• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kolečka s tajemstvím
Napište svůj komentář k receptu

Kolečka s tajemstvím

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kolečka s tajemstvím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 225
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      vanilkový cukr
    • 125
      g tuk
    • 1
      ks žloutek
  • Náplň a ozdobení
    • 150
      g sušené meruňky nakrájené
    • 100
      g arašídy nesolené
    • 100
      g ořechy hrubě sekané
    • 100
      g tuk
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 100
      g cukr krupice
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Postup přípravy: Nejdříve si vypracujeme hladké těsto a dáme je na 1/2 hodiny do chladničky. Pak je na pomoučeném vále rozválíme a vykrajujeme kolečka o průměru 5 cm (nebo menší). Poklademe je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme zhruba 5-7 minut dorůžova. V lehce zahřáté smetaně rozpustíme tuk a cukr, přidáme oříšky i meruňky a směs necháme důkladně provařit (10-15 minut). Prochladlou ji pak lžičkou rozdělíme na kolečka a dáme jen krátce dopéct. Zcela vychladlá kolečka pomocí špejle namáčíme ze spodní strany v rozpuštěné polevě, obrátíme a necháme zaschnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Povidlová kolečka

Povidlová kolečka

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

Buráková kolečka

Buráková kolečka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga Zehnalová | 18. 12. 2009 18:51

    Robila som ich v stredu, len ešte sú tvrdé, myslím kolieska, dúfam, že zmäknú. Piekla som naraz spolu - na surové som dala náplň. Neviem ale či aj vám, ale mne mne sa v tej náplni po vychladnutí začal oddeľovať tuk. Možno, že by sa tam ani nemusel dávať, tá smotana s cukrom by hádam aj stačila. Ináč sú veľmi dobré. Ja so robila miesto koliesok hviezdičky - vypadá to dobre.

  • jana m | 14. 12. 2007 12:58

    Toto pečivo mám strašne rada.Je vynikajúce.

  • Blanka V. | 14. 11. 2007 13:30

    I já namáčím spodek koleček podobně jako třeba u kokosek. Dalo by se říct, že ta náplň je po upečení tvrdá, něco jako u marokánek.

  • Hela - | 14. 11. 2007 09:04

    No já bych to - vzhledem k názvu pochopila tak, že to "tajemství" má být zakryté čokoládou, aby to bylo tajemství. Ale asi jak kdo chce, dobré je to stejně.

  • Jitka Klusová | 13. 11. 2007 21:04

    Ano, pochopila jste to dobře, namáčí se pouze spodní strana koleček, alespoň podle mého receptu.

  • Ivana Samcová | 13. 11. 2007 19:12

    Recept vypadá velice lákavě, jen jsem se chtěla pro jistotu zeptat: rozumím tomu dobře, že se namáčí v čokoládové polevě jen ta kolečka, ne náplň. Díky za upřesnění. Ivana

  • Blanka V. | 13. 11. 2007 13:38

    Naprosto souhlasím, Ilčo, i u nás je toto cukroví téměř snězené už před Štědrým dnem. Můj recept je zase jen s arašídy, ale zkusím jako vy péct dohromady.

  • Ilona Horová | 13. 11. 2007 08:35

    Neznám lepší cukroví! Doma ho už ho dělám několik let a nemá chybu. Jen tu náplň dávám na syrová těsto a peču to hned od začátku dohromady. Opravdu moc dobré

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Prosinec Pečení Vaření Chlazení Vánoce Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Čokoládová poleva Cukr krupice Hladká mouka Ořechy Smetana ke šlehání Sušené meruňky Tuk Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Houbové karbanátky III.

Houbové karbanátky III.

Jahodové řezy V.

Jahodové řezy V.

Domácí chléb III.

Domácí chléb III.

Dýňový prívarok

Dýňový prívarok

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Buchta z jablečného pyré

Buchta z jablečného pyré

Švestkové (třešňové) šátečky s tvarohem

Švestkové (třešňové) šátečky s…

Tvarohový cheesecake s borůvkami

Tvarohový cheesecake s borůvkami

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

23
Mrkvové řezy s ořechy (nejen) z remosky
Mrkvové řezy s ořechy …
14
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové…
14
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
12
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
12
Základní citronová poleva
Základní citronová poleva

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz První slova Jany Adamcové po »únosu« manžela: Chtějí Jirku obrat o peníze!

První slova Jany Adamcové po »únosu« manžela: Chtějí Jirku obrat o peníze!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

  • Recepty.cz
  • Kolečka s tajemstvím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact