Ze všech surovin vypracujeme těsto, které rozválíme na obdélník o síle asi 5 mm. Náplň připravíme tak, že utřeme tuk a přidáme na jemném struhadle nastrouhané oba sýry. Náplní potřeme těsto, stočíme do rolády a dáme ztuhnout do druhého dne do lednice. Pak roládu nakrájíme na 5 mm silná kolečka. Přendáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem. Můžeme, ale nemusíme ozdobit mandlí, ořechem, mákem, sezamem apd. Pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova. Z tohoto množství uděláme 2 rolády.
Ještě jednodušší a nemá to chybu je listové těsto posypu nastrouhanou nivou a nasekanými vlašskými ořechy. Dále je postup stejný.
Zdenka Foltynova
|16. 9. 2005 12:43
Já z listového těsta dělám také kolečka, ale plním je salámem, sýrem a kečupem. S nivou jsem to ještě nezkoušela. Díky za zajímavý nápad.
Danulka
|3. 9. 2005 10:35
Tyto sýrové kolečka dělám z listového těsta, náplň dávám stejnou, může být místo hery i obyčejné máslo. Je to rychlejší a jednodužší a jsou výborné i studené, ale někdy nestačí ani vychladnout. Listové těsto 400-500g rozkrájím na 4 díly a každý díl vyválím zvlášť, takže mám 4 rolády.K vínu je to bezkonkurenční.