• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kolednice
Napište svůj komentář k receptu

Kolednice

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kolednice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 100
      g rostlinný olej
    • 100
      g cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balíček droždí sušené
    • 300
      ml mléko vlahé
  • Náplň
    • 200
      g mák mletý
    • 100
      g moučkový cukr
    • mléko
    • 1
      hrst rozinky namočené v rumu
    • 1
      špetka badyán mletý
    • 1
      ks perník strouhaný

Postup přípravy receptu

1
Smícháme polohrubou mouku, cukr, droždí, 2 žloutky, olej a vlažné mléko. Zaděláme těsto, které musí být vláčné. Necháme asi 30 minut kynout na teplém místě.
2
Mezitím si připravíme náplň: mák krátce povaříme s mlékem, přidáme cukr, rozinky v rumu, špetku badyánu a na zahuštění strouhaný perník. Z vykynutého těsta vyválíme placku a nakrájíme z ní čverečky asi 3x3 cm. Naplníme je náplní a naskládáme do vymazaného pekáčku (naskládáme těsně vedle sebe). Upečeme.
3
Pomerančový sirup zředíme s rumem a vychladlé buchtičky napichujeme na vidličku a namáčíme v tomto roztoku a hned obalujeme ve strouhaném perníku. Uložíme do papírových košíčků.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Aninka | 11. 11. 2006 10:36

    To musí být skvělý, moučníky s mákem , s ořechy skvělý, to okamžitě zmizí z talířu.

  • Anonym | 10. 11. 2006 08:25

    Mák na nádivku stačí spařit vařící vodou přímo z varné konvice. Nemusí se pracně vařit s mlékem, rád se připaluje. Běžně děláme takto makovou nádivku na koláče.

  • Haňule | 9. 11. 2006 13:39

    Pokud je dáme do krabice a přikryjeme potravinovou folii,aby neoschly,vydrží i i 14dní.Můžeme je ale hned konzumovat a většinou se stane,že ani 14dní nevydrží - jsou velmi rychle snězené :-))

  • Tereza Jarčušková | 9. 11. 2006 11:46

    Ako dlho vydržia mäkké? Alebo potrebujú odstáť ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Vaření Vánoce Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Cukr Droždí Mák mletý Mléko Moučkový cukr Perník Polohrubá mouka Rostlinný olej Rozinky Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí plátky v alobalu

Kuřecí plátky v alobalu

Tvarohový koláč s citronem

Tvarohový koláč s citronem

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Hrnečková paštika

Hrnečková paštika

Krevety středozemí

Krevety středozemí

Avokádová pomazánka II.

Avokádová pomazánka II.

Buchty s kypřícím práškem

Buchty s kypřícím práškem

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

134
Pestré šťouchané brambory
Pestré šťouchané brambory
131
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
122
Citronová bábovka s mákem
Citronová bábovka s mákem
72
Pečená sýrová cuketa
Pečená sýrová cuketa
36
Česnekovo-sýrová omáčka
Česnekovo-sýrová omáčka

Zajímavé články

Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
AHA.cz Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 1. 10. 2025: Kdo naváže důležité kontakty a kdo zazáří v práci?

Denní horoskop na středu 1. 10. 2025: Kdo naváže důležité kontakty a kdo zazáří v práci?

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Režisér Jiří Adamec po převozu do ústavu: Drahý luxus se zvláštním režimem! A také temnou minulostí

Režisér Jiří Adamec po převozu do ústavu: Drahý luxus se zvláštním režimem! A také temnou minulostí

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

  • Recepty.cz
  • Kolednice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact