• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kolečka s tajemstvím
Napište svůj komentář k receptu

Kolečka s tajemstvím

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kolečka s tajemstvím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 225
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      vanilkový cukr
    • 125
      g tuk
    • 1
      ks žloutek
  • Náplň a ozdobení
    • 150
      g sušené meruňky nakrájené
    • 100
      g arašídy nesolené
    • 100
      g ořechy hrubě sekané
    • 100
      g tuk
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 100
      g cukr krupice
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Postup přípravy: Nejdříve si vypracujeme hladké těsto a dáme je na 1/2 hodiny do chladničky. Pak je na pomoučeném vále rozválíme a vykrajujeme kolečka o průměru 5 cm (nebo menší). Poklademe je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme zhruba 5-7 minut dorůžova. V lehce zahřáté smetaně rozpustíme tuk a cukr, přidáme oříšky i meruňky a směs necháme důkladně provařit (10-15 minut). Prochladlou ji pak lžičkou rozdělíme na kolečka a dáme jen krátce dopéct. Zcela vychladlá kolečka pomocí špejle namáčíme ze spodní strany v rozpuštěné polevě, obrátíme a necháme zaschnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Povidlová kolečka

Povidlová kolečka

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

Buráková kolečka

Buráková kolečka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga Zehnalová | 18. 12. 2009 18:51

    Robila som ich v stredu, len ešte sú tvrdé, myslím kolieska, dúfam, že zmäknú. Piekla som naraz spolu - na surové som dala náplň. Neviem ale či aj vám, ale mne mne sa v tej náplni po vychladnutí začal oddeľovať tuk. Možno, že by sa tam ani nemusel dávať, tá smotana s cukrom by hádam aj stačila. Ináč sú veľmi dobré. Ja so robila miesto koliesok hviezdičky - vypadá to dobre.

  • jana m | 14. 12. 2007 12:58

    Toto pečivo mám strašne rada.Je vynikajúce.

  • Blanka V. | 14. 11. 2007 13:30

    I já namáčím spodek koleček podobně jako třeba u kokosek. Dalo by se říct, že ta náplň je po upečení tvrdá, něco jako u marokánek.

  • Hela - | 14. 11. 2007 09:04

    No já bych to - vzhledem k názvu pochopila tak, že to "tajemství" má být zakryté čokoládou, aby to bylo tajemství. Ale asi jak kdo chce, dobré je to stejně.

  • Jitka Klusová | 13. 11. 2007 21:04

    Ano, pochopila jste to dobře, namáčí se pouze spodní strana koleček, alespoň podle mého receptu.

  • Ivana Samcová | 13. 11. 2007 19:12

    Recept vypadá velice lákavě, jen jsem se chtěla pro jistotu zeptat: rozumím tomu dobře, že se namáčí v čokoládové polevě jen ta kolečka, ne náplň. Díky za upřesnění. Ivana

  • Blanka V. | 13. 11. 2007 13:38

    Naprosto souhlasím, Ilčo, i u nás je toto cukroví téměř snězené už před Štědrým dnem. Můj recept je zase jen s arašídy, ale zkusím jako vy péct dohromady.

  • Ilona Horová | 13. 11. 2007 08:35

    Neznám lepší cukroví! Doma ho už ho dělám několik let a nemá chybu. Jen tu náplň dávám na syrová těsto a peču to hned od začátku dohromady. Opravdu moc dobré

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Prosinec Pečení Vaření Chlazení Vánoce Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Čokoládová poleva Cukr krupice Hladká mouka Ořechy Smetana ke šlehání Sušené meruňky Tuk Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvová oříšková bábovka

Mrkvová oříšková bábovka

Pečený kapr

Pečený kapr

Výborný kuskus

Výborný kuskus

Tvarohové koláče

Tvarohové koláče

Maxi palačinka

Maxi palačinka

Jemná vajíčková pomazánka

Jemná vajíčková pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Francúzska cibuľová polievka

Francúzska cibuľová polievka

Doporučujeme

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

100
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
78
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
62
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
41
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
26
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z tortilly!
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z…
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
AHA.cz Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Jan Čenský (64): O manželství i paralelním vztahu s Morávkovou!

Jan Čenský (64): O manželství i paralelním vztahu s Morávkovou!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

  • Recepty.cz
  • Kolečka s tajemstvím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact