Koleno očistíme, vložíme do papiňáku, přidáme 4 stroužky česneku vcelku, bobkový list, nové koření, pepř, zalejeme vodou, trochu více osolíme a dáme asi na 40-60 minut (podle velikosti kolene) vařit. Do remosky dáme nakrájenou cibuli, na ni položíme uvařené koleno obrané od kosti, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kmínem a paprikou, podlijeme trochou vývaru, ve kterém se vařilo a ještě asi 20-30 minut pečeme. Vývar z kolene se dá použít na tlačenku, nebo polévku.
2
Jako nejlepší příloha je dušená kapusta a knedlík nebo brambory.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jarmila Slámová
|8. 10. 2006 11:03
Dopuručuji,vynikající,podáno pěti hostům a všichni dali za 1.Podlévala jsem pivem.Příloha byl chléb a zelí s křenem.
Anonym
|17. 6. 2006 11:34
Dostal jsem k tomu špenát a bramborový knedl a byl jsem spokojený jako nikdy
Jitka Malinová
|29. 5. 2006 11:33
A podlévá pivem !!!
Jaromíra
|29. 5. 2006 11:19
Moc dobré je pečené koleno, které se před pečením potře hodně plnotučnou hořčicí.
Jaroslava Oumarová
|26. 5. 2006 10:41
Přesně takhle dělám koleno a podávám k tomu brambory na loupačku nebo šťouchaný s cibulkou a mrkvový salát:-) Jen tu kost si oberu až na talíři a nikomu nedám:-)))))))))))))))
Marsí
|26. 5. 2006 10:40
"Ó kolena, kolena přiblížívši se k jezeru"....mám v mražáku, tak asi bude po nich...:o))