• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kološvárské zelí
Napište svůj komentář k receptu

Kološvárské zelí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kološvárské zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg kysané zelí
    • 50
      g anglická slanina
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      ks cibule
    • sádlo
    • 200
      g mleté maso
    • 300
      g kabanos
    • česnek
    • 1
      kelímek sladká smetana
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Kyselé zelí uvaříme ve vodě doměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přisypeme papriku a přidáme ke scezenému zelí.
2
Na sádle opečeme nakrájenou cibuli, přidáme maso, utřený česnek, sůl a za stálého míchání 5 minut prohřejeme (můžeme také okořenit mletým pepřem a paprikou).
3
Salám nakrájíme na plátky.
4
Do pekáče dáme vrstvu zelí, mleté maso, plátky salámu a nakonec vrstvu zelí. Zalijeme smetanou a pečeme 20 minut v předehřáté troubě.
5
Podáváme s vařenými brambory.
6
Poměr masa a salámu může být samozřejmě jiný - dle chutí a možností každého. Salám je možné také obměňovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kološvárské zelí z remosky

Kološvárské zelí z remosky

Salát z čínského zelí a papáji

Salát z čínského zelí a papáji

Dušené červené zelí

Dušené červené zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jerry2004
    jerry2004 | 2. 10. 2016 12:08

    vypadá dobře

  • Martin | 17. 8. 2014 17:15

    Dobrý postřeh :) Taky jsem si toho všiml...

  • Martin | 4. 7. 2014 06:19

    Prosím vás, jak se dusí za stálého míchání? To máse v pokličce dírku na vařečku? :-D

  • Tereza J. | 9. 5. 2010 21:59

    Recept na Koložvársku kapustu tu je, ale...chce to rozhodne dobrú klobásu a chýba tu to, čo robí koložvársku kapustu koložvárskou...ryža. http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JRIQEQCOD&id_kategorie=JNLNPOD3

  • Hanka Nepeřená | 9. 5. 2010 10:57

    Dělám podobně, jen se zelím dusím i rýži, toto pak dám dolů, na to klobásku a osmahnuté okořeněné maso, nahoru kysanou smetanu - zapeču. Je to mňamka a jí se to rovnou bez přílohy, je tam rýže.

  • Ivana Samcová | 1. 4. 2008 17:27

    Prostě vynikající! Velká mňamka.Vše jsem dávala jen od oka. Zelí jsem nevařila, jen jsem ho trochu propláchla a promíchala s připravenou slaninou. Jinak podle receptu. Druhý den jsem si k tomu vzala chléb, taky to nemělo chybu. Určitě budu opakovat.

  • Michaela Atherton | 15. 6. 2006 17:40

    Dostala jsem dve sklenice kyseleho zeli a nevedela co s nimi... diky za dobrou inspiraci, vypada opravdu chutne.

  • Ivana Přikrylová | 12. 6. 2006 10:09

    Dělám podobný recept s tím, že na dno pekáčku dám kysané zelí, na to na cibuli orestované mleté maso ochucené kořením na steak, další vrstvou jsou plátky syrových brambor. Vše zaliju smetanou a zapeču. Ke konci posypu strouhaným sýrem a nechám rozpustit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Kabanos Kysané zelí Mleté maso Paprika - sladká Sádlo Sladká smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Papriky plněné hermelínem

Papriky plněné hermelínem

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Babiččiny kotlety

Babiččiny kotlety

Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem

Smažená tlačenka s falešným…

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Masovo-zeleninová rýže

Masovo-zeleninová rýže

Pohádkový čokoládový dort

Pohádkový čokoládový dort

Belgické vafle

Belgické vafle

Čokoládové sušenky

Čokoládové sušenky

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

52
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
33
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…
23
Masové špízy s bramborami
Masové špízy s bramborami
22
Višňový koláč s čokoládou
Višňový koláč s čokoládou
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Kim Kardashianová a její módní šok roku: Prodává chlupatá tanga!

Kim Kardashianová a její módní šok roku: Prodává chlupatá tanga!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

  • Recepty.cz
  • Kološvárské zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact