Tvarůžky vložíme do litrové láhve a zavíčkujeme. Na teplém místě necháme 2-3 dny zrát. Pak pomeleme s jednou větší cibulí, dáme zpět do láhve,zalijeme sklenkou piva a okmínujeme. Zavíčkujeme a postavíme na teplé místo.
2
Když to uděláme ráno, pozorujeme celý den,jak hmota roste a večer ji namažeme na chleba s máslem. Konzumujeme s kolíčkem na prádlo na nose a podáváme přátelům i nepřátelům.
:-D ...výborné,ale dělám jen v létě,když se dá větrat :-D !...nevím proč :-\ ,ale tento recept znám pod názvem ,,kakánek,, ;-) a tu explozi u Ivy bych tedy zažít nechtěl :-D
Ivana Přikrylová
|27. 6. 2008 10:22
Doporučuji víčko na láhev jen položit a ne uzavírat pevně jako při zavařování, protože mám špatnou zkušenost z loňska, kdy mi tvarůžky "expolodovaly" ve špajzu. Zbytky tvarůžků, které v láhvi po explozi ještě zbyly byly moc dobré, ale konzumovatelné pouze na balköně :o)
Ladislav Dorazin
|26. 6. 2008 11:23
Taky o tom uvažuji,myslím,že by to šlo,když ty tvarůžky budou odležené na teplém místě.Taky se mi nechce vytahovat mlýnek.Zkusím a uvidím,co můžu zkazit?
Sylva P.
|26. 6. 2008 10:22
Nemůžu ty tvarůžky namačkat třeba vidličkou? Já nemám mlýnek.
Ladislav Dorazin
|25. 6. 2008 22:33
Tak,tvarůžky už mám na okně,už se těším na pátek a případné nepřátele