• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Koláče z Čejkovické laťky s tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Koláče z Čejkovické laťky s tvarohem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláče z Čejkovické laťky s tvarohem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,25
      l mléko
    • 1
      ks droždí
    • 0,30
      ks máslo 1/3 balíčku
    • 120
      g cukr krystal
    • 1
      dl rostlinný olej
    • sůl
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g hladká mouka
    • citronová kůra
  • Drobenka
    • 1
      balíček máslo použijeme které zbylo z těsta
    • 1
      balíček hladká mouka
    • 1
      balíček moučkový cukr
  • Náplň A
    • 500
      g tvaroh
    • 2
      ks žloutek
    • 3
      lžíce cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžička citronová kůra
    • 5
      lžička rozinky

Postup přípravy receptu

1
Rozdrobíme droždí s troškou cukru, vlažné mléko, necháme kvásek v hrnku vykynout. Do mísy dáme mouku, sůl, žloutky, rozpuštěné máslo (vlažné), olej, cukr, vlejeme kvásek, mléko, promícháváme.
2
Zpracujeme hladké, poměrně husté těsto, které necháme v teple přikrytou utěrkou vykynout.
3
Zpracujeme drobenku a tvarohovou náplň nebo ořechovou.
4
Vykynuté těsto lžičkou odkrajujeme a na pomoučeném vále upravíme.
5
Přidáme náplň z tvarohu, rozinky, kousky upravíme, uzavřeme, namáčíme v rošlehaném vejci a v drobence, klademe na plech s pečícím papírem.
6
Náplň B: mleté vlašské ořechy smícháme s mlékem, cukrem, troškou rumu, citronové šťávy, vanilkovým cukrem v hustou kaši
7
Na plechu necháme opět vykynout, poté pečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Borůvkové koláče s tvarohem z kynutého těsta

Borůvkové koláče s tvarohem z…

Posvícenské koláče s tvarohem a švestkami

Posvícenské koláče s tvarohem a…

Merhované koláče s tvarohem a mákem

Merhované koláče s tvarohem a mákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva Kolčavová | 13. 9. 2009 18:17

    Dnes jsem upekla s mákem, moc dobré, jen se po nich zaprášilo. Doporučuji a dávám 1

  • Jana | 5. 3. 2006 09:19

    Koláčům dávám 1s hvězdičkou.Chutnají ke všempříležitostem,hodí se i dobrému vínu.Pánové ,kteřítzv."nemusí" moučník neodolají!Doporučuji.

  • Jarmila | 5. 3. 2006 09:16

    Odkrojený kousek těsta/malou lžičkou/z mísy,rozdělám dám náplˇ a hrozinku,uzavřu,tj.spojím naplněné těsto a namáčím v rozšlehaném žloutku s troškou mléka.Navlhčený koláček ze žloutku stále držím v ruce / ve spoji těsta/ a lehce jej přitisknu do připravené máslové drobenky,které se na namočený koláček ve žloutku přitiskne,drží.Spojeným těstem/spodkem koláčku posadím na plech a nechám v teple nakynout.V dobře předehřáté troubě pečeme do zlatova,povychladnutí lehce pocukrujeme mletým a vanil.cukrem.

  • Anonym | 4. 3. 2006 19:26

    Prosím, ten koláček se tedy nepotírá celý vejcem?

  • Hanka | 4. 3. 2006 13:35

    Tyto koláče dělám na všechny rodinné oslavy,narozeniny,svátky,svatby,křtiny,takéhostiny po pohřbu.Vždy se podaří,pěkně naskočímají tzv."duši".Dávky podle počtu osob pak je dobré navýšit,např.z 0,5 l ze 3/4l,atd.Je třeba více plechů,prostoru ,dobrou pečící troubu a nejlépe 2-4 páryšikovných ručiček.

  • Hanyška | 3. 3. 2006 19:37

    Evino dík

  • Lidka Kábrtová | 26. 2. 2006 14:55

    Díky za vysvětlení, z receptu to není vůbec jasné. A já nejsem vševěd. Možná by stálo za to ho upravit ve smyslu, že náplň zabalíme jako do buchtiček....

  • Gabriela B | 26. 2. 2006 11:46

    Evino, děkujeme moc za vysvětlení. Teď už to všechny chápeme !! Jinak koláčky vypadají celkem zajímavě, určitě vyzkouším.

  • Evina | 25. 2. 2006 19:31

    Odkrojený kousek-kuličku roztáhneš prstama a do ní dáš náplň, vytvoříš opět kuličku, tu potřeš vejcem a tu potřenou stranu posypeš drobenkou, ještě lépe, když to přímo obtiskneš do té drobenky a dáš na plech. Samozřejmě drobenkou nahoru a ten koláček malinko na ten plech přitlačíš. To je celé!! Už to chápete? Podobné koláčky dělám také.

  • marie krejzarova | 25. 2. 2006 14:46

    Ani já.Co s těmi odkrojenými kousky?Balit jako buchty?

  • Lidka Kábrtová | 25. 2. 2006 13:37

    Nepochopila jsem, jak se to dělá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Cukr krystal Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Rostlinný olej Rozinky Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso na zázvoru

Hovězí maso na zázvoru

Brambory - cukroví

Brambory - cukroví

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou…

Pečené kuřecí závitky

Pečené kuřecí závitky

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Fazolky s Nivou

Fazolky s Nivou

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Jednoduchá (nejen) žampionovo-smetanová omáčka - rychle a chutně

Jednoduchá (nejen) žampionovo…

Pečená vepřová plec s bramborem

Pečená vepřová plec s bramborem

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

131
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
128
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
120
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
110
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
88
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Koláče z Čejkovické laťky s tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact