• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Koleno na pivu
Napište svůj komentář k receptu

Koleno na pivu

autor: Jitka Malinová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koleno na pivu
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks vepřové koleno
    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      kelímek hořčice plnotučná
    • sůl
    • pivo světlé

Postup přípravy receptu

1
Koleno očistit, vykostit a posolit. Dát do širokého kastrolu dusit spolu s cibulí nakrájenou na hrubo, hořčicí a zalít 1/2 piva. Za stálého míchání dusit do měkka. Během dušení podlévat vodou. Ke konci je vhodné maso pokrájet na menší kousky a vrátit do omáčky prohřát.
2
Podávat s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno marinované

Vepřové koleno marinované

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Markéta | 2. 5. 2007 21:13

    Je to vynikající ! Akorát jsem přidala cibuli navíc, dusila jsem asi dvě hodiny a pivo k podlévání padlo skoro celé. K tomu je výborný křen smíchaný s plnotučnou hořčicí.

  • Jaroslava Oumarová | 5. 10. 2006 12:04

    Pete, doufám, že si mohu dovolit odpovědět. Očistit znamená očistit tu kůži, bývají na ní štětiny a tak podobně. Rozhodně koleno bez kůže by už nebylo ono:-)) Já jsem to podlila polovinou láhve. Celá láhev piva na jedno koleno by asi byla moc.

  • Pete | 5. 10. 2006 11:40

    Jelikož jsem teprve začátečník ve vaření ptám se možná hloupě, ale nutno se zeptat. Když vykostím koleno, očistit, znamená oddělat kůži? Podlít 1/2 piva znamená 0,5 litru piva nebo 1/2 z 0,5 litrového piva

  • Jaroslava Oumarová | 1. 5. 2006 21:40

    Pekla( dusila ) jsem v pečící fólii, byla to moje první dobrota dělaná v této fólii a bylo to výýýýborné. K tomu jsme měli "rozšlápnuté brambory" - recept je tady na stránkách - a mrkvový salát a moc jsme si pošmákli:-)) Dávám 1!!

  • Andrea Pospíšilová | 20. 4. 2006 10:24

    Super ! původně jsem myslela, že to bude večeře jen pro mužskou část rodiny, ale překvapila mě chuť omáčky a že nebyly z kolena žádné zbytky, jak to bývá u ovaru. Kluci se mě ptali, kdy budu dělat příště ! Dávám za 1 a určitě si to brzy zopakujeme.

  • Alina | 1. 12. 2005 22:06

    Vynikající

  • Jitka Malinová | 1. 12. 2005 14:10

    Jano, děkuji za úpravu receptu, vyzkouším i tuto vaší variantu. V mém receptu se maso nepeče a není křupavé, ale zase mám hodně omáčky o kterou je u nás velký zájem.

  • Jana | 21. 11. 2005 02:14

    Zpočátku jsem si říkala,jestli jsem to s množstvím cibule nepřehnala.Byla dost velká.Hořčice jsem dala 4 lžíce,měla jsem vepřové koleno bez kosti,povařila jsem ho asi 15 min,pak rozpůlila a položila do zapékací mísy na tu cibuli s hořčicí,zalila pivem a dala péct do trouby.Asi po půl hodině jsem ho posypala grilovacím kořením,špetkou ostré papriky a nakrájela tučné části na kostičky.Peklo se to dlouho,jistě hodinu,sosík zhoustnul,ztmavl a dostal vynikající chuť.Maso už jsem víc nekrájela,až k jídlu.Bylo báječně měkké,křupavé.Je to pikantní,určitě si na tom pochutnáme častěji.

  • Andrejka | 17. 11. 2005 15:23

    Výborné ! Včera večer si rodinka pošmákla hlavně manžel, sice jsem stála dlouho u sporáku ,ale námaha se vyplatila. Dokonce jsme snědli i klepavé s kůží, o které u ovaru nikdo nestojí.

  • Anonym | 16. 11. 2005 09:49

    Omlouvám se, malý kelímek hořčice je jen 100g. Na menší kousky můžete pokrájet, nemám vyzkoušeno, mám strach, aby maso neztratilo šťávu. Ano v troubě to prý jde též, ale pozor - nepéct, jen dusit.

  • Janča | 16. 11. 2005 08:53

    A nemohlo by se to pokrájet na menší kousky hned na začátku?A co do trouby?

  • Jitka Malinová | 16. 11. 2005 08:00

    Kelímek hořčice malý,ale né ten nejmenší, má asi 200 g. Papiňák nedoporučuji, omáčka je dost hustá a asi by zalepila ventilek. Když se to dusí pomalu, tak maso natáhne chuť omáčky a je to mňamka. Z papiňáku by to byl ovar ...

  • Airan Novakova | 15. 11. 2005 10:35

    Jitko, zni to velice jedle :-)) Ten kelimek horcice predpokladam malej? A nelze to podusit v papinaku a usetrit si to stale michani?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice plnotučná Pivo Sůl Vepřové koleno
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pierogi ‒ pirožky

Pierogi ‒ pirožky

Šafránová rýže

Šafránová rýže

Františky

Františky

Kiwi řezy

Kiwi řezy

Kefírový chléb

Kefírový chléb

Jedničkové rybí filé

Jedničkové rybí filé

Boží penne rigate

Boží penne rigate

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Domácí kulajda

Domácí kulajda

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

71
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
63
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví
54
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
39
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
33
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Gottová pláče pro Bartošku (†78): Herce a zpěváka rozdělil drsný spor a spojila nemoc

Gottová pláče pro Bartošku (†78): Herce a zpěváka rozdělil drsný spor a spojila nemoc

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

  • Recepty.cz
  • Koleno na pivu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact