• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kolenová chrochtačka
Napište svůj komentář k receptu

Kolenová chrochtačka

autor: Razorblade.angel
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kolenová chrochtačka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové koleno předvařené a vykoštěné
    • 0,50
      l kečup - jemný
    • rajský protlak
    • sůl
    • 3
      cibule nakrájená na kolečka
    • česnek hodně
    • nové koření dostatečně
    • bobkový list
    • 2
      dl pivo - černé

Postup přípravy receptu

1
Vykoštěné koleno nakrájíme na větší kusy, hojně opepříme a dáme na plech. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém do růžova osmažíme cibuli, přidáme kečup, rajský protlak, bobkový list, nové koření, sůl a hodně česneku nakrájeného na plátky. Kousky kolena obložíme syrovými brambory (nejlépe novými a malými i se slupkou) a zalijeme připravenou směsí a podlijeme černým pivem a dáme péct do trouby.
2
Zaručuji, že budete mít krátery za ušima a pusu od omáčky.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pepa | 3. 11. 2013 11:39

    supr jen misto kecupu a protlaku bych dal rozmixovany rajcata

  • Naďa Lhotáková | 22. 11. 2009 19:49

    Díky za skvělý recept,uvařila jsem na Gurmána.Super....dávám 1*

  • Majka Rončáková | 29. 6. 2009 09:11

    Dělala jsem o víkendu, ale cibuli jsem nesmažila, včechno jsem to dala najednou do pekáče, skvělý sosík. dávám 1.

  • Jana Sosnová | 24. 6. 2009 09:36

    Tak včera jsme to měli k večeři a musím pochválit.Bylo to naprosto úžasné a těším se ,že si uděláme zase.Manžel taky moc chválil.

  • Danka Snášelová | 23. 2. 2008 23:11

    Koleno jsem vykostila, maso nakrájela na střední kousky a pekla v klasickém hlubokém plechu (jak peču piškotové těsto). S masem jsem pekla i kosti. Při obíračce byla na manžela pěkná podívaná = špinavá pusa a krátery za ušima. Dávám velikánskou 1. Doporučuji zhrešit a ,děvčata, jednou za čas nepočítat Kj(kcal.:-))))

  • Danka Snášelová | 23. 2. 2008 23:06

    Děvčata, tak u nás se již chrochta. I když manžel zatím obírá jenom kostičky, tak má již teď krátery za ušima. Před chvíli jsem koleno dopekla a celým bytem se valí nádherná vůně. Držela jsem se receptu, jenom brambory jsem vynechala. A uděla jsem asi dobře. Omáčka je totiž dost hustá. Musela jsem maso se sosem dost často míchat a podlévat vodou (přibližně každých 10 minut). Měla jsem strach, aby se omáčka nepřipálila. Černého piva (Kozel 10) jsem dala 2 dcl.- jak je uvedeno v ingrediencích. Bála jsem se dát víc, aby omáčka nezhořkla. Proto jsem během pečení koleno podlévala jenom vodou. Až ke konci pečení jsem přilila trošku piva. Sos je vynikající. Příště se toho piva bát nemusím. Ale raději nic nepřehánět. Syrové koleno i s kostí vážilo 2 kg. Na toto množství jsem dala 10 stroužků česneku (příště dám víc). Ten sos to snese. Potom jsem dala 1 zarovnanou lžičku mletého nového koření a 2 velké bobkové listy.

  • Danka Snášelová | 23. 2. 2008 22:34

    Děvčata, tak u nás se již chrochta. I když manžel zatím obírá jenom kostičky, tak má již teď krátery za ušima. Před chvíli jsem koleno dopekla a celým bytem se valí nádherná vůně. Držela jsem se receptu, jenom brambory jsem vynechala. A uděla jsem asi dobře. Omáčka je totiž dost hustá. Musela jsem maso se sosem dost často míchat a podlévat vodou (přibližně každých 10 minut). Měla jsem strach, aby se omáčka nepřipálila. Černého piva (Kozel 10) jsem dala 2 dcl.- jak je uvedeno v ingrediencích. Bála jsem se dát víc, aby omáčka nezhořkla. Proto jsem během pečení koleno podlévala jenom vodou. Až ke konci pečení jsem přilila trošku piva. Sos je vynikající. Příště se toho piva bát nemusím. Ale raději nic nepřehánět. Syrové koleno i s kostí vážilo 2 kg. Na toto množství jsem dala 10 stroužků česneku (příště dám víc). Ten sos to snese. Potom jsem dala 1 zarovnanou lžičku mletého nového koření a 2 velké bobkové listy.

  • mia | 11. 2. 2008 09:47

    chro chro jde se na to :-)))

  • Věra z Dc | 7. 2. 2008 11:54

    Danko dejte vědět jestli měl manžel při tom chrochtání také krátery za ušima :-))))

  • Danka Snášelová | 7. 2. 2008 10:50

    Šup a receptík je v oblíbených. V nejbližší době vyzkouším a dám vědět. To bude pošušňáničko! Už vidím manžela jak blahem chrochtá :-)))

  • Věra z Dc | 7. 2. 2008 09:39

    jéééééééééééééé to je nádherný recept ...musím koupit aspoň 2 kolena, nejraději bych dala vééélikou jedničku, ale až po odzkoušení ... díky za recept už se tiskne :-)))))

  • Helena | 6. 2. 2008 22:31

    Díky za recept,už chrochtám,když to čtu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Kečup - jemný Nové koření Pivo - černé Rajský protlak Sůl Vepřové koleno
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Lahůdkový guláš s fazolkami

Lahůdkový guláš s fazolkami

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Dýňové placičky

Dýňové placičky

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

Mleté maso se zeleninou II.

Mleté maso se zeleninou II.

Pohanka (nejen) se slaninou

Pohanka (nejen) se slaninou

Červené špagety

Červené špagety

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

35
Noky do polévky
Noky do polévky
31
Feferonková pasta
Feferonková pasta
18
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
15
Sladké mušle
Sladké mušle
15
Pribináček
Pribináček

Zajímavé články

Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ženy.cz Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Blesk.cz Seriáloví fanoušci v slzách: Tragická smrt hvězdy Cosby Show!

Seriáloví fanoušci v slzách: Tragická smrt hvězdy Cosby Show!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy 10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

  • Recepty.cz
  • Kolenová chrochtačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact