• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Kološvárské zelí
Napište svůj komentář k receptu

Kološvárské zelí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kološvárské zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg kysané zelí
    • 50
      g anglická slanina
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      ks cibule
    • sádlo
    • 200
      g mleté maso
    • 300
      g kabanos
    • česnek
    • 1
      kelímek sladká smetana
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Kyselé zelí uvaříme ve vodě doměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přisypeme papriku a přidáme ke scezenému zelí.
2
Na sádle opečeme nakrájenou cibuli, přidáme maso, utřený česnek, sůl a za stálého míchání 5 minut prohřejeme (můžeme také okořenit mletým pepřem a paprikou).
3
Salám nakrájíme na plátky.
4
Do pekáče dáme vrstvu zelí, mleté maso, plátky salámu a nakonec vrstvu zelí. Zalijeme smetanou a pečeme 20 minut v předehřáté troubě.
5
Podáváme s vařenými brambory.
6
Poměr masa a salámu může být samozřejmě jiný - dle chutí a možností každého. Salám je možné také obměňovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kološvárské zelí z remosky

Kološvárské zelí z remosky

Dušené červené zelí

Dušené červené zelí

Salát z čínského zelí a papáji

Salát z čínského zelí a papáji

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jerry2004
    jerry2004 | 2. 10. 2016 12:08

    vypadá dobře

  • Martin | 17. 8. 2014 17:15

    Dobrý postřeh :) Taky jsem si toho všiml...

  • Martin | 4. 7. 2014 06:19

    Prosím vás, jak se dusí za stálého míchání? To máse v pokličce dírku na vařečku? :-D

  • Tereza J. | 9. 5. 2010 21:59

    Recept na Koložvársku kapustu tu je, ale...chce to rozhodne dobrú klobásu a chýba tu to, čo robí koložvársku kapustu koložvárskou...ryža. http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JRIQEQCOD&id_kategorie=JNLNPOD3

  • Hanka Nepeřená | 9. 5. 2010 10:57

    Dělám podobně, jen se zelím dusím i rýži, toto pak dám dolů, na to klobásku a osmahnuté okořeněné maso, nahoru kysanou smetanu - zapeču. Je to mňamka a jí se to rovnou bez přílohy, je tam rýže.

  • Ivana Samcová | 1. 4. 2008 17:27

    Prostě vynikající! Velká mňamka.Vše jsem dávala jen od oka. Zelí jsem nevařila, jen jsem ho trochu propláchla a promíchala s připravenou slaninou. Jinak podle receptu. Druhý den jsem si k tomu vzala chléb, taky to nemělo chybu. Určitě budu opakovat.

  • Michaela Atherton | 15. 6. 2006 17:40

    Dostala jsem dve sklenice kyseleho zeli a nevedela co s nimi... diky za dobrou inspiraci, vypada opravdu chutne.

  • Ivana Přikrylová | 12. 6. 2006 10:09

    Dělám podobný recept s tím, že na dno pekáčku dám kysané zelí, na to na cibuli orestované mleté maso ochucené kořením na steak, další vrstvou jsou plátky syrových brambor. Vše zaliju smetanou a zapeču. Ke konci posypu strouhaným sýrem a nechám rozpustit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Kabanos Kysané zelí Mleté maso Paprika - sladká Sádlo Sladká smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtový koláč

Jogurtový koláč

Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná

Palačinky plněné špenátem

Palačinky plněné špenátem

Tvarohové koláče

Tvarohové koláče

Lilkové lodičky

Lilkové lodičky

Cibulové vepřové - minutka

Cibulové vepřové - minutka

Špenátové palačinky se špenátovou náplní

Špenátové palačinky se špenátovou…

Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)

Vegetariánské karbanátky (rýžovo…

Krůtí roláda plněná hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

79
Francouzský dresing
Francouzský dresing
75
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
66
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
63
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
62
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Která znamení jsou mistři manipulace? Na těchto 5 si dávejte pozor!

Která znamení jsou mistři manipulace? Na těchto 5 si dávejte pozor!

Blesk.cz Dojatá Tereza Černochová: Poslední Vary tatínka Karla (†64)

Dojatá Tereza Černochová: Poslední Vary tatínka Karla (†64)

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Kološvárské zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact