• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláče z Chyšek
Napište svůj komentář k receptu

Koláče z Chyšek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláče z Chyšek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg polohrubá mouka (lze použít i hladkou)
    • 200
      g cukr krupice
    • 200
      g tuk
    • 42
      g droždí
    • 500
      ml mléko
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžička rumové aroma
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

1
Do hrníčku odlejeme trochu mléka, rozdrobíme kvasnice, přidáme trošku mouky a cukru a necháme v teple vzejít. Mezitím než kvasnice vzejdou, dáme do mísy prosátou mouku, cukr, citronovou kůru, vanilkové cukry, rumové aroma, vajíčka a promícháme.
2
Mléko a tuk dáme do kastrůlku a pomalu necháme rozpustit. Necháme trochu zchladnout a nalejeme k mouce do mísy a promícháme. ( Mléko a tuk dávám k mouce teplé tak, aby bylo dost teplé, ale nepálilo na prst). Do takto teplé směsi nalejeme kvasnice a důkladně promícháme.
3
Těsto musí být vláčné a nesmí lepit. Já dávám těsto kynout do trouby ohřáté asi na 40°C. Po hodině těsto prohněteme a necháme znovu kynout. Po vykynutí odkrajujeme těsto polévkovou lžící kousky těsta, které v ruce zpracujeme na placku a
4
plníme náplní. Naplněné koláče klademe na pekáč vyložený papírem na pečení. Doprostřed koláče uděláme důlek a naplníme, například tvarohem, marmeládou, povidly, ......
5
Před pečením koláče potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 15 - 20 minut. Po upečení koláče potřeme rozpuštěným máslem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovocné koláče

Ovocné koláče

Valašské koláče - Frgále

Valašské koláče - Frgále

Šátečkové koláče

Šátečkové koláče

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dominika | 8. 7. 2013 15:49

    Chci se jenom zeptat kolik je tech koláčku cca.Děkuji

  • Simona.Votr | 20. 3. 2012 10:01

    Tyto koláče jsem dělala o víkendu a jsou opravdu výborné. Za super recept děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Prosinec Snídaně Dopolední svačina Pečení Děti Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Mléko Polohrubá mouka Rumové aroma Tuk Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pierogi ‒ pirožky

Pierogi ‒ pirožky

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

Přírodní vepřové maso

Přírodní vepřové maso

Česneková pomazánka - Ježek

Česneková pomazánka - Ježek

Výborné koblížky z trouby

Výborné koblížky z trouby

Banánová roláda s pudinkovým krémem

Banánová roláda s pudinkovým krémem

Okoun na másle a kmínu

Okoun na másle a kmínu

Bramborové placky se sýrem po našem

Bramborové placky se sýrem po našem

Broskvová limonáda s melounem

Broskvová limonáda s melounem

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

60
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
43
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
26
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
25
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
17
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
AHA.cz Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 14. 7. 2025: Komu dnes půjde práce od ruky a kdo dostane zajímavou nabídku?

Denní horoskop na pondělí 14. 7. 2025: Komu dnes půjde práce od ruky a kdo dostane zajímavou nabídku?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Devět let po smrti Bořka Šípka (†66): Z jeho skláren je sklad autodílů!

Devět let po smrti Bořka Šípka (†66): Z jeho skláren je sklad autodílů!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Další doporučené recepty:

Koláč ze slaných tyčinek (preclíků)
Koláč ze slaných tyčinek (preclíků)
Koláč ze zakysané smetany
Koláč ze zakysané smetany
Koláče "Věřte, nevěřte"
Koláče "Věřte, nevěřte"
Koláček faraóna Pepiho, základní recept
Koláček faraóna Pepiho, základní recept
Koláček z pohanky
Koláček z pohanky
Koláčky
Koláčky
  • Recepty.cz
  • Koláče z Chyšek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact