• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kolečka s tajemstvím
Napište svůj komentář k receptu

Kolečka s tajemstvím

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kolečka s tajemstvím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 225
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      vanilkový cukr
    • 125
      g tuk
    • 1
      ks žloutek
  • Náplň a ozdobení
    • 150
      g sušené meruňky nakrájené
    • 100
      g arašídy nesolené
    • 100
      g ořechy hrubě sekané
    • 100
      g tuk
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 100
      g cukr krupice
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Postup přípravy: Nejdříve si vypracujeme hladké těsto a dáme je na 1/2 hodiny do chladničky. Pak je na pomoučeném vále rozválíme a vykrajujeme kolečka o průměru 5 cm (nebo menší). Poklademe je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme zhruba 5-7 minut dorůžova. V lehce zahřáté smetaně rozpustíme tuk a cukr, přidáme oříšky i meruňky a směs necháme důkladně provařit (10-15 minut). Prochladlou ji pak lžičkou rozdělíme na kolečka a dáme jen krátce dopéct. Zcela vychladlá kolečka pomocí špejle namáčíme ze spodní strany v rozpuštěné polevě, obrátíme a necháme zaschnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Povidlová kolečka

Povidlová kolečka

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

Buráková kolečka

Buráková kolečka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga Zehnalová | 18. 12. 2009 18:51

    Robila som ich v stredu, len ešte sú tvrdé, myslím kolieska, dúfam, že zmäknú. Piekla som naraz spolu - na surové som dala náplň. Neviem ale či aj vám, ale mne mne sa v tej náplni po vychladnutí začal oddeľovať tuk. Možno, že by sa tam ani nemusel dávať, tá smotana s cukrom by hádam aj stačila. Ináč sú veľmi dobré. Ja so robila miesto koliesok hviezdičky - vypadá to dobre.

  • jana m | 14. 12. 2007 12:58

    Toto pečivo mám strašne rada.Je vynikajúce.

  • Blanka V. | 14. 11. 2007 13:30

    I já namáčím spodek koleček podobně jako třeba u kokosek. Dalo by se říct, že ta náplň je po upečení tvrdá, něco jako u marokánek.

  • Hela - | 14. 11. 2007 09:04

    No já bych to - vzhledem k názvu pochopila tak, že to "tajemství" má být zakryté čokoládou, aby to bylo tajemství. Ale asi jak kdo chce, dobré je to stejně.

  • Jitka Klusová | 13. 11. 2007 21:04

    Ano, pochopila jste to dobře, namáčí se pouze spodní strana koleček, alespoň podle mého receptu.

  • Ivana Samcová | 13. 11. 2007 19:12

    Recept vypadá velice lákavě, jen jsem se chtěla pro jistotu zeptat: rozumím tomu dobře, že se namáčí v čokoládové polevě jen ta kolečka, ne náplň. Díky za upřesnění. Ivana

  • Blanka V. | 13. 11. 2007 13:38

    Naprosto souhlasím, Ilčo, i u nás je toto cukroví téměř snězené už před Štědrým dnem. Můj recept je zase jen s arašídy, ale zkusím jako vy péct dohromady.

  • Ilona Horová | 13. 11. 2007 08:35

    Neznám lepší cukroví! Doma ho už ho dělám několik let a nemá chybu. Jen tu náplň dávám na syrová těsto a peču to hned od začátku dohromady. Opravdu moc dobré

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Prosinec Pečení Vaření Chlazení Vánoce Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Čokoládová poleva Cukr krupice Hladká mouka Ořechy Smetana ke šlehání Sušené meruňky Tuk Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babeta (buchta)

Babeta (buchta)

Nepečený ovocný dort s vaječným likérem

Nepečený ovocný dort s vaječným…

Jahodový dort s tvarohem a želé

Jahodový dort s tvarohem a želé

Paprikový utopenec

Paprikový utopenec

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Nadýchané americké lívance

Nadýchané americké lívance

Krémová polévka

Krémová polévka

Jidáše - medové

Jidáše - medové

Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

Kuře / králík na zelenině (nejen) z…

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

143
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
77
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s…
75
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
75
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
72
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Velké změny na filmovém festivalu v Cannes: Zákaz nahoty!

Velké změny na filmovém festivalu v Cannes: Zákaz nahoty!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Kolečka s tajemstvím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact