Dnes jsem upekla s mákem, moc dobré, jen se po nich zaprášilo. Doporučuji a dávám 1
Koláčům dávám 1s hvězdičkou.Chutnají ke všempříležitostem,hodí se i dobrému vínu.Pánové ,kteřítzv."nemusí" moučník neodolají!Doporučuji.
Odkrojený kousek těsta/malou lžičkou/z mísy,rozdělám dám náplˇ a hrozinku,uzavřu,tj.spojím naplněné těsto a namáčím v rozšlehaném žloutku s troškou mléka.Navlhčený koláček ze žloutku stále držím v ruce / ve spoji těsta/ a lehce jej přitisknu do připravené máslové drobenky,které se na namočený koláček ve žloutku přitiskne,drží.Spojeným těstem/spodkem koláčku posadím na plech a nechám v teple nakynout.V dobře předehřáté troubě pečeme do zlatova,povychladnutí lehce pocukrujeme mletým a vanil.cukrem.
Prosím, ten koláček se tedy nepotírá celý vejcem?
Tyto koláče dělám na všechny rodinné oslavy,narozeniny,svátky,svatby,křtiny,takéhostiny po pohřbu.Vždy se podaří,pěkně naskočímají tzv."duši".Dávky podle počtu osob pak je dobré navýšit,např.z 0,5 l ze 3/4l,atd.Je třeba více plechů,prostoru ,dobrou pečící troubu a nejlépe 2-4 páryšikovných ručiček.
Evino dík
Díky za vysvětlení, z receptu to není vůbec jasné. A já nejsem vševěd. Možná by stálo za to ho upravit ve smyslu, že náplň zabalíme jako do buchtiček....
Evino, děkujeme moc za vysvětlení. Teď už to všechny chápeme !! Jinak koláčky vypadají celkem zajímavě, určitě vyzkouším.
Odkrojený kousek-kuličku roztáhneš prstama a do ní dáš náplň, vytvoříš opět kuličku, tu potřeš vejcem a tu potřenou stranu posypeš drobenkou, ještě lépe, když to přímo obtiskneš do té drobenky a dáš na plech. Samozřejmě drobenkou nahoru a ten koláček malinko na ten plech přitlačíš. To je celé!! Už to chápete? Podobné koláčky dělám také.
Ani já.Co s těmi odkrojenými kousky?Balit jako buchty?
Nepochopila jsem, jak se to dělá.