• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kolenová chrochtačka
Napište svůj komentář k receptu

Kolenová chrochtačka

autor: Razorblade.angel
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kolenová chrochtačka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové koleno předvařené a vykoštěné
    • 0,50
      l kečup - jemný
    • rajský protlak
    • sůl
    • 3
      cibule nakrájená na kolečka
    • česnek hodně
    • nové koření dostatečně
    • bobkový list
    • 2
      dl pivo - černé

Postup přípravy receptu

1
Vykoštěné koleno nakrájíme na větší kusy, hojně opepříme a dáme na plech. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém do růžova osmažíme cibuli, přidáme kečup, rajský protlak, bobkový list, nové koření, sůl a hodně česneku nakrájeného na plátky. Kousky kolena obložíme syrovými brambory (nejlépe novými a malými i se slupkou) a zalijeme připravenou směsí a podlijeme černým pivem a dáme péct do trouby.
2
Zaručuji, že budete mít krátery za ušima a pusu od omáčky.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pepa | 3. 11. 2013 11:39

    supr jen misto kecupu a protlaku bych dal rozmixovany rajcata

  • Naďa Lhotáková | 22. 11. 2009 19:49

    Díky za skvělý recept,uvařila jsem na Gurmána.Super....dávám 1*

  • Majka Rončáková | 29. 6. 2009 09:11

    Dělala jsem o víkendu, ale cibuli jsem nesmažila, včechno jsem to dala najednou do pekáče, skvělý sosík. dávám 1.

  • Jana Sosnová | 24. 6. 2009 09:36

    Tak včera jsme to měli k večeři a musím pochválit.Bylo to naprosto úžasné a těším se ,že si uděláme zase.Manžel taky moc chválil.

  • Danka Snášelová | 23. 2. 2008 23:11

    Koleno jsem vykostila, maso nakrájela na střední kousky a pekla v klasickém hlubokém plechu (jak peču piškotové těsto). S masem jsem pekla i kosti. Při obíračce byla na manžela pěkná podívaná = špinavá pusa a krátery za ušima. Dávám velikánskou 1. Doporučuji zhrešit a ,děvčata, jednou za čas nepočítat Kj(kcal.:-))))

  • Danka Snášelová | 23. 2. 2008 23:06

    Děvčata, tak u nás se již chrochta. I když manžel zatím obírá jenom kostičky, tak má již teď krátery za ušima. Před chvíli jsem koleno dopekla a celým bytem se valí nádherná vůně. Držela jsem se receptu, jenom brambory jsem vynechala. A uděla jsem asi dobře. Omáčka je totiž dost hustá. Musela jsem maso se sosem dost často míchat a podlévat vodou (přibližně každých 10 minut). Měla jsem strach, aby se omáčka nepřipálila. Černého piva (Kozel 10) jsem dala 2 dcl.- jak je uvedeno v ingrediencích. Bála jsem se dát víc, aby omáčka nezhořkla. Proto jsem během pečení koleno podlévala jenom vodou. Až ke konci pečení jsem přilila trošku piva. Sos je vynikající. Příště se toho piva bát nemusím. Ale raději nic nepřehánět. Syrové koleno i s kostí vážilo 2 kg. Na toto množství jsem dala 10 stroužků česneku (příště dám víc). Ten sos to snese. Potom jsem dala 1 zarovnanou lžičku mletého nového koření a 2 velké bobkové listy.

  • Danka Snášelová | 23. 2. 2008 22:34

    Děvčata, tak u nás se již chrochta. I když manžel zatím obírá jenom kostičky, tak má již teď krátery za ušima. Před chvíli jsem koleno dopekla a celým bytem se valí nádherná vůně. Držela jsem se receptu, jenom brambory jsem vynechala. A uděla jsem asi dobře. Omáčka je totiž dost hustá. Musela jsem maso se sosem dost často míchat a podlévat vodou (přibližně každých 10 minut). Měla jsem strach, aby se omáčka nepřipálila. Černého piva (Kozel 10) jsem dala 2 dcl.- jak je uvedeno v ingrediencích. Bála jsem se dát víc, aby omáčka nezhořkla. Proto jsem během pečení koleno podlévala jenom vodou. Až ke konci pečení jsem přilila trošku piva. Sos je vynikající. Příště se toho piva bát nemusím. Ale raději nic nepřehánět. Syrové koleno i s kostí vážilo 2 kg. Na toto množství jsem dala 10 stroužků česneku (příště dám víc). Ten sos to snese. Potom jsem dala 1 zarovnanou lžičku mletého nového koření a 2 velké bobkové listy.

  • mia | 11. 2. 2008 09:47

    chro chro jde se na to :-)))

  • Věra z Dc | 7. 2. 2008 11:54

    Danko dejte vědět jestli měl manžel při tom chrochtání také krátery za ušima :-))))

  • Danka Snášelová | 7. 2. 2008 10:50

    Šup a receptík je v oblíbených. V nejbližší době vyzkouším a dám vědět. To bude pošušňáničko! Už vidím manžela jak blahem chrochtá :-)))

  • Věra z Dc | 7. 2. 2008 09:39

    jéééééééééééééé to je nádherný recept ...musím koupit aspoň 2 kolena, nejraději bych dala vééélikou jedničku, ale až po odzkoušení ... díky za recept už se tiskne :-)))))

  • Helena | 6. 2. 2008 22:31

    Díky za recept,už chrochtám,když to čtu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Kečup - jemný Nové koření Pivo - černé Rajský protlak Sůl Vepřové koleno
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Pudinková buchta rychlá a slabá

Pudinková buchta rychlá a slabá

Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Rybízový dort s tvarohem

Rybízový dort s tvarohem

Nakládané sýry - směs

Nakládané sýry - směs

Zahradní hamburgery - grilované

Zahradní hamburgery - grilované

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Božský čokoládový dort

Božský čokoládový dort

Pečený květák s kari

Pečený květák s kari

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Bábovka s kefírem
Bábovka s kefírem
18
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
18
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
17
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Přiznání Ivy Kubelkové: Nemůže se vidět! Strach o psychiku

Přiznání Ivy Kubelkové: Nemůže se vidět! Strach o psychiku

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Kolenová chrochtačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact