, až jsou kotlety dozlatova upečené a měkké.