• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kolenová chrochtačka
Napište svůj komentář k receptu

Kolenová chrochtačka

autor: Razorblade.angel
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kolenová chrochtačka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové koleno předvařené a vykoštěné
    • 0,50
      l kečup - jemný
    • rajský protlak
    • sůl
    • 3
      cibule nakrájená na kolečka
    • česnek hodně
    • nové koření dostatečně
    • bobkový list
    • 2
      dl pivo - černé

Postup přípravy receptu

1
Vykoštěné koleno nakrájíme na větší kusy, hojně opepříme a dáme na plech. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém do růžova osmažíme cibuli, přidáme kečup, rajský protlak, bobkový list, nové koření, sůl a hodně česneku nakrájeného na plátky. Kousky kolena obložíme syrovými brambory (nejlépe novými a malými i se slupkou) a zalijeme připravenou směsí a podlijeme černým pivem a dáme péct do trouby.
2
Zaručuji, že budete mít krátery za ušima a pusu od omáčky.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pepa | 3. 11. 2013 11:39

    supr jen misto kecupu a protlaku bych dal rozmixovany rajcata

  • Naďa Lhotáková | 22. 11. 2009 19:49

    Díky za skvělý recept,uvařila jsem na Gurmána.Super....dávám 1*

  • Majka Rončáková | 29. 6. 2009 09:11

    Dělala jsem o víkendu, ale cibuli jsem nesmažila, včechno jsem to dala najednou do pekáče, skvělý sosík. dávám 1.

  • Jana Sosnová | 24. 6. 2009 09:36

    Tak včera jsme to měli k večeři a musím pochválit.Bylo to naprosto úžasné a těším se ,že si uděláme zase.Manžel taky moc chválil.

  • Danka Snášelová | 23. 2. 2008 23:11

    Koleno jsem vykostila, maso nakrájela na střední kousky a pekla v klasickém hlubokém plechu (jak peču piškotové těsto). S masem jsem pekla i kosti. Při obíračce byla na manžela pěkná podívaná = špinavá pusa a krátery za ušima. Dávám velikánskou 1. Doporučuji zhrešit a ,děvčata, jednou za čas nepočítat Kj(kcal.:-))))

  • Danka Snášelová | 23. 2. 2008 23:06

    Děvčata, tak u nás se již chrochta. I když manžel zatím obírá jenom kostičky, tak má již teď krátery za ušima. Před chvíli jsem koleno dopekla a celým bytem se valí nádherná vůně. Držela jsem se receptu, jenom brambory jsem vynechala. A uděla jsem asi dobře. Omáčka je totiž dost hustá. Musela jsem maso se sosem dost často míchat a podlévat vodou (přibližně každých 10 minut). Měla jsem strach, aby se omáčka nepřipálila. Černého piva (Kozel 10) jsem dala 2 dcl.- jak je uvedeno v ingrediencích. Bála jsem se dát víc, aby omáčka nezhořkla. Proto jsem během pečení koleno podlévala jenom vodou. Až ke konci pečení jsem přilila trošku piva. Sos je vynikající. Příště se toho piva bát nemusím. Ale raději nic nepřehánět. Syrové koleno i s kostí vážilo 2 kg. Na toto množství jsem dala 10 stroužků česneku (příště dám víc). Ten sos to snese. Potom jsem dala 1 zarovnanou lžičku mletého nového koření a 2 velké bobkové listy.

  • Danka Snášelová | 23. 2. 2008 22:34

    Děvčata, tak u nás se již chrochta. I když manžel zatím obírá jenom kostičky, tak má již teď krátery za ušima. Před chvíli jsem koleno dopekla a celým bytem se valí nádherná vůně. Držela jsem se receptu, jenom brambory jsem vynechala. A uděla jsem asi dobře. Omáčka je totiž dost hustá. Musela jsem maso se sosem dost často míchat a podlévat vodou (přibližně každých 10 minut). Měla jsem strach, aby se omáčka nepřipálila. Černého piva (Kozel 10) jsem dala 2 dcl.- jak je uvedeno v ingrediencích. Bála jsem se dát víc, aby omáčka nezhořkla. Proto jsem během pečení koleno podlévala jenom vodou. Až ke konci pečení jsem přilila trošku piva. Sos je vynikající. Příště se toho piva bát nemusím. Ale raději nic nepřehánět. Syrové koleno i s kostí vážilo 2 kg. Na toto množství jsem dala 10 stroužků česneku (příště dám víc). Ten sos to snese. Potom jsem dala 1 zarovnanou lžičku mletého nového koření a 2 velké bobkové listy.

  • mia | 11. 2. 2008 09:47

    chro chro jde se na to :-)))

  • Věra z Dc | 7. 2. 2008 11:54

    Danko dejte vědět jestli měl manžel při tom chrochtání také krátery za ušima :-))))

  • Danka Snášelová | 7. 2. 2008 10:50

    Šup a receptík je v oblíbených. V nejbližší době vyzkouším a dám vědět. To bude pošušňáničko! Už vidím manžela jak blahem chrochtá :-)))

  • Věra z Dc | 7. 2. 2008 09:39

    jéééééééééééééé to je nádherný recept ...musím koupit aspoň 2 kolena, nejraději bych dala vééélikou jedničku, ale až po odzkoušení ... díky za recept už se tiskne :-)))))

  • Helena | 6. 2. 2008 22:31

    Díky za recept,už chrochtám,když to čtu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Kečup - jemný Nové koření Pivo - černé Rajský protlak Sůl Vepřové koleno
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Černé trubičky

Černé trubičky

Zapečené těstoviny s rajčaty, klobáskou a balkánem

Zapečené těstoviny s rajčaty,…

Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou drobenkou

Jablkovo-tvarohový koláč se…

Bramborovo cuketová polévka - smetanová s koprem

Bramborovo cuketová polévka -…

Bábovka z kefíru hrníčková

Bábovka z kefíru hrníčková

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

32
Skotská vejce podle The Real Meat Society
Skotská vejce podle The…
30
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
27
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
24
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
23
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Kolenová chrochtačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact