jahodová marmeláda
nemusí být, lze i jiná, nebo mák, či jen tvaroh
Postup přípravy receptu
1
Z mouky, kvásku, mléka, oleje, vejce a cukru vypracujeme těsto - ingredience psány přibližně - které se nelepí a necháme vykynout. Rozinky naložíme v rumu. V misce smícháme tvaroh s vanilkovým cukrem, citronovou kůrou, šťávou a mlékem, poté zakapáváme rumem z naložených rozinek dokud tvaroh není hezky vláčný spíše řidší konzistence - asi jako jogurt.
2
Z těsta uděláme kruhové placičky a necháme ještě chvilku kynout pod utěrkou, ve středu promáčkneme a naplníme napůl tvarohovou náplní a napůl marmeládou (nebo mákem nebo celé naplníme jen tvarohovou plnkou). Ozdobíme rozinkami naloženými v rumu. Okraje koláčku potřeme vajíčkem a dáme péci asi na 30 minut na 180 °C.
Koláčky jsou výborné! Vydrží krásně měkké i do druhého dne.
Miroslava Severová
|20. 2. 2009 14:22
Ano, takéto koláčky jsou moc dobré, také někdy udělám placičky na to tvaroh a zabalím jako buchtu, palcem promáčknu důlek a ten naplním povidlema a navrh žmolenku (sypání).