• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kolenová chrochtačka
Napište svůj komentář k receptu

Kolenová chrochtačka

autor: Razorblade.angel
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kolenová chrochtačka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové koleno předvařené a vykoštěné
    • 0,50
      l kečup - jemný
    • rajský protlak
    • sůl
    • 3
      cibule nakrájená na kolečka
    • česnek hodně
    • nové koření dostatečně
    • bobkový list
    • 2
      dl pivo - černé

Postup přípravy receptu

1
Vykoštěné koleno nakrájíme na větší kusy, hojně opepříme a dáme na plech. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém do růžova osmažíme cibuli, přidáme kečup, rajský protlak, bobkový list, nové koření, sůl a hodně česneku nakrájeného na plátky. Kousky kolena obložíme syrovými brambory (nejlépe novými a malými i se slupkou) a zalijeme připravenou směsí a podlijeme černým pivem a dáme péct do trouby.
2
Zaručuji, že budete mít krátery za ušima a pusu od omáčky.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pepa | 3. 11. 2013 11:39

    supr jen misto kecupu a protlaku bych dal rozmixovany rajcata

  • Naďa Lhotáková | 22. 11. 2009 19:49

    Díky za skvělý recept,uvařila jsem na Gurmána.Super....dávám 1*

  • Majka Rončáková | 29. 6. 2009 09:11

    Dělala jsem o víkendu, ale cibuli jsem nesmažila, včechno jsem to dala najednou do pekáče, skvělý sosík. dávám 1.

  • Jana Sosnová | 24. 6. 2009 09:36

    Tak včera jsme to měli k večeři a musím pochválit.Bylo to naprosto úžasné a těším se ,že si uděláme zase.Manžel taky moc chválil.

  • Danka Snášelová | 23. 2. 2008 23:11

    Koleno jsem vykostila, maso nakrájela na střední kousky a pekla v klasickém hlubokém plechu (jak peču piškotové těsto). S masem jsem pekla i kosti. Při obíračce byla na manžela pěkná podívaná = špinavá pusa a krátery za ušima. Dávám velikánskou 1. Doporučuji zhrešit a ,děvčata, jednou za čas nepočítat Kj(kcal.:-))))

  • Danka Snášelová | 23. 2. 2008 23:06

    Děvčata, tak u nás se již chrochta. I když manžel zatím obírá jenom kostičky, tak má již teď krátery za ušima. Před chvíli jsem koleno dopekla a celým bytem se valí nádherná vůně. Držela jsem se receptu, jenom brambory jsem vynechala. A uděla jsem asi dobře. Omáčka je totiž dost hustá. Musela jsem maso se sosem dost často míchat a podlévat vodou (přibližně každých 10 minut). Měla jsem strach, aby se omáčka nepřipálila. Černého piva (Kozel 10) jsem dala 2 dcl.- jak je uvedeno v ingrediencích. Bála jsem se dát víc, aby omáčka nezhořkla. Proto jsem během pečení koleno podlévala jenom vodou. Až ke konci pečení jsem přilila trošku piva. Sos je vynikající. Příště se toho piva bát nemusím. Ale raději nic nepřehánět. Syrové koleno i s kostí vážilo 2 kg. Na toto množství jsem dala 10 stroužků česneku (příště dám víc). Ten sos to snese. Potom jsem dala 1 zarovnanou lžičku mletého nového koření a 2 velké bobkové listy.

  • Danka Snášelová | 23. 2. 2008 22:34

    Děvčata, tak u nás se již chrochta. I když manžel zatím obírá jenom kostičky, tak má již teď krátery za ušima. Před chvíli jsem koleno dopekla a celým bytem se valí nádherná vůně. Držela jsem se receptu, jenom brambory jsem vynechala. A uděla jsem asi dobře. Omáčka je totiž dost hustá. Musela jsem maso se sosem dost často míchat a podlévat vodou (přibližně každých 10 minut). Měla jsem strach, aby se omáčka nepřipálila. Černého piva (Kozel 10) jsem dala 2 dcl.- jak je uvedeno v ingrediencích. Bála jsem se dát víc, aby omáčka nezhořkla. Proto jsem během pečení koleno podlévala jenom vodou. Až ke konci pečení jsem přilila trošku piva. Sos je vynikající. Příště se toho piva bát nemusím. Ale raději nic nepřehánět. Syrové koleno i s kostí vážilo 2 kg. Na toto množství jsem dala 10 stroužků česneku (příště dám víc). Ten sos to snese. Potom jsem dala 1 zarovnanou lžičku mletého nového koření a 2 velké bobkové listy.

  • mia | 11. 2. 2008 09:47

    chro chro jde se na to :-)))

  • Věra z Dc | 7. 2. 2008 11:54

    Danko dejte vědět jestli měl manžel při tom chrochtání také krátery za ušima :-))))

  • Danka Snášelová | 7. 2. 2008 10:50

    Šup a receptík je v oblíbených. V nejbližší době vyzkouším a dám vědět. To bude pošušňáničko! Už vidím manžela jak blahem chrochtá :-)))

  • Věra z Dc | 7. 2. 2008 09:39

    jéééééééééééééé to je nádherný recept ...musím koupit aspoň 2 kolena, nejraději bych dala vééélikou jedničku, ale až po odzkoušení ... díky za recept už se tiskne :-)))))

  • Helena | 6. 2. 2008 22:31

    Díky za recept,už chrochtám,když to čtu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Kečup - jemný Nové koření Pivo - černé Rajský protlak Sůl Vepřové koleno
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Klasická hovězí roláda

Klasická hovězí roláda

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Janiny kuřecí medailonky

Janiny kuřecí medailonky

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Nakládaný hermelín VI.

Nakládaný hermelín VI.

Perník s pudinkem - nedrobí se

Perník s pudinkem - nedrobí se

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Ořechové řezy s polevou z remosky

Ořechové řezy s polevou z remosky

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

35
Lokše
Lokše
22
Cibulové bhaji
Cibulové bhaji
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
15
Chili con carne
Chili con carne

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Hvězda Ordinace Ha Thanh Špetlíková: S její kavárnou je konec!

Hvězda Ordinace Ha Thanh Špetlíková: S její kavárnou je konec!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

  • Recepty.cz
  • Kolenová chrochtačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact