• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Koleno na pivu
Napište svůj komentář k receptu

Koleno na pivu

autor: Jitka Malinová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koleno na pivu
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks vepřové koleno
    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      kelímek hořčice plnotučná
    • sůl
    • pivo světlé

Postup přípravy receptu

1
Koleno očistit, vykostit a posolit. Dát do širokého kastrolu dusit spolu s cibulí nakrájenou na hrubo, hořčicí a zalít 1/2 piva. Za stálého míchání dusit do měkka. Během dušení podlévat vodou. Ke konci je vhodné maso pokrájet na menší kousky a vrátit do omáčky prohřát.
2
Podávat s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno marinované

Vepřové koleno marinované

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Markéta | 2. 5. 2007 21:13

    Je to vynikající ! Akorát jsem přidala cibuli navíc, dusila jsem asi dvě hodiny a pivo k podlévání padlo skoro celé. K tomu je výborný křen smíchaný s plnotučnou hořčicí.

  • Jaroslava Oumarová | 5. 10. 2006 12:04

    Pete, doufám, že si mohu dovolit odpovědět. Očistit znamená očistit tu kůži, bývají na ní štětiny a tak podobně. Rozhodně koleno bez kůže by už nebylo ono:-)) Já jsem to podlila polovinou láhve. Celá láhev piva na jedno koleno by asi byla moc.

  • Pete | 5. 10. 2006 11:40

    Jelikož jsem teprve začátečník ve vaření ptám se možná hloupě, ale nutno se zeptat. Když vykostím koleno, očistit, znamená oddělat kůži? Podlít 1/2 piva znamená 0,5 litru piva nebo 1/2 z 0,5 litrového piva

  • Jaroslava Oumarová | 1. 5. 2006 21:40

    Pekla( dusila ) jsem v pečící fólii, byla to moje první dobrota dělaná v této fólii a bylo to výýýýborné. K tomu jsme měli "rozšlápnuté brambory" - recept je tady na stránkách - a mrkvový salát a moc jsme si pošmákli:-)) Dávám 1!!

  • Andrea Pospíšilová | 20. 4. 2006 10:24

    Super ! původně jsem myslela, že to bude večeře jen pro mužskou část rodiny, ale překvapila mě chuť omáčky a že nebyly z kolena žádné zbytky, jak to bývá u ovaru. Kluci se mě ptali, kdy budu dělat příště ! Dávám za 1 a určitě si to brzy zopakujeme.

  • Alina | 1. 12. 2005 22:06

    Vynikající

  • Jitka Malinová | 1. 12. 2005 14:10

    Jano, děkuji za úpravu receptu, vyzkouším i tuto vaší variantu. V mém receptu se maso nepeče a není křupavé, ale zase mám hodně omáčky o kterou je u nás velký zájem.

  • Jana | 21. 11. 2005 02:14

    Zpočátku jsem si říkala,jestli jsem to s množstvím cibule nepřehnala.Byla dost velká.Hořčice jsem dala 4 lžíce,měla jsem vepřové koleno bez kosti,povařila jsem ho asi 15 min,pak rozpůlila a položila do zapékací mísy na tu cibuli s hořčicí,zalila pivem a dala péct do trouby.Asi po půl hodině jsem ho posypala grilovacím kořením,špetkou ostré papriky a nakrájela tučné části na kostičky.Peklo se to dlouho,jistě hodinu,sosík zhoustnul,ztmavl a dostal vynikající chuť.Maso už jsem víc nekrájela,až k jídlu.Bylo báječně měkké,křupavé.Je to pikantní,určitě si na tom pochutnáme častěji.

  • Andrejka | 17. 11. 2005 15:23

    Výborné ! Včera večer si rodinka pošmákla hlavně manžel, sice jsem stála dlouho u sporáku ,ale námaha se vyplatila. Dokonce jsme snědli i klepavé s kůží, o které u ovaru nikdo nestojí.

  • Anonym | 16. 11. 2005 09:49

    Omlouvám se, malý kelímek hořčice je jen 100g. Na menší kousky můžete pokrájet, nemám vyzkoušeno, mám strach, aby maso neztratilo šťávu. Ano v troubě to prý jde též, ale pozor - nepéct, jen dusit.

  • Janča | 16. 11. 2005 08:53

    A nemohlo by se to pokrájet na menší kousky hned na začátku?A co do trouby?

  • Jitka Malinová | 16. 11. 2005 08:00

    Kelímek hořčice malý,ale né ten nejmenší, má asi 200 g. Papiňák nedoporučuji, omáčka je dost hustá a asi by zalepila ventilek. Když se to dusí pomalu, tak maso natáhne chuť omáčky a je to mňamka. Z papiňáku by to byl ovar ...

  • Airan Novakova | 15. 11. 2005 10:35

    Jitko, zni to velice jedle :-)) Ten kelimek horcice predpokladam malej? A nelze to podusit v papinaku a usetrit si to stale michani?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice plnotučná Pivo Sůl Vepřové koleno
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Minutková kuřecí směs II.

Minutková kuřecí směs II.

Kuřecí roláda se špenátem

Kuřecí roláda se špenátem

Kokosová roláda jednoduše

Kokosová roláda jednoduše

Pikantní kuřecí nugetky

Pikantní kuřecí nugetky

Super tenké těsto na pizzu

Super tenké těsto na pizzu

Orientální mrkvová polévka

Orientální mrkvová polévka

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

140 minut
Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

100 minut
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

Poslední sledované recepty

182
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
85
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
66
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu a některé umí i léčit
Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu…
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Ženy.cz Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Blesk.cz Eva Holubová po vážné operaci: Čeká ji očistec!

Eva Holubová po vážné operaci: Čeká ji očistec!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

  • Recepty.cz
  • Koleno na pivu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact